Uçak Bileti

Dünyanın dört bir yanında insanlık tarihine tanıklık eden birbirinden gösterişli yapılar bulunuyor. Birçoğu insanlık tarihine yön veren olaylara konu olan yapılar, geçmişte farklı milletlerin hafızasında önemli anlara ev sahipliği yapmış.

Bugün seyahatseverlerin ilgisini çeken, yeni yerler görmek ve keşfetmek isteyenlerin ziyaret ettiği bu güzel yerler, yılın her dönemi popülerliğini kaybetmiyor.

Dünyanın En Gösterişli Yerleri

1. Luxor, Mısır

Antik Mısır İmparatorluğu’nun başkenti olan Luxor, çok sayıda tapınak ve antik yerleşim yeriyle muhteşem bir atmosfere sahip. Luxor Tapınağı, Karnak Tapınağı, antik mezarlar Luxor’da en çok ziyaret edilen noktalardan.

Mobil Uygulama

 

2. Kremlin Sarayı, Rusya

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Kremlin Sarayı, devrim öncesinde Rus çarlarının ikamet ettiği yerdi. 28 hektarlık bir alanda kurulu olan saray, Moskova’nın sembollerinden.

 

3. Ayasofya, Türkiye

Bizans İmparatoru I. Jüstinyen tarafından İstanbul’a inşa ettirilen Ayasofya, katedral olarak kullanılıyordu. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesiyle birlikte camiye dönüştürülen yapı günümüzde müze olarak ziyarete açık.

 

4. St. Peter Bazilikası, Vatikan

Katolik inancının, Vatikan’ın, Papa’nın evinin sembolü olan St. Peter Bazilikası 60,000 kişilik kapasitesiyle Hıristiyanlığın en büyük kilisesi olarak biliniyor. Roma silüetinin değişmezi olan yapı her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği bir yer.

 

5. Beyaz Saray, ABD

Washington’da bulunan ve 1800 yılından beri Amerika Başkanı’nın resmi ikamet bölgesi olan bina, Başkan’ın evi, Başkan’ın işlerini yürüttüğü yer ve Amerika’nın sembolü konumunda. Dünyada en çok tanınan yapılardan olan Beyaz Saray, yüksek güvenlik önlemleri ile korunuyor.

 

6. Versay Sarayı, Fransa

Tarihi Fransız şatosu olan Versay Sarayı’nın yapımına 1661 yılında başlanmış. Fransa’nın en önemli yapılarından olan sarayda 1768 yılına kadar işleyen herhangi bir tuvaletin olmaması en dikkat çeken özellik. Kokusu ile tanınan sarayda, kraliyet ailesinin kullanması için Fransız Devrimi’nden sonra 9 tane tuvalet inşa edilmiş.

 

7. Schönbrunn Sarayı, Avusturya

Avusturya’nın başkenti Viyana’nın sembollerinden olan Schönbrunn Sarayı, şehrin en çok ziyaretçi çeken noktalarından biri. Habsburg Hanedanı’nın yazlık sarayı olarak kullanılan yapının bahçeleri ve havuzları oldukça etkileyici.

 

8. Chichén Itzá, Meksika

M.Ö 1200-750 yılları arasında Maya kültüründe çok önemli bir bölgesel kent olan Chichen Itza, günümüzde Meksika’nın en çok ziyaret edilen arkeolojik bölgelerinden biri. Piramitler hala birçok efsane ve hikaye ile dilden dile anlatılıyor.

Dünyanın farklı yerlerinde bulunan sembol yapılar çok sayıda insanın ilgisini çekiyor. Her yıl binlerce insan bu yapıları görmek için farklı ülkeleri ziyaret ediyor. Uçak biletinizi turna.com üzerinden alarak seyahat planınızı hemen hayata geçirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here