Uçak Bileti

Sık seyahat edenler bilir, seyahat her ne kadar doğaçlama güzel olsa da bazı adımları tamamlamak için sıkı bir çalışma ve planlama gerekir. Plansız atılan adımlar bazı noktalarda daha çok bütçe ve son dakika sürprizleri anlamına geldiğinden kritik noktalarda planlamaya yardımcı uygulamalardan yararlanmak şart.

Gezginlerin telefonunda olması gereken uygulamalar hayat kurtaran nitelikte. Hem seyahat öncesinde hem de seyahat sırasında sorun çözmek, seyahati kolaylaştırmak amacıyla uygulamalar telefonunuzda her an erişebilir durumda olmalı.

Her Gezginin Telefonunda Olması Gereken Uygulamalar

1. Stayful

Stayful (Android, iOS), konaklama seçeneklerini bütçesine göre seçenler için harika bir uygulama. Sıradan otele rezervasyonu sitelerinden farklı olarak tek yapılması gereken bütçe ve nasıl bir konaklama seçeneği istendiğini girmek. Sonrasında Stayful fiyat karşılaştırmasıyla beraber seçenekler sunuyor. Seçenek uygunsa aplikasyon kullanıcı adına otelle pazarlık yapıyor.

Mobil Uygulama

2. iCampsites

iCampsites (iOS), Birleşik Krallık ve Avrupa’da 9,000’den fazla kamp alanının kullanıcı yorumlarını, fotoğraflarını ve GPS koordinatlarını bir araya getiriyor. Ayrıca kamp alanlarını sahip oldukları olanaklara göre filtreleyebilme özelliği de var.

3. Uber

Uber (Android, iOS), yurt dışında taksi kullanmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri. Gidilecek adres ve bulunduğunuz konumu işaretleyerek en yakın Uber’i çağırabilir, mesafeye göre ne kadar ücret ödeyeceğinizi görüp nakit ya da kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz.

4. Waze

Waze (Android, iOS), navigasyon sistemi ile sosyal medyayı birleştiren uygulama. Tek yapılması gereken gidilmesi istenen yerin adını girmek. Sonrasında kullanıcıların girmiş olduğu trafik raporları doğrultusunda en hızlı ve kısa yolu uygulama akıllı telefonun ekranına getiriyor.

5. Foodspotting

Yemek görsellerini ulaştırmayı hedefleyen bir uygulama olan Foodspotting, restoranlar hakkında yorum yapmak yerine kullanıcıların yediği yemeğin görselini paylaşarak karar vermenizi kolaylaştırıyor. Uygulama bünyesinde yer alan arama bölümü de oldukça detaylı çalışıyor. Piyasaya sürüldüğü 2010’dan bu yana dünya çapında 6 milyondan fazla yemek fotoğrafının paylaşılmasını sağlamış.

6. FourSquare

Foursquare (Android, iOS), her ne kadar bir sosyal medya uygulaması olarak gözükse de gezginler için de çok kullanışlı bir uygulama. Ve kullanımı çok kolay tek yapılması gereken istenen yer için arama yapmak. Bir restoran, bir mağaza ya da bir kilise bile olabilir. Kullanıcı yorumlarıyla o mekan hakkında en doğru bilgiye ve konuma ulaşılabilir.

7. WorldMate

WorldMate (Android, iOS), bir kişisel asistan gibi çalışıyor. Tek yapılması gereken otel, uçak, araba kiralama, restoran gibi rezervasyonlrın onay mailini [email protected]’a iletmek. Uygulama anında bunu bir plan olarak sunuyor

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here