Uçak Bileti

Seyahat tutkunları için seyahat etmek kadar başkalarının seyahat deneyimlerini okumak da bir tutku. Her bir kitap, gözlerimizi dünyanın farklı köşelerine açarken, aynı zamanda ruhumuza yeni ufuklar sunar. Bu blog yazısında, size gezi kitapları önerileri sunacağım. Bu öneriler, seyahat etmeyi sevenlerin rüya gibi dünyaları keşfetmelerine, farklı kültürleri deneyimlemelerine ve unutulmaz yolculuklara çıkmalarına yardımcı olacak. Siz de dünyanın her köşesine bir kitapla gitmeye hazır mısınız?

Gezi Kitapları Önerileri

Gezi Kitapları Önerileri

Gezi kitapları dünyanın her yerine bir kapı açar ve bizi bilinmeyen yerlere götürür. Kitabın kapağını araladığınızda sanki sihirli bir dünyaya adım atmış gibi hissedersiniz. Bize bambaşka dünyaların kapısını açan, ufkumuzu genişleten seyahat kitapları okumalara doyulmayacak cinsten.

Ancak, bu alanda o kadar çok harika kitap ve yazar var ki, hepsini tek bir yazıda sıralamak imkansız. Bu nedenle, bu yazıda sizinle en sevdiğim ve benim için vazgeçilmez olan gezi kitaplarından birkaçını paylaşacağım. Bu kitaplar, beni en çok etkileyen, gezgin ruhuma ilham veren ve yeni maceralar hayal etmemi sağlayan eserler. Sizin de bu önerileri inceledikten sonra kendi seyahat listelerinize yeni rotalar ekleyeceğinizi umuyorum. İşte benim için olmazsa olmaz gezi kitaplarından bazıları!

1- Seyâhatnâme – Evliya Çelebi

Gezi Kitapları Önerileri

Evliya Çelebi tarafından 17. yüzyılda yazılan 10 ciltlik Seyâhatnâme kitabı, Türk kültür ve edebiyatı ve gezi edebiyatı açısından önemli bir yere sahip. Evliya Çelebi’nin o dönemki koşullarda birçok coğrafyayı gezip görmesi ve bu yerlerin kültürel, coğrafi ve tarihi özelliklerini en detaylı şekilde anlattığı bu kitap, seyahat etmeyi seven herkesin kütüphanesinde yer alması gereken altın değerinde bir eser.

Mobil Uygulama

2- Motosiklet Günlükleri – Ernesto Che Guevara

Gezi Kitapları Önerileri motosiklet günlükleri

1950’li yıllarda Ernesto Che Guevara’nın arkadaşı Alberto Granado ile birlikte motosikletle ilk kez çıktıkları Güney Amerika seyahatinde tuttuğu günlüklerden derlenen kitap, aynı zamanda Küba Devrimi’ne giden bir serüvenin de yol haritası niteliğinde.

3- 80 Günde Dünya Turu – Jules Verne

80 günde dünya turu

Çoğumuzun çocukluğunda mutlaka okuduğu klasiklerden biri eski adıyla 80 Günde Devr-i Alem. Jules Verne’nin kaleminden çıkan bu kitapta, iddia üzerine dünyanın çevresini uçak kullanmadan 80 günde tamamlamak zorunda kalan İngiliz zengin Phileas Fougg’un hikayesi anlatılıyor.

4- Yolda – Jack Kerouac

Yolda - Jack Kerouac

Kerouac, yazar, şair ve başıboş bir avuç arkadaş grubunun Amerika’yı boydan boya gezdikleri yolculuklarının anlatıldığı kitapta, kurulu düzenden çıkıp yollara düşmelerinin hikayesi anlatılıyor. Başlarına gelen her türlü durumu gerçekçi bir şekilde kitaba yansıtan Kerouac’ın bu yolculuğunu mutlaka okumalısınız.

5- İtalya Seyahati – Johann Wolfrang Von Goethe

 İtalya Seyahati - Johann Wolfrang Von Goethe

Alman edebiyatının önde gelen ismi Goethe’nin hayalindeki İtalya seyahatini otobiyografik şekilde anlatan kitap, yazarın seyahati boyunca kişisel dönüşümünü en iyi şekilde gözler önüne seriyor. Bu ilgi çekici kitabı okurken İtalya’ya ve Goethe’ye bir kez daha hayran kalacaksınız. Tabi kitabı okuduktan sonra içinizde bir İtalya aşkı doğarsa İtalya uçak bileti alarak bu hayali gerçekleştirebilirsiniz.

6- Bir Dinozorun Gezileri – Mina Urgan

Bir Dinozorun Gezileri - Mina Urgan

Ekonomik bir şekilde -kendi tabiriyle dinazorca- çıktığı dünya seyahatini eğlenceli bir dil ile anlatan Mina Urgan’ın kitabını tebessümle okuyacağınızın garantisini veriyoruz. Seyahatinde tanıştığı kişileri, yaşadığı olayları gerçekçi bir şekilde betimleyen Urgan, Bir Dinazorun Gezileri kitabıyla sizi harika bir yolculuğa çıkaracak.

7- Evsiz Bir Göçebe Kadar Özgür – Paivi Kannisto

Evsiz Bir Göçebe Kadar Özgür - Paivi Kannisto

Paivi Kannisto ve eşi Santeri Kannisto’nun kurulu düzenlerinde her şeyi bırakıp yollara bir göçebe gibi düşmelerinin hikayesinin anlatıldığı kitap, gezginlerin ilham alacağı ve kafalarındaki tüm sorulara cevap verebilecek nitelikte.

8- Seyahat Sanatı – Alain de Botton

Seyahati, ruhu dinlendiren bir etkinlik ve ritüel olarak gören ve farklı yazarlar ile farklı seyahatleri ele alan Alain de Botton, Seyahat Sanatı kitabında size bambaşka bir bakış açısı kazandıracak. Evinizde, kahve eşliğinde ruhunuzu dinginleştirecek ve iyileştirecek yolculuklara çıkmaya hazır olun.

9- Köpeğim Charley ile Amerika Yollarında – John Stainback

Stainback, karavanı Rochinante ve köpeği Charley’le Amerika’yı yeniden keşfetmeye çıktığı yolculuğunu anlattığı kitabı, gezi edebiyatının en güzel örneklerinden biri. Nobel Ödüllü Stainback’in serüvenini mutlaka okumalısınız.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here