Uçak Bileti

Seyahat etmek, yeni yerler görmek insanı özgürleştiriyor. Yabancı bir ülkeye adım attığınızda, kültürel farklılıklara şaşırıyorsunuz, tadına vardığınız her yepyeni lezzet insanı heyecanlandırıyor. Ülkelerin tarihsel ve doğal zenginliklerini keşfetmek ve yeni şeyler öğrenmek hem bilgimizi hem iç dünyamızı zenginleştiriyor.

Bambaşka ülkeleri keşfetmek için biraz da fırsatçı olmak gerekiyor. Seyahat bütçesinin en önemli maliyetlerinden olan ve en çok şikâyet ettiğimiz uçak bileti fiyatları kampanyalarını kaçırmamak keşfetmeye giden yolda ilk yapmamız gereken şey. Doğal güzellikleri, yaşam tarzları, tarihi özellikleriyle cezbedici şehirleri görmek için harekete geçin!

Keşfedilmeyi Bekleyen 10 Harika Şehir

1. Male, Maldivler

Toplamda 1,200 adadan oluşan Maldivler’in başkenti Male, turkuaz renkli deniz ve bembeyaz kumlarla çevrili adaları keşfetmek isteyenler için en güzel başlangıç noktalarından. Deniz kıyısındaki villalarda konaklamak, kumsalın üzerine kurulu romantik masalarda yemek yemek, muhteşem Uzak Doğu masajlarıyla kendini şımartmak için Male’yi tercih edin.

Maldivler uçak bileti fiyatlarına göz atın.

Mobil Uygulama

2. Zanzibar, Tanzanya

Queen grubunun solisti Freddie Mercury’nin doğum yeri olan Zanzibar, Tanzanya’ya bağlı bir ada. Palmiyelerin sıralandığı, muhteşem bir doğaya sahip olan ada; birbirinden enfes çok sayıda ince kumlu beyaz kumsalları, gel git olayına tanıklık edilebilen heyecan verici sahilleri ve romantizmi hissettiren otelleri ile ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Özellikle deniz, şnorkelle dalış ve scuba dalış sevdalılarına önerilir. Kapıda vize 50$’a alınabiliyor.

Zanzibar uçak bileti turna.com’da.

3. Colombo, Sri Lanka

Hindistan’ın güneyinde, Hint Okyanusu üzerinde yer alan Sri Lanka’nın başkenti Colombo, dünyaca ünlü Seylan çayının da anavatanı. Aromatik çayları, tropikal ormanları, etkileyici Budist tapınakları, bakir koyları ile Colombo, keşfedilmeyi bekleyen cezbedici rotalardan biri. Farklı inanç ve etnik grupların bir arada yaşadığı şehir, bu birlikteliğin uyumunu deneyimlemek için ziyaret edilmeli. Kültürel seyahatleri sevenlerin dikkate alması gereken bir ülke. Kapıda vize veya e-vize 30$.

Colombo uçak bileti turna.com’da.

4. Mumbai, Hindistan

Mumbai ya da Bombay, Hindistan’ın en büyük, dünyanın da üçüncü en büyük metropolü. Bollywood olarak bilinen Hint sinema endüstrisinin merkezi olan şehir, içerisinde barındırdığı farklı kültür ve dilden insanlarla tam anlamıyla bir renk cümbüşüne sahip. Hindistan’daki rengarenk yaşama tanık olmak, ilginç ve şaşırtıcı Hint kültürünü hissetmek için Mumbai iyi bir başlangıç olabilir. Hindistan vize istiyor.

Mumbai uçak bileti turna.com’da.

