Uçak Bileti

Cruise turları son yıllarda birçok seyahat severin seyahat planlarına eklediği eğlenceli aktiviteler arasında. Seyahat kültürünün gelişmesiyle birlikte alternatif tatil programlarına artan ilgiyle kruvaziyer turları da giderek popülerleşiyor.

Genellikle yaz aylarında Yunan Adaları cruise turlarına yönelen Türk seyahat severler için birbirinden güzel kış rotaları bulunuyor. Kış soğuğunda bavul açıp kapatma derdi olmadan gemiyle bambaşka coğrafyaları keşfetme şansınız bulunuyor.

Uygun uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Kış Mevsimi Cruise Rotaları

1. Kuzey Işıkları

Mobil Uygulama

Sosyal medyanın da etkisiyle büyüleyici Kuzey Işıkları turlarına ilgi arttı. Uçak bileti, konaklama ve yeme-içme maliyeti derken bir hayli masraflı olan Kuzey Işıkları’nı keşfetmenin en kolay yollarından biri de cruise turları.

Aurora ya da kutup ışıkları adıyla da bilinen kuzey ışıkları daha önceden tanık olduğunuz her türlü deneyimin dışında muhteşem bir doğa olayı. 23 Eylül ile 21 Mart tarihleri arasında görülen Kuzey Işıkları’nı keşfetmek için Finlandiya, Norveç, İsveç, Kanada, Grönland ve İzlanda’daki farklı gemi turlarına katılabilirsiniz.

2. Noel pazarları

Her yıl kasım ayının başından aralık ayının sonuna kadar Avrupa’nın birçok kentinde Noel pazarları kuruluyor. Nehir turları ile Noel pazarlarını kapsayan cruise turları ile Avrupa’nın en ünlü meydanlarının ışıl ışıl atmosferini hissedebilirsiniz.

Nehir turları ile noel pazarlarını kapsayan kruvaziyer turlarında Almanya’nın Köln, Düsseldorf, Rüdesheim şehirleri, Fransa’nın Strazburg, Eguisheim, Kaysersberg ve Riquewihr bölgeleri ile Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Tuna Nehri seyahati bulunuyor.

3. Baltık başkentleri

Kuzey Avrupa’nın büyüleyici coğrafyasında benzersiz bir deneyim için Baltık başkentleri en iyi seçenekler arasında. Kışı tam anlamıyla hissedebileceğiniz bu rotada Orta Çağ esintili kentlerde zamanda yolculuğa çıkabiliyorsunuz.

Estonya’nın başkenti Tallinn, Rusya’da Moskova ve St. Petersburg, İsveç’te Stockholm, Danimarka’da Kopenhag, Letonya’da Riga ve Litvanya’da Vilnius bu rotada öne çıkan kentlerden.

Baltık başkentlerini kapsayan cruise turlarında gemilerin uğrak noktaları arasında Estonya, Letonya ve Litvanya, Norveç, Danimarka, Finlandiya, İzlanda, Almanya, Polonya ve Rusya yer alıyor.

4. Dubai

Birleşik Arap Emirlikleri’nin zenginlik ve lüks yaşamla öne çıkan emirliği Dubai, kış dönemindeki cruise rotalarının gözdesi. Soğuk havadan bunalan ve sıcak bir mola vermek isteyenler için en iyi seçeneklerden biri olan Dubai’de alışveriş merkezlerine ziyaret, deniz, kum, güneş aktiviteleri ve bolca huzur bulunuyor.

Şimdiye kadar hiç cruise deneyiminiz olmadıysa endişelenmenize gerek yok. Tamamı organize edilmiş seyahatinizde valizinizi alıp gemiye kadar gelmeniz yeterli. Birçok cruise turu uçaklı paketleri kapsıyor. Havalimanında karşılanan yolcu geminin bulunduğu limana götürülüyor ve kayıt işlemleri yapılıyor. Bu aşamadan sonra ise kabininize yerleşip yeni coğrafyaları keşfetmek kalıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here