Uçak Bileti

Konaklamalar seyahatlerin ana maliyet kalemlerinden biri. O kadar çok seçenek var ki lükste de sınır yok salaşlıkta da. Sırf bir konaklama deneyimi için de seyahat edilebilir, uyuyabileceğim bir yer olsun yeter de denilebilir. Hosteller de ekonomik bir seyahat için gezginlerin gözdesi. Peki hostel nedir, güvenli mi, nasıl bulunur gibi bilinmesi gereken tüm bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.

Hostel nasıl bir yer derseniz hem farklı bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz hem de sosyalleşebileceğiniz bir yer. Bütçe dostu hosteller benim çok sevdiğim otel seçeneklerinden biri. Dünyanın her yerinden gelen insanlarla kaynaşıp sosyalleşmek için daha iyi bir yer olamaz. Emin olun tanıştığınız sohbet ettiğiniz bazı kişiler ufkunuzu açacak, bakış açınızı değiştirecek. Alt tarafı uyuyacak bir yer arıyorduk, konu nerelere geldi demeyin sonra. 😃

Hosteller Hakkında Tüm Bilgiler

Hostel Nedir?

Hostel Nedir?

Hostel nedir hemen yanıtlayalım. Hostel düşük bütçeli seyahat edenlere, gezginlere, öğrencilere uygun fiyatlı konaklama imkanı sunan birden fazla kişiyle aynı odayı paylaştığınız yatakhaneli küçük otellere deniyor. Bu yatakhanelerde normal yataklar ya da ranzalar oluyor.

Uygun fiyatlı olması sizde kalitesiz yerler imajı uyandırmasın. O kadar güzel hosteller var ki, normal otelde kalmak yerine özellikle bu yerlerde kalmayı bile tercih edebilirsiniz. Tarihi bir binada yer alanları da var, oldukça lüks dekorasyona sahip olanlar da. Hatta bir uzay kapsülünün içinde uyuyormuşsunuz hissi veren kapsül otellerde hostel sınıfına giriyor. Hostelinizi seçerken satın alacağınız sitedeki puanını ve google’daki yorumlarını dikkate alırsanız hayal kırıklığı yaşamazsınız.

Mobil Uygulama

Hostel Oda Türleri

Hostel Oda Türleri

Hosteller farklı oda seçenekleri sunarlar. Satın alırken doğru seçeneği seçtiğinizden emin olarak rezervasyon yaptığınızdan emin olun. Peki nedir bu hostel oda türleri? Hostelin mantığı koğuş tarzı odalardan oluştuğu için klasik konaklamada erkekler için yatakhane, kadınlar için yatakhane ve karma yatakhane ayrımı bulunuyor. Yalnız seyahat eden bir kadınsanız kadınlar yatakhanesinde daha güvende ve rahat hissedersiniz.

Bunların dışında bazı hostellerde özel odalar da bulunuyor. Bunların bazıları otel odası mantığında kendine ait tuvalet ve banyosu bulunan odalar bazıları ise yine özel oda ancak tuvalet ve duş ortak kullanım şeklinde oluyor. Bu özel odaların tek kişilik 2 ya da 3 ayrı yataklı olanları da oluyor çift kişilik yataklı olanı da. Otel fiyatlarına göre daha uygun olan bu özel hostel odalarını da değerlendirebilirsiniz.

Hostellerin İmkanları

Hostellerin İmkanları

Hosteller konumlarına ve hizmet kalitesine göre farklı imkanlar sunabiliyor. Temelde hepsinde ortak kullanım bir mutfak oluyor. Ortak buzdolabında aldıklarınızı saklayabilir, kahvaltı ve akşam yemeğini hostelde yaparak seyahat harcamalarınızı azaltabilirsiniz. Bazı hosteller kahvaltı dahil de konaklama sunabiliyor. Wi-fi ise bir çok hostelde sunulan imkanlar arasında yer alıyor.

Hostellerde bazı özel odalar harici duş ve tuvaletler ortak kullanılıyor. Benim hostel deneyimlerim temizlik açısından beni memnun eden yerlerdi. Hijyen konusu en önemli faktör. Sağlık olmayınca hiçbir şey olmuyor. O nedenle mutlaka hostel yorumlarını inceleyin.

Kimi hostelde havuz oluyor kimisi deniz kenarında bulunuyor. Bazılarında tv odası, bazısında çalışma odası yer alıyor. Bu detaylar sizin için önemliyse detaylıca araştırarak seçim yapın.

Hostel Güvenli mi?

Hostel Güvenli mi?

Hostel güvenli mi sorusuna genel olarak evet diyebiliriz. Şuana kadar kaldığım hostellerde hiç bir güvenlik problemi yaşamadım. Genellikle herkesin kendine ait kilitli bir dolabı bulunuyor. Bu dolaplara orta boy valiz sığmaz ama sırt çantası sığar. Değerli eşyalarınızı bu dolaplarda muhafaza edebilirsiniz.

Hostel Nasıl Bulunur?

Hostel Nasıl Bulunur?

Hostel bulmak için bir çok site bulunuyor. Bu listedeki sitelerden güvenle rezervasyon oluşturabilir, ödeme yapabilirsiniz.

Hostel Fiyatları

Hostel Fiyatları

Hostel fiyatları konuma ve hostelin imkanlarına, hizmet kalitesine göre değişiyor. Ödemeyi elden yapacaksanız hangi para birimiyle ödeme aldıklarına ve o günkü kurlara dikkat edin. En sağlıklısı hostelinizi seçtiğiniz site üzerinden ödeme yapmanız. Erken rezervasyonda fiyatlar epey uyguna geliyor bu da aklınızda bulunsun. Mümkünse son dakikaya bırakmayın.

Türkiye’de Hostel Var mı?

Yurt dışındaki kadar bilinirliği olmasa da evet ülkemizde de hosteller bulunuyor. Büyük şehirlerde de tatil bölgelerinde de hosteller var. Hosteller büyük oteller kadar gösterişli ve büyük tabelalarla bas bas bağırmadığından belki de çok göze çarpmıyor. Ama internetten araştırarak gideceğiniz bölgedeki hostelleri inceleyebilirsiniz.

Hostel nedir yazımın sonuna geldik. Umarım bilgilendirici olmuştur. Dünyanın her yerine gerçekleştireceğiniz seyahatleriniz için uçak bileti seçeneklerine göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here