Uçak Bileti

Geçmişi insanlık tarihi kadar eski olan şarap kültürü, binlerce yıldır dünyanın farklı yerlerinde insan yaşamının içinde yer alıyor. Tatil deneyiminin çeşitlenmesiyle gastronomi turizmi birçok insanın ilgi alanına girmeye başladı.

Şarap tadımı da gastronomi turizminin parçası. Şarap bağlarıyla ünlü bölgeler, çevrelerindeki arkeolojik ve kültürel değerleriyle birlikte birer çekim merkezi. Dünyada şarap bağlarıyla ünlü vadiler, seyahat planını şarap kültürüne göre şekillendirenlerin ilk tercihi.

Şaraplık Üzüm Bağlarıyla Ünlü Vadiler

1. Napa Vadisi

Napa-Vadisi-sarap-yerleri

Napa Vadisi, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde, dünyada şaraplık üzüm bağlarıyla en çok tanınan bölgeler arasında. 1800’lü yılların ikinci yarısından itibaren hızla artan üzüm üretimi, günümüzde tam anlamıyla bir markaya dönüşmüş durumda.

Üzümün yetiştirilmesinden, şarap olup şişeye girişine kadar her aşamanın anlatıldığı; kör tadım ve dalından üzüm tadımının yapıldığı vadide, astronomik rakamların konuşulduğu restoranlar ve şarap üretim merkezleri bulunuyor.

Mobil Uygulama

En uygun Amerika uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

2. Bordo

Bordo-Fransa-Sarap-baglari

Bordo, Dünyada şarap denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden, Fransa’nın en büyük şarap üretim merkezi. Ağırlıklı olarak kırmızı şarap üretimi yapılan bölgede üretimin %70’i Fransa içinde satılıyor; geri kalan bölüm ise yurt dışına gönderiliyor.

Bölgedeki iklim özelliklerinin etkisi ve şarap üreticilerin üzüm yetiştirme tekniğinin kattığı hava, Bordo şarabını dünyanın her yerinden ayırıyor. Bordo, birbirinden güzel butik atölyeleri ve etkileyici mimari yapılarıyla şarap sevenlerin tercih ettiği bir destinasyon.

Turna’nın birçok havayolu ile özel fırsat anlaşmaları bulunuyor. Belli dönemlerde yapılan özel kampanyaları kaçırmayın. En ucuz Fransa uçak bileti için turna uçak bileti sayfasını takip edin.

3. Toskana

Toskana-Italya-Sarap-Yerleri

Toskana, yuvarlak tepelerin aralarına dizilmiş kalem gibi ağaçlar ve yemyeşil üzüm bağlarının eşsiz manzarasının insana huzur verdiği, İtalya’nın en meşhur şarap bağlarına sahip bölgesi.

Orta Çağ kasabalarını andıran mimari yapıların aralarına yeşeren üzüm bağları, birbirinden leziz şaraplara hayat veriyor. Üst segmentteki restoranlar ve lüks butik oteller Toskana seyahatinin tamamlayıcıları arasında.

4. Itria Vadisi

Itria-Vadisi-Sarab-Baglari

Itria Vadisi, İtalya’nın güneydoğusunda Puglia bölgesinin kalbinde, alabildiğine uzanan üzüm bağlarıyla tanınıyor. Özellikle beyaz şarap üretimiyle öne çıkan bölgede her yıl bağ bozumu dönemi birer festivale dönüşüyor.

Gelecekte adı en az Toskana kadar duyulacak yerler arasında gösterilen Itria Vadisi, küçük kasabaları, zeytinlikleri ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen meşhur turilli evleriyle kapsamlı bir seyahat haritasına sahip.

Bari uçak bileti kampanyalarını turna.com uçak bileti sayfasından takip edebilirsiniz.

5. Barossa Vadisi

Barossa-unlu-sarap-baglari

Barossa Vadisi, Güney Avustralya’da tarıma uygun toprağı ve iklimiyle önemli bir üzüm üretim merkezine dönüşen, 30 km uzunluğu ve 8 km genişliğiyle çok büyük bir yüzölçümüne sahip.

Avustralya’nın sofralık şaraplarının büyük bir bölümünün üretildiği vadide her yıl şarap festivali de düzenleniyor. Vadi, çevredeki Tanunda, Nuriootpa ve Angasto kentleriyle birlikte şarap tutkunlarının rotasında.

6. Urla Yarımadası

Urla-Bagyolu-Sarap

Urla Yarımadası, Tarihi MÖ 3 binli yıllara uzanan şarapçılık geleneğiyle Anadolu’nun en eski şarap üretim merkezlerinden biri ve bu geleneği günümüzde başarıyla uygulayan noktalardan.

Urla Bağ Yolu Projesi ile yarımadada şarap üreten Urla Şarapçılık, Urlice-Şatomet-Mozaik ve USCA markalarının isim yapmış ürünleri ve yarımadanın doğal güzellikleri keşfediliyor. İzmir’de bulunan Urla Yarımadası, şarap turizmi ve gastronomi seyahati için büyük bir potansiyel taşıyor.

7. Hunter Vadisi

Hunter Vadisi, Avustralya’nın doğusunda, Sidney’in kuzeyinde şaraplık üzüm üretimiyle ünlü olan bir bölge. Farklı şarap türlerinin üretiminin yapıldığı çok sayıda şaraphanenin bulunduğu bölgede, turistik aktiviteler konusunda köklü bir altyapı var.

Vadide, festival ve eğlencelerle renklendirilen bağ bozumu ve yılın diğer dönemlerinde şarap tadımından hoşlanan gruplar için çok sayıda etkinlik bulmak mümkün.

Sadece Turna’da bulunan Akıllı Uçuş sayesinde %70’e varan oranlarda daha ucuz Avustralya uçak bileti bulmanızı sağlar.

8. Loire Vadisi

En-Guzel-Sarap-Baglari

Loire Vadisi, görkemli şatoları ve yemyeşil üzüm bağlarıyla Loire Nehri’nin suladığı bereketli topraklarda yer alan, Fransa’nın Bordo’dan sonra en çok tanınan şarap üretim merkezi. Zamanın adeta Orta Çağ’da durduğu vadi, leziz şarapları ve muhteşem peynirleriyle gurmelerin bulunmaktan keyif aldığı bir yer.

Üretimi, servisi ve sunumuyla başlı başına bir kültür olan şarap; üzüm meyvesinin hayat bulduğu yemyeşil bağlarıyla seyahat severlerin rotasına giriyor. Şarabın keyifli yolculuğuna tanık olunan üzüm bağları, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here