Uçak Bileti

Avrupa‘nın en iyi plajları arasında gösterilen İztuzu Plajı, 4 buçuk kilometrelik eşsiz kumsalı, sazlıklar arasında bulunan muhteşem Dalyan’ı ve Caretta Caretta yuvalarıyla göz alıcı bir turizm destinasyonu.

Göz alabildiğine uzanan incecik kumlarla çevrili plajı ve metrelerce ilerlemenize rağmen bir türlü derinleşmeyen deniziyle farklı bir atmosfere sahip olan İztuzu, tekneden inip sahile doğru yürürken karşılaşılan kum birikintileri nedeniyle ilk bakışta çöle girmiş hissi uyandırsa da, çevreyi saran tepeler ve irili ufaklı ağaçlar bu havayı dağıtıyor.

The Times gazetesi tarafından “Avrupa’nın En İyi Açık Alanı” ilan edilen bu güzel plaj yalnızca sahip olduğu doğası ve güzel deniziyle değil. Aynı zamanda caretta carettaları ile de meşhur. Caretta Caretta kaplumbağalarının dünyadaki nadir üreme alanlarından biri Dalyan İztuzu Plajı.

Kaplumbağa yumurtalarına zarar vermemek ve kaplumbağaları rahatsız etmemek için akşam 20.00 ile sabah 08.00 arasında plaja giriş yapılamıyor. Plajda yaralı kaplumbağalarının tedavilerinin yapıldığı bir kaplumbağa hastanesi de yer alıyor.

Tuzlu ve tatlı suyu bir arada bulabileceğiniz ender plajlardan biri olan plaj, Dalyan gezilecek yerler listesinde mutlaka görülmesi gereken bir güzellik. Bu yazımda İztuzu Plajı nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti gibi sorulara yanıt vermeye çalışacağım.

Mobil Uygulama

İztuzu Plajı Hakkında Bilgi

İztuzu Plajı Nerede?

İztuzu, Türkiye’nin en turistik ilçelerine sahip Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Dalyan beldesinde buluyor. Dalyan, Marmaris ve Fethiye’nin arasında kalıyor. İztuzu’na Dalyan’dan 20 dakikalık bir araç yolculuğu ile ulaşılabiliyor.

Dalyan-İztuzu Plajı arası 13 km.

Fethiye-İztuzu Plajı arası 66 km.

Muğla-İztuzu Plajı arası 89 km.

İztuzu Plajı’na Nasıl Gidilir?

Plaja en yakın havalimanı Dalaman’da bulunuyor. Bu nedenle Dalaman uçak bileti kampanyalarını takip ederek, İztuzu’na daha uygun fiyatlı bir uçuş gerçekleştirebilirsiniz. Havalimanına indikten sonra yaklaşık 27 kilometre süren bir araba yolculuğu yaparak, bu şahane plaja ulaşabilirsiniz.

Dalyan’dan hareket eden tekneleri kullanarak da plaja kolaylıkla gidebilirsiniz. Plajın 2 uçta 2 ayrı tesisi bulunuyor. Teknenin yanaştığı kısım batı kısmındaki Dalyanağzı Plajı. Karayolu ile ulaşım sağlanılan yer ise İztuzu.

Karayolu ile gidecekseniz ve aracınız yoksa Dalyan’dan kalkan minibüslerle de plaja ulaşabilirsiniz.

Muğla otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

İztuzu Plajı Özellikleri

İztuzu, kumsal bir plaj. Özellikle kumla oynamayı seven çocuklar için oldukça uygun. Ayrıca denizin oldukça sığ olduğunu belirteyim. Metrelerce ilerleseniz dahi su çok fazla derinleşmiyor. Bu da çok iyi yüzme bilmeyenler için plajı ideal kılıyor. Hava burada biraz rüzgarlı ve deniz de dalgalı olabiliyor. Göz önünde bulundurmanızda fayda var.

İztuzu yukarıda da bahsettiğim gibi carettalardan dolayı korunan bir plaj olduğundan sahilde konaklama tesisi bulunmuyor. Çevredeki kamp alanları ve otelleri tercih edebilirsiniz. Plajda belediyenin bir işletmesi bulunuyor. Uygun fiyatlı yeme-içme seçenekleri bulunan self-servis bir büfesi var. Şezlong şemsiye kiralama imkanı ve duş, tuvalet, soyunma kabinleri de mevcut.

İztuzu Plajı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İztuzu Plajı giriş ücreti ne kadar?

İztuzu Plajı girişi ücretsiz. Ancak aracınızı park etmek için otoparka 15 TL ödüyorsunuz.

İztuzu Plajı saat kaçta kapanıyor?

İztuzu Plajı caretta carettaların güvenliği için sabah 08.00’de açılıyor, 20.00’de kapanıyor.

İztuzu Plajı uzunluğu kaç km?

İztuzu Plajı’nın uzunluğu 4,5 kilometre olarak biliniyor.

Dalyan İztuzu Plajı açık mı?

İztuzu Plajı yılın her dönemi ziyarete açık.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here