Uçak Bileti

Seyahat severlerin sıklıkla paylaşım yaptığı Instagram, birçok kişi için yeni seyahat planı anlamına geliyor. Bazen Instagram’da paylaşılan bir fotoğraf karesi ile rotasını değiştiren seyahat severler benzer fotoğraf karesini yakalayabilmek için büyük çaba gösteriyor.

Seyahat eden kişi sayısının artması ve sosyal medya paylaşımlarının etkisi ile hızla gelişen seyahat kültürü özellikle gençler üzerinde olumlu etki yaratıyor. Hepimizin hayatında önemli bir yere sahip olan Instagram’da hashtag’leri kullanmayı ne kadar doğru biliyoruz? Sizi yazımıza alalım.

Instagram Hashtag Kullanım Rehberi

1. Hashtag tek başına güç demek değil

Birçok Instagram kullanıcısı ne kadar çok hashtag kullanırsam o kadar çok etkileşim alırım düşüncesini taşıyor. Bazıları da paylaşımlarının altına hiçbir metin yazmadan yalnızca hashtag kullanmayı tercih ediyor.

Mobil Uygulama

Instagram’da kullanılan hashtag’in gücü Instagram gönderinizi ne zaman paylaştığınız, gönderinizin estetik hissi, ne kadar yorum ve beğeni aldığına bağlı olarak değişiyor. Sıradan bir gönderinin altına popüler bir hashtag koyduğunuzda beğeni rekoru kıramayacağınızın farkında olmanız gerekiyor. Hashtag’de dikkat edilmesi gereken içerikle paralel konu taşıyan, anlamlı ve çok takipçisi olan etiketlere yer vermek.

2. Anlamlı ve ilgili hashtag’leri kullanın

Instagram kullanıcılarının sıklıkla yaptığı hatalardan biri de kopyala yapıştır mantığı ile gönderilerinin altına hashtagler yerleştirmek. Sık paylaşım yapan ve hatırı sayılır takipçi sayısına erişen hesapların bile tembellik nedeniyle düştüğü bu hataya siz düşmeyin. Not defterinize kopyaladığınız etiketleri tıpkı makineymişçesine gönderinize yerleştirmeyin.

Kampçılık ve doğayla ilgili bir postun altında #outdoor hashtag’i koymanızda sakınca yok ancak bir müze paylaşımında #outdoor hashtag’i fazlasıyla anlamsız kaçar. Hashtagleri doğru ve yerinde kullanarak o alana ilgi duyan kişilerin profilinize ve gönderinize çekebilirsiniz.

3. Karakter ve kullanım sınırına dikkat edin

Instagram postlarının altında en fazla 30 hashtag kullanımına izin veriliyor. Story’de ise en fazla 10 hashtag kullanabiliyorsunuz. Daha fazlasını yapmak isterseni Instagram buna izin vermez.  Sosyal medya uzmanlarının önerisi ise bir Instagram postunda en fazla 30 karaktere kadar hashtag kullanmak yönünde. 3-4 kelimeyi seçip bunları yan yana getirdiğinizde en iyi etkileşim oranını yakalıyorsunuz. Buradaki sihirli sözcük ise en isabetli hashtagi kullanmak.

4. Benzer hesaplara göz atın

Hangi alanda paylaşım yapıyorsanız o alanda popüler olan paylaşımlara göz atın. Seyahat alanında içerik üretiyorsanız @yoldaolmak, @bizevdeyokuz, @kesfetsek, @birhayalinpesinde gibi hesapların postlarını nasıl attıklarını inceleyin. Bu hesapların altındaki etkileşim ve yorumlar ile kendi yolunuzu çizebilirsiniz.

5. Markanıza ait hashtag kullanın

Instagram hesabınızın sizin not defteriniz olduğunu unutmayın. Kendi hesabınıza ait bir hashtag belirleyip her gönderinin altında bu hashtagi kullanmak takipçilerinizin ve sizin için faydalı olabilecek bir uygulama. Örnek vermek gerekirse @kesfetsek instagram hesabımda paylaştığım tüm gönderilerde mutlaka #kesfetsek hashtagini kullanıyorum. Bu hem benim hem de takipçilerim için gönderileri takip etmek için işe yarıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here