Uçak Bileti

Kafkasya bölgesinde Avrupa ile Asya’nın arasında, eski bir Sovyet cumhuriyeti olan Ermenistan, zengin bir tarihe ve kültürel dokuya sahip. 1918 yılında Kafkasya’da kurulan bağımsız Ermenistan Cumhuriyeti, ekonomik, askeri ve siyasi krizler sonunda 1920 yılında Sovyetler Birliği’ne katılmış. 1991 yılında Ermenistan, Sovyetler Birliği’nden ayrılarak bağımsızlığını ilan etmiş. Bu ülkeyi ziyaret etmek için en uygun dönem hem iklimin daha sıcak hem de yağmurların dindiği yaz ayları oluyor. Ülkeye seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarından vize talep eden Ermenistan’a İstanbul’dan direkt uçuşlar ile ya da Gürcistan üzerinden karayoluyla ulaşım sağlanabiliyor.

Ermenistan’da Ziyaret Edebileceğiniz 5 Etkileyici Şehir 

1. Erivan

Ermenistan’ın başkenti ve en büyük şehri olan Erivan, erken Sovyet mimarisi ile modern Ermeni ve Sovyet mimarilerinin güzel eserleriyle dolu. Çevre ülkelerin başkentlerine göre daha modern ve batılı bir yapıya ve yaşam tarzına sahip kent, binaların yapımında kullanılan taşın rengi ve genç nüfusun havalı hayat tarzı nedeniyle Pembe Şehir olarak da anılıyor.

2. Gümrü

Bir zamanlar Ermenistan’ın ilk opera binasının bulunduğu Gümrü‘de, şehir mimarisinin kendine has tarzını yansıtan siyah – kırmızı kireç taşı binaları görmek mümkün. Ermenistan’ın ikinci en büyük şehri olan Gümrü, başkent Erivan’ın 120 kilometre kuzeybatısında yer alıyor. Sanayisi olmayan bu şehirde, insanlar el sanatları sayesinde ekonomilerini canlı tutmaya çalışıyor.

Mobil Uygulama

3. Eçmiyazin

Ermeni Apostolik Kilisesi’nin baş koltuğuna ev sahipliği yapan Eçmiyazin şehri, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Tarihi dokularıyla göz alan sayısız kilise, ruhani okul ve dini yapının bulunduğu bu şehir, ülkeye gelen turistlerin favori adreslerinden biri. Erivan’a 20 kilometre uzaklıktaki bu şehirde yaklaşık 55 bin kişi yaşıyor.

4. Sevan

Sevan Gölü’nün kıyısında bulunan yaklaşık 18 bin kişinin yaşadığı küçük bir şehir olan Sevan, 1842 yılında bir Rus köyü olarak kurulmuş. Günümüzde yaz aylarının popüler adreslerinden biri haline gelen bu şirin yerleşim yeri, 1978 yılında Sevan Gölü’nü korumak amacıyla kurulan Sevan Milli Parkı’yla da hayranlık uyandırıyor.

5. Kapan

Ülkenin güneydoğusundaki Sünik marzının merkezi olarak bilinen Kapan şehrinde, ortalama 35 bin kişi yaşıyor. Başkent Erivan’dan 361 kilometre uzaklıkta yer alan ve zengin maden yataklarıyla adını duyuran bu şehrin ismi de, Farsça maden anlamında gelen bir kelimeden geliyor.

Siz de, Ermenistan uçak bileti kampanyalarına göz atarak, Türkiye’nin kapı komşusu olan bu harika ülkeyi gezip, hem insanlarının hem de şehirlerinin hiç bilmediğiniz yüzünü tanıyabilirsiniz. Dünyayı keşfetmek ve yeni şeyler öğrenmek için yolda olma zamanı.

NOT: Ermenistan vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here