Uçak Bileti

Yurt dışı seyahatlerini, seyahat edilecek ülkenin veya şehrin festival dönemine denk getirmek gibisi yok. Farklı inanışlara ve değişik kültürlere tanıklık edeceğiniz, eğlenceli anlar yaşayıp, yeni insanlarla tanışarak sosyalleşeceğiniz dünyada Şubat ayı festivalleri rengarenk görüntüler sunuyor. Unutulmaz anılar yaşayacağınız festivalleri sizin için derledim.

Dünyada Şubat Ayı Festivalleri

Dünyada Şubat Ayı Festivalleri

Festivaller, karnavallar, şenlikler başlı başına bir deneyim. Dünyada uğruna seyahat edebileceğimiz başlıca nedenlerden biri bence. Yarınlar yokmuşçasına bir eğlence anlayışıyla renklerin, müziğin, farklılıkta çığır açan kostümlerin olduğu bu festivaller baş döndürüyor. Siz de bu büyülü atmosfere karışmaya ne dersiniz?

Dünyada Şubat Ayı Festivalleri

  • Mardi Gras
  • Çin Yeni Yılı
  • Rio Karnavalı
  • Quebec Kış Karnavalı
  • Adelaide Fringe
  • Viareggio Karnavalı
  • Venedik Karnavalı

Mardi Gras

Mardi Gras

Dünyanın en çılgın partilerinden biri Mardi Gras. Müziğe, lezzetli yemeklere ve eğlenceli sokak partilerine ev sahipliği yapıyor New Orleans karnaval sezonu boyunca. Burası normalde de gidenlerin çok eğlendiği bir yer ama öyle bir karnaval düşünün ki bu dönemde eğlence ikiye katlanıyor.

Mobil Uygulama

Mardi Gras, kelime anlamı olarak Fransızcada ‘Yağlı Salı’ demek. Hıristiyanlar 40 gün boyunca alkol, tatlı ve hayvansal gıdalar yemeyerek büyük perhize giriyor. Bu perhizden önce son bir defa yiyip içtikleri eğlendikleri bir bayram Mardi Gras.

Yürüyüşlerde ufak tefek hediyeler veya boncuklar atılması festivalde sık sık karşılaşacağınız bir olay. Festivalin önemli bir ayağı da yemek. New Orleans mutfağını denemek için daha güzel bir fırsat düşünülemez. Mardi Gras günü 2024’te 13 Şubat’a denk geliyor. En coşkulu kutlamalar 21 Şubat öncesindeki son hafta oluyor.

New Orleans uçak bileti web sitemizde.

Festival Tarihi: 13 Şubat 2024

Çin Yeni Yılı

Çin Yeni Yılı, bu sene, Ejderha Yılı’nın başlangıcı olan 10 Şubat’ta kutlanacak. Ejderha, Çin kültüründe gücü, kuvveti ve iyi şansı sembolize ediyor. Ejderha ve aslan kostümlü insanların ve figürlerinin yer aldığı görkemli gösteriler, kötülükten korunma ve sağlığı temsil eden kırmızı renk kağıttan yapılmış fenerler, kötü ruhları kovduğuna inanılan havai fişek gösterileri, geleneksel danslar, akrobatik performanslar, konserler ile kutlamalar tam bir şölen havasında geçiyor.

Hong Kong uçak bileti seçenekleri için web sitemizi ziyaret edin.

Festival Tarihi: 10 Şubat 2024

Rio Karnavalı

Rio Karnavalı

Dünyanın en büyük en ünlü karnavalı Rio. Gitmesek de görmesek de hepimiz mutlaka duymuşuzdur, biliyoruzdur. Rio Karnavalı, Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde düzenleniyor. Hristiyanlık inancı olan Büyük Perhiz’den önce gerçekleştiriliyor. Milyonlarca insan sokaklara dökülüyor. Müthiş kostümler, geçitler, Latin dansları ile sokaklarda cümbüş yaşanıyor. Brezilya’daki samba okulları arasında dans yarışması yapılıyor ve kazanan okula büyük bir para ödülü veriliyor festival kapsamında. Brezilya’nın en sıcak ayı olan Şubat’ta montları botları çıkarıp bir şort bir tişörtle kurtlarınızı dökmeye ne dersiniz?

Rio De Janeiro uçak bileti satın alarak bu renkli festivale katılabilirsiniz.

Festival Tarihi: 9 – 17 Şubat 2024

Quebec Kış Karnavalı

Quebec Kış Karnavalı

1894’ten beri her yıl kutlanan dünyanın en büyük kış karnavalı Quebec. Karnaval Kanada’daki Quebec City’de düzenleniyor. Dev kuklalar, ışık gösterileri, eğlenceli müzikler karnavalın vazgeçilmezleri. Geçite katılan binlerce insanla tam anlamıyla karnaval coşkusu yaşanıyor şehirde. Karnavalın simgesi ise Bonhomme adı verilen kırmızı şapkalı kardan adam.

Web sitemizden Kanada uçak bileti satın alabilirsiniz.

Festival Tarihi: 25 Ocak -11 Şubat 2024

Adelaide Fringe

aralık ayı festivalleri

Güney Avustralya’da her yıl düzenlenen dünyaca ünlü bir sanat festivali olan Adelaide Fringe, çeşitli mekanlarda konserler, tiyatrolar, dans ve görsel sanat etkinlikleri gerçekleştiriyor. Bu yıl 16 Şubat’ta başlayıp 17 Mart’a kadar devam edecek.

Avustralya’nın en büyük sanat festivaline katılmak için Avustralya uçak bileti seçeneklerini turna.com’dan karşılaştırabilirsiniz.

Viareggio Karnavalı

Viareggio Karnavalı

Viareggio Karnavalı İtalya’nın Toskana Bölgesi’nde Viareggio’da düzenleniyor. Şubat’ın başından sonuna her Pazar günü bir eğlence cümbüşü yaşanıyor şehrin sokaklarında. Dünyaca ünlü bu karnavalın en önemli özelliği eğlenceli gösterileri. Muhteşem kostümleri ile sokaklarda dans eden maskeli insanlar inanılmaz bir görsellik oluşturuyor. Karnavalın sonundaki müthiş havai fişek gösterileri ve harika İtalya lezzetleri unutulmaz anlar yaşatıyor.

İtalya uçak bileti seçenekleri web sitemizde.

Festival Tarihi: 3-23 Şubat 2024

Venedik Karnavalı

Venedik Karnavalı

Venedik İtalya’nın şüphesiz rüya kenti. Birbirine kanallarla bağlanan evleri, köprülerin üzerinden geçtiğiniz ara sokaklar, her yerde tablo gibi görünen gondollar ile burası gerçek olamayacak kadar güzel. Peki bu müthiş kente karnaval zamanında gitmeyi düşündünüz mü hiç. Venedik’in sizde bıraktığı etki kesinlikle x5 olacak karnaval döneminde.

San Marco Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler, gösteriler, yarışmalar karnavalın vazgeçilmezleri. Tabi karnavalın teması ise birbirinden farklı kostümler ve Venedik’e özgü maskeler. Hatta karnavalın ilk günü En İyi Kostüm ve Maske Yarışması yapılıyor. Gündüz bu coşkulu atmosferi hissedebilir, akşamları konserlere ve partilere katılabilirsiniz.

Venedik uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

Festival Tarihi: 27 Ocak – 13 Şubat 2024

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here