Uçak Bileti

Birbirinden ilginç efsaneleri, hayranlık uyandıran kültürel dokusu ve köklü tarihiyle dünyanın en önemli ülkelerinden biri olan Çin, siyaset ve ekonomi arenasında da söz sahibi bir ülke. Resmi ismi Çin Halk Cumhuriyeti olan ülkenin doğusunda Sarı Deniz ve Doğu Çin Denizi, güney doğusunda Güney Çin Denizi, güneyinde Vietnam, Laos, Birmanya, Hindistan, Bhutan ve Nepal, güney batısında Pakistan, Afganistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Kazakistan, kuzeyinde Moğolistan, kuzey doğusunda ise Rusya ve Kuzey Kore bulunuyor. İki milyara yaklaşan nüfusuyla hem Doğu Asya’nın hem de dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin, 5000 yıl öncesine uzanan köklü geçmişi ve gezilip görülmesi gereken büyüleyici turistik noktalarıyla görenleri büyülüyor.

Çin’de Görülmesi Gereken 5 Eşsiz Şehir

1. Hong Kong

Asya’nın en büyük limanı ve serbest pazarı olan Hong Kong, ülkenin turizm, ticaret ve endüstri merkezi olarak biliniyor. Lantau Adası, Hong Kong Adası, Kowloon Yarımadası, Victoria Zirvesi, Okyanus Parkı, Tian Tan Buddha Anıtı ve 1915 yılında inşa edilen Saat Kulesi ise şehrin görülmeye değer noktalarından bazıları.

2. Pekin 

Ülkenin dört büyük başkentinden biri olan Pekin, ülkeye gelen turistlerin ilk ziyaret ettiği yerlerden. Çin Seddi, Yasak Şehir, Cennet Tapınağı, Tiananmen Meydanı, Ming Mezarlıkları gibi birbirinden etkileyici turistik yer ve yapıların görülebildiği bu şehir, kültürel ve tarihi yapılar bakımından oldukça zengin bir bölge.

Mobil Uygulama

3. Guilin

Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nde bulunan ve Qixia Tapınağı, Flower Bridge, Solitary Beauty Peak, Jingjiang Royal Residence, Elephant Trunk Hill, Fubo Tepesi, Li Nehri ve Yangshuo kasabası gibi birbirinden harika turistik noktalara ev sahipliği yapan Guilin şehri, nefes kesen manzaralarıya fotoğraf meraklılarının da gözdesi.

4. Guangzhou

Guangzhou şehri, Guangdong eyaletinin merkezi ve en büyük şehri olarak biliniyor. İnci Nehri üzerinde, Hong Kong’un 120 kilometre kuzeybatısında konumlanan bu şehir, ülkenin ulusal ulaşım merkezi ve ticaret limanı olarak hizmet veriyor. 13 milyonu aşan nüfusuyla Çin’in en büyük şehirlerinden biri olan Guangzhou, her yıl çok sayıda turisti ağırlıyor.

5. Qingdao

Qingdao ya da Tsingtao ismiyle de bilinen bu şehir, ülkenin Shandong eyaletinin doğusunda, Sarı Deniz kıyısında yer alıyor. Shandong eyaletinin en önemli ticari ve turistik merkezi olan Qingdao, 2008 Pekin Olimpiyatları’nın yelken yarışlarına da ev sahipliği yapmış. Şehirde bulunan 43 kilometre uzunluğundaki Qingdao Köprüsü ise dünyanın en uzun köprüