Uçak Bileti

Dünyada seyahat eden kişi sayısı her yıl bir önceki yıla göre artıyor. Türkiye‘de de birçok kişi turlarla ve bireysel planlamalarla yurt dışına gidiyor.

Yurt dışı seyahati planlayan, yabancı dil ve kültürünü tanımadığı bilmediği bir ülkede yolculuk yapmak isteyen birçok Türk seyahat severin aklında çok sayıda soru işareti oluşuyor. Bunlardan en önemlisi yabancı dilde iletişim kurmak ve seyahat boyunca meydana gelebilecek sorunları kısa sürede çözebilmek oluyor.

Özellikle yabancı dil kaynaklı iletişim sorunları nedeniyle birçok kişi turlarla rehber eşliğinde seyahat ederken, bireysel yurt dışı seyahatlerinde yabancı bir şehri, o şehrin yerlisi gibi gezmenin yolları da yok değil. Cep telefonlarınıza yükleyeceğiniz bazı uygulamalarla gideceğiniz şehri o şehrin yerlisi gibi keşfederken, seyahat etmenin ne kadar keyifli olduğunun farkına varabilirsiniz.

Yabancı Bir Şehri O Şehrin Yerlisi Gibi Gezmenin Yolları

1. CityMapper

Mobil Uygulama

CityMapper, Google Maps kırsal alanlar hakkında bilgi sahibi olmasıyla öne geçse de şehirlerde kullanılması gereken uygulama. Kafa karıştırıcı metropolleri yürünebilecek yollar, görülmesi gereken yerler olarak sıralayan CityMapper aynı zamanda trafik ve hava durumu bilgilerine karşı da kullanıcıyı uyarıyor.

2. CityMaps2Go

CityMaps2Go sayesinde internet bağlantınız olmasa da bulunduğunuz yeri görebilir ve aradığınız adresi kolaylıkla bulabilirsiniz. En iyi restoranları ve etkinlikleri bulmak, GPS sayesinde kaybolmadan ve kolayca istediğiniz yere ulaşmak için bu uygulama sayesinde internet bağlantınızın olmasına gerek yok. Haritaları ve rehber içeriklerini telefonunuza kaydeden CityMAps2Go, dilediğiniz anda ulaşmanıza fırsat veriyor.

3. City Notes

City Notes uygulaması, kentte yer alan en iyi restoran, bar, kafe ve galerileri ulaştırmak amacıyla hazırlanmış. Uygulamada şimdilik yalnızca San Francisco ve New York yer alsa da, yakında daha fazla şehri eklemek için çalışmalar devam ediyor. New York için yirmi, San Francisco için ise on beş farklı seçenek var. Her seçenek ise kısa bir açıklama, fotoğraf, çevresi hakkında bilgi ve haritaya sahip. Dilerseniz uygulama ile istediğiniz yerlerin posta kartlarını sosyal medyadan paylaşabilirsiniz.

4. Google Translate

Google Translate ile 90 farklı dilde çeviri yapmanız mümkün. Basit kelime, cümle çevirileri ve sesli komutla çeviri yapabilmesinin yanında yeni 3.3.0 versiyonu ile kameranızı istediğiniz bir yazıya doğrultarak anında çeviri hizmeti almanız mümkün. Üstelik yeni kamera seçeneği internet bağlantısı olmadan da çalışıyor. Böylece Wifi bağlantınız olmasa bile kameranızı kullanarak 36 farklı dilde anında çeviri yapabilirsiniz.

5. Google Haritalar

Dünyada en yaygın kullanılan harita uygulamalarından biri olan Google Haritalar’ın en güzel özelliği anlık trafik bilgilerine göre bulunduğunuz konumdan gitmek istediğiniz yere olan toplu ulaşım alternatiflerini, toplu ulaşım araçlarının kalkış noktaları ve saatleriyle birlikte vermesi.

Hiç tanımadığınız bir şehirde Google Haritalar ile toplu ulaşım aracına bineceğiniz durağı, oraya olan yürüme süresini, indikten sonra kaç dakikada gideceğiniz yere varacağınız gibi detaylı anlatımlarla yolunuzu kaybetmeden o şehrin yerlisiymiş gibi hissederek kolaylıkla bulabiliyorsunuz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here