Uçak Bileti

Cezayir, tarih ve kültürün muhteşem bir buluşma noktası olan, her biri kendine özgü bir hikaye anlatan şehirleriyle öne çıkıyor. Cezayir şehirleri, Akdeniz’in sıcak esintileriyle dans eden dar sokaklarıyla, tarihî yapılarıyla ve canlı pazarlarıyla büyüleyici bir atmosfer sunuyor. Sahip oldukları zengin miras sayesinde sokaklarında dolaşırken adeta zaman tünelinde yolculuk yapıyorsunuz. Bu yazıda, Cezayir şehirlerinin benzersiz cazibesini ve bu şehirlerdeki kültürel çeşitliliği keşfedeceğiz.

Cezayir’de Mutlaka Görülmesi Gereken Şehirler

Afrika’nın en büyük yüz ölçümüne sahip ülkesi olan Cezayir (Algeria/Algérie), Fransız yaşam tarzının yanı sıra, zengin tarihi geçmişiyle harmanlanan renkli bir kültüre sahip. Etnik açıdan bir İslam, Arap ve Berberi ülkesi olan Cezayir, kıyılarına dek uzanan sarp yamaçlarına, büyüleyici Sahra Çölü’nden doğal limanlarına dek sayısız doğal güzelliği ile öne çıkıyor. Ancak 48 vilayete ayrılmış olan Cezayir’in kozmopolit kültürüne tanık olmak için en önemli şehirlerini gezmelisiniz.

Ülke ile aynı ismi taşıyan başkent Cezayir’in dışında, ünlü modacı Yves Saint Laurent’in doğduğu şehir olan, Osmanlılardan, Endülüslere, İspanyollara ve Kartacalılara kadar birçok medeniyetin izlerini bulunduran Vahran ve sayısız güzellikteki köprüleriyle ünlü Konstantin mutlaka görülmeli.

Cezayir

Cezayir şehirleri

Ülkenin büyüleyici başkenti Cezayir (Algiers/Alger), Akdeniz kıyısındaki beyaz boyalı evleri, Osmanlı ve Fransa mimarisinin izlerini taşıyan yapılarıyla dikkat çeken, modernizmin, gelenekselliğin ve kolonizmin buluştuğu bir kent. Arap mağribi ülkelerinin en karizmatik yerleşimi olan Cezayir, kuzey kıyılarındaki tarihi dokuları ve verimli kırsal alanlarıyla, renkli bir uyum ve güzelliğe sahip.

Mobil Uygulama

Notre Dame Katedrali, La Grande Poste d’Alger, Le Jardin d’Essai du Hamma, Kasbah, Makam El Cahit ve Camii El Cedit gibi pek çok gezilecek yerin bulunduğu kentte, turizmin oldukça geliştiği ve otelleriyle ülkeye gelenlerin konaklamak için tercih ettikleri bir şehir. Şehrin tepesindeki Algeria Kalesi, sarp ve dar, labirenti andıran sokakları, Osmanlı döneminden kalan sarayları, uzun masmavi sahili, yemyeşil vadileri ve güzel iklimiyle ziyaret edilmeyi sonuna kadar hak ediyor.

Konum burada.

Vahran

Cezayir şehirleri vahran

Arapça iki aslan anlamına gelen wahran kelimesinden gelen Vahran (Oran), Akdeniz kıyısında yer alıyor. Endülüslülerden Kartacalılara, İspanyollardan Osmanlılara dek uzanan MÖ 2. yüzyıla ait tarihiyle, başkent Cezayir’e 450 km uzaklıkta bulunuyor. 2021’de XIX. Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan Vahran, halen Albert Camus’nün ünlü eseri Veba ile tanınsa da gezilecek pek çok yere sahip.