5. Katmandu, Nepal

Nepal’in başkenti Katmandu, UNESCO Dünya Mirası Listesi koruması altında. 1970’li yıllara kadar özgürlükler şehri ve Hippilerin cenneti olarak kabul edilen Katmandu, günümüzde etkileyici Budist ve Hindu tapınakları ile tanınıyor. Hareketli sokakları, karmaşık trafiği, her köşede kendini gösteren yerel kültürü ve özellikle doğa sporlarına uygun parkurlarıyla Katmandu, aklınızda olsun. Ekonomik seyahat planlayan gezginlerin listesine aday.

Katmandu uçak bileti turna.com’da.

6. Delhi, Hindistan

Hindistan’ın kuzeyinde, Yamuna Nehri kıyısında kurulu olan Delhi, MÖ 6.yüzyıldan bu yana aralıksız yerleşimin devam ettiği, dünyanın en eski şehirlerinden biri. Günümüzde ülkenin en büyük ikinci metropolü olan Delhi, farklı medeniyetlerin izlerini görmek ve bölgenin renkliliğini hissetmek için en iyi rotalar arasında. Hindistan gibi büyük bir ülkenin muhtelif yerlerine kaçmadan önce başlangıç rotası olabilir.

Delhi uçak bileti fiyatlarına göz atın.

7. Doha, Katar

Basra Körfezi kıyısında yer alan Doha, Katar’ın başkenti. Orta Doğu’da en çok yabancı nüfusun yaşadığı şehirlerden biri olan Doha; İslam geleneği ile modern yaşamı bir arada sunuyor. Görkemli gökdelenler, lüks alışveriş merkezleri ve hareketli bir yaşama sahip olan şehir, Orta Doğu’da bambaşka bir dünya. Çöl aktiviteleri, alışveriş ve müzeler cezbedici sebepler arasında.

Doha uçak bileti turna.com’da.

8. Darüsselam, Tanzanya

Hint Okyanusu kıyısında kurulu olan Darüsselam, Tanzanya’nın en büyük şehri unvanını taşıyor. Geçmişte Afrika kıtasının Hindistan, Arap Yarımadası ve İran’la ticaretinin merkezi konumunda olan Darüsselam’da çok kültürlülük o günlerden armağan. Takım elbiseli işadamları ve yerel kıyafetli seyyar satıcıların yan yana yürüdüğü sokaklarda, karmaşa ve gürültüyü hissetmek gerek. Afrika ülkelerini keşfetmek için ideal bir başlangıç noktası.

Darüsselam uçak bileti turna.com’da.

9. Muscat, Umman

Umman Sultanlığı’nın başkenti Muscat, insanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden biri. Günümüzden en az 10,000 yıl kadar önceye giden yerleşim izlerinin görüldüğü şehir, dünyanın bilinen ilk balıkçı köylerinden birine de ev sahipliği yapıyor. Arap Yarımadası’nın kabile kültürü ile modern dünyanın denizcilik geleneğinin bir arada görüldüğü şehirde bu etki insanı şaşırtıyor.

Muscat uçak bileti turna.com’da.

10. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri’nin 7 emirliğinden biri olan Dubai, 1900’lü yıllarda basit bir balıkçı kasabasıyken petrolün keşfedilmesiyle birlikte dünyanın en gelişmiş kentlerinden birine dönüşmüş. Orta Doğu’da yaşanabilecek en iyi kentler arasında gösterilen Dubai, gökdelen ve yüksek katlı binaları, lüks alışveriş merkezleri, palmiye adaları, etkileyici otelleri ile Orta Doğu’yu anlamlandırmak için görülmesi gereken yerlerden.

Dubai uçak bileti turna.com’da.

Dünyanın dört bir yanında yer alan birbirinden güzel, etkileyici şehirler, keşfetmek için gelecek ziyaretçilerini bekliyor. Yerel kültürleri, doğal ve tarihi güzellikleri, özgün şehir yaşamı ve mimari yapıları ile fark yaratan kentler seyahat planı yapanlar için birer cazibe merkezi. Bu güzel şehirleri deneyimlemek için ilk adım uçak bileti seçeneklerine göz atmak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here