Uçak Bileti

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, askeri başarıları, politik hamleleri ve sosyal alanda gerçekleştirdiği devrimlerle Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş uygarlık seviyesine taşıyan isim.

Yalnızca ülkemizde değil dünyada da oldukça saygın bir konumda bulunan Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi birçok noktada yaşıyor. İsmi sokak, cadde ve bulvarlara verilen, büstleri meydanlara yerleştirilen Atatürk’ün izlerini ülke dışında görmek gurur kaynağı.

Dünyanın 5 Farklı Yerinden Atatürk Büstü

1. Havana, Küba

Küba’da Atatürk’ten başka hiçbir devlet adamının heykeli bulunmuyor. Ülke için bir ilk niteliğinde olan heykelin altında Türkçe İspanyolca dillerinde ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu – Yurtta Barış, Dünyada Barış’ yazıyor. Heykel 2011 yılından beri Havana Puerto Caddesi’nde.

Mobil Uygulama

2. Canberra, Avustralya

Çanakkale’de şehit dülen Türk ve Anzak askerlerinin anısını yaşatabilmek adına Türkiye ve Avustralya devletlerinin görüşmelerinin sonucunda yerleştirilen anıt, ülkenin başkentinde. İki ülke arasındaki dostluğa katkı sunan büstü her yıl binlerce insan ziyaret ediyor.

3. Bükreş, Romanya

Romanya’nın başkenti Bükreş’te Atatürk Meydanı’nda bulunan (Statuia lui Mustafa Kemal Ataturk) büst, özellikle ülkeyi ziyaret eden Türk vatandaşlarının ilk uğradığı noktalardan biri.

4. Yehud, İsrail

İsrail’in Yehud şehrinde Mustafa Kemal anısına yaptırılan anıtın üzerinde, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözü ve ‘ Türk milleti ve Türkiye’yi seven İsrail halkı sana minnettar kalacaktır’ yazıyor.

5. Budapeşte, Macaristan

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan Mustafa Kemal büstü, Türkiye ile Macaristan arasındaki dostluk ilişkisinin geliştirilmesi ve Atatürk’ün dünya barışına olan katkısı anısına yerleştirilmiş.

Türkiye için büyük bir değer olan Mustafa Kemal’in dünyaya bıraktığı iz yalnızca Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında saygıyla karşılanıyor. Düşünce sistemi ve bakış açısıyla birçok ilki başaran, dostu düşmanı herkesin takdirini kazanan bu büyük devlet adamını özlemle ve minnetle anıyoruz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here