10 km’lik sahil şeridiyle tam bir deniz tatili kenti Vahran’da en ünlü El Bahia Plajları haricinde, Mers El-Kebir, Ain El-Turck, Bousfer, Corales, les Andalouses ziyarete değer plajlar. BouZedjar Limanı’ndan ulaşılabilen Habibas Adaları, 7. yüzyıl tarihli Paşa Camii, Arap-İspanyol özellikleri ile büyüleyici olan Sidi El Havari Mahallesi, 1913’de yapılan Sacre Coeur Katedrali başta geliyor.

Arkeolojik kalıntıların, etnografik eserlerin, tarih öncesine ait parçaların ve sanat ürünlerinin sergilendiği Ahmed Zabana Müzesi, 1679’da İspanyollar tarafından yapılan Saint Louis Kilisesi, Santa Cruz-Notre Dame Bazilikası, İbn Badis bölgesi, el yapımı ürünleri satın alabileceğiniz Medina Djedida, termal suları ile ünlü Ain Franin Köyü, Murdjadjo ve tarih öncesi kalıntılar ile tanınan Karguentah et Gametta mutlaka görmeniz gereken yerler.

Konum burada.

Konstantin

konstantin

Ülkenin kuzeybatısında yer alan ve başkent Cezayir ile Vahran’dan sonra üçüncü büyük şehir olan Konstantin, Akdeniz kıyısından yaklaşık 80 km kadar içeride, derin bir vadide kurulu. Vadinin güzel ve dramatik görüntüsünün pek çok köprüyle buluştuğu Konstantin, ismini MS 313’te İmparator Büyük Konstantin’den alıyor. Geçmişi milattan öncelerine uzanan tarihsel kentin bilinen ilk adı ise Cirta. Soumma ve Massinissa Mozoleleri Ahmet Bey Sarayı, kentin en önemli müzesi Musée National Cirta, Ben Badis Camii gezilecek yerlerde ilk sıraları alıyor.

Dünya üzerindeki en yüksek asma köprülerden biri olan Gantaret El Hıbal (Sidi-M’Cid) ve El Kantara, Sidi Rached ve Mellah Slimane görebileceğiniz diğer köprüler. Konstantin’in kuzeybatısındaki Numidya ve Roma yerleşimi olan Tiddis’in yanı sıra pek çok megalit anıt, 4.yüzyıla tarihlenen kalıntılar ve Berberi asıllı Roma yöneticisi Quintus Lollius Urbicus adına yapılmış mozoleyi görebiliriniz.

Konum burada.

Annaba

annaba

Annaba, Cezayir’in Akdeniz kıyısında konumlanmış büyüleyici bir şehri. Sahip olduğu muhteşem plajlarıyla bilinen Annaba, deniz ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için ideal bir destinasyon. Antonius Hamamları gibi Roma döneminden kalma yapılar, ziyaretçilere geçmişe doğru bir yolculuk yapma fırsatı sunuyor. Annaba ayrıca, St. Augustine Bazilikası gibi dini yapılar ve Cezayir’in en büyük doğal limanına sahip olan Balıklı Göl gibi doğal güzelliklerle de meşhur.

Konum burada.

Ghardaia

ghardaia

Ghardaia, Cezayir şehirleri içinde ülkenin güneyinde yer alan büyüleyici bir vaha şehri. M’zab Vadisi’nde bulunan beş kardeş kasabadan biri olan Ghardaia, benzersiz mimarisi ve çarpıcı çöl manzarasıyla büyülüyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu antik şehir, inşa edildiği kumtaşı ve çamurdan yapılmış evleriyle meşhur. Ghardaia’nın sokaklarında dolaşırken, geleneksel Berberi kültürünün izlerini bulabilir ve yerel el sanatları alışverişi yapabilirsiniz.

Konum burada.

Cezayir’in başkentine Türkiye’den, yaklaşık 4 saat süren direkt uçuş seferleri bulunuyor. Aynı zamanda İtalya, Fransa ve Kuzey Afrika ülkelerinden aktarmalı uçak seferleriyle de Cezayir’e ulaşabilirsiniz. Cezayir şehirleri listesini keşfetmek için tek yapmanız gereken tek şey bir Cezayir uçak bileti almak!

NOT: Cezayir vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here