Uçak Bileti

Masal diyarlarını andıran doğasıyla hayranlık uyandıran Faroe Adaları, Kuzey Atlas Okyanusu’nda bulunan 18 adadan oluşan küçük bir ada grubu. Kiel Anlaşması’yla Danimarka himayesine giren Faroe’nin ismi Eski Norveç dilinde koyun anlamına gelen fær kelimesinden geliyor. Koyunların adası olarak da bilinen Faroe’de yaklaşık 70 bin koyun bulunuyor. Huzur dolu atmosferi, şirin köyleri, doğayla iç içe olmanızı sağlayan yürüyüş yolları ve enfes manzaralarıyla nefes kesen bu coğrafya, doğa aşığı turistlerin ve gezginlerin en popüler seyahat adreslerinden biri. Danimarka’ya bağlı olmasına rağmen Avrupa Birliği üyesi olarak kabul edilmeyen Faroe’ye gitmek için hem Schengen hem de Faroe Adaları vizesi almak gerekiyor. İşte bu etkileyici yerleşim yerinde görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Faroe Adaları’nda Görmeniz Gereken 3 Yer 

1. Sorvagsvatn Gölü

Faroe Adaları’nın en büyük gölü olarak bilinen Sorvagsvatn Gölü, yaklaşık 3,2 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. Atlas Okyanusu’ndan 450 metre yüksekliğinde devasa bir kaya parçasıyla ayrılan göl, fotoğraf meraklıları için harika manzaralar oluşturuyor. Çevresini saran bakir doğasıyla hayranlık uyandıran ve Faroe seyahatinde görülmesi gereken yerlerin başında gelen Sorvagsvatn Gölü, 6 kilometrelik sahil şeridiyle bölgedeki balıkçıların da gözde adreslerinden biri.

2. Vestmanna Kuş Kayalıkları

Mobil Uygulama

Faroe Adaları’nın en ünlü ziyaret noktalarından biri olan Vestmanna Kuş Kayalıkları‘na gitmek için adadan hareket eden bot turlarına katılabilirsiniz. Hava şartlarının elverişli olduğu mayıs ve eylül ayları arasında oldukça kalabalık ve hareketli olan bu kayalıklara ulaştığınızda, ruhunuzu dinlendiren sakinliğin, kartpostal karelerini andıran muazzam manzaraların ve cıvıl cıvıl kuş seslerinin keyfini çıkarın.

3. Foroya Fornminnissavn

Kökeni Vikinglere dek uzanan köklü bir geçmişe sahip olan Faroe Adaları’na gittiğinizde 1920’li yıllardan kalma bir çiftlik üzerine kurulan Foroya Fornminnissavn‘e uğramayı ihmal etmeyin. Hövyik banliyösünün üç kilometre kuzeyinde yer alan ve National Museum of the Faroe Islands olarak da bilinen Foroya Fornminnissavn’da, Viking döneminden kalma koleksiyonları, kemik tarakları ve eski eşyaları görebileceğiniz sergiler bulunuyor.

Türkiye’den direkt uçuş imkanı bulunmayan Faroe’ye; Danimarka, İzlanda ya da Norveç’ten yapılan aktarmalı uçuşlarla yaklaşık yedi buçuk saatte ulaşılabiliyor. Ayrıca yaz aylarında Danimarka’nın Jutland Adası’ndan hareket eden gemi seferleriyle de Faroe’ye gidilebilir. Eğer siz de büyük şehirlerin karmaşasından ve stresinden uzaklaşıp kendinizi huzurun kollarına bırakmak istiyorsanız, Faroe Adaları uçak bileti kampanyalarına göz atarak, unutulmaz anılarla dolu bir seyahat fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu büyüleyici yolculuğa çıkmak için daha fazla geç kalmadan valizinizi hazırlamaya başlayın!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here