Uçak Bileti

Doğa her mevsim güzel olsa da kış mevsiminin tadı başka. Dört mevsimin güzelliklerini en iyi şekilde yaşayan ülkemizde kış aylarının tadını çıkarmak için onlarca farklı alternatif bulunuyor. Türkiye‘nin batısında pırıl pırıl bir havada Ege kasabalarını keşfederken, aynı anda Bursa Uludağ’da kayak yapmak ya da Kapadokya coğrafyasının huzurlu atmosferini hissetmek mümkün.

Kış Mevsiminde Gidilecek Yurt İçi Rotalar

1. Uludağ, Bursa

Türkiye’de kış tatili denildiğinde birçok kişinin aklına ilk gelen destinasyon Bursa’da bulunan Uludağ Kayak Merkezi oluyor. Yemyeşil dokusuyla tanınan Bursa’nın gözde kayak merkezi Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerden kolay ulaşım imkanına sahip olması nedeniyle her yıl kış aylarında ziyaretçi akınına uğruyor.

Yurt dışından da hatırı sayılır bir ziyaretçi ağırlayan Uludağ’da kış döneminde farklı etkinlik ve festivaller ziyaretçiler için hoş bir ortam sunuyor. Hafta sonlarında yoğun olan kayak pistleri hafta içi dönemlerinde görece daha sakinken Uludağ kayak otellerinin özel menüleri tatilcilere ziyafet anları yaşatıyor.

2. Abant, Bolu

Türkiye’de her mevsim kartpostallık manzaralara sahip olan Abant Milli Parkı, Batı Karadeniz Bölgesi’nde Bolu’nun en popüler tatil merkezlerinden. Muhteşem ağaçları ve gölüyle tam bir detoks noktası olan Abant, kış mevsiminin gelişiyle birlikte bembeyaz bir örtüyle kaplanıyor. Bungalov evler ve birkaç lüks konaklama alternatifine sahip olan Abant’ta kışın tadını çıkarmanın tarifi anlatılmaz yaşanır.

Mobil Uygulama

3. Kapadokya, Nevşehir

Güzel Atlar Diyarı Kapadokya, ülkemizin en özel bölgelerinden. Ünü Türkiye sınırlarını aşan bu özel bölgede doğanın yeryüzüne armağanı peri bacaları, yeraltı şehirleri, Hristiyanlığın ilk döneminden günümüze uzanan kiliseler ve kayalara oyulan muhteşem butik oteller bulunuyor.

Peri bacalarının yarattığı mistik atmosferin tadını çıkarırken her bütçeye uygun Kapadokya otelleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz. Kapadokya’nın kayalara oyulan otellerinin ünlü olduğunu hatırlatmakta yarar var.

4. Afyonkarahisar

Kışın soğuklarından uzaklaşmak için en sıcak önerilerden biri de termal tesislerde tatil deneyimi. Hem şifalanmak hem de buz gibi soğuk havada sıcacık suyun tadını çıkarmak için Afyonkarahisar çevresinde çok sayıda termal otel var.

Termal otellerin birçoğu masaj, SPA, çamur banyosu gibi alternatif hizmetler de sunuyor. Afyonkarahisar’a büyük şehirlerden ulaşım da oldukça kolay.

5. Kars

Kış denildiğinde gezgin ruha sahip olan seyahat severlerin seyahat planlarına sıklıkla giren Kars, sosyal medyanın da etkisiyle Türkiye’nin en popüler turizm destinasyonlarından birine dönüştü.

Doğu Ekspresi treni ile Ankara-Kars yolculuğu yapan seyahat severler Kars şehir merkezindeki tarihi güzellikleri keşfediyor, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Ani Antik Kenti’ne gidiyor, Sarıkamış Kayak Merkezi’ne uğruyor. Kars kaşarı ve kaz etiyle Kars mutfağı damak çatlatan lezzetlere de sahip.

Türkiye’nin etkileyici şehirlerini kışın ziyaret etmek için uçak bileti ve otobüs bileti seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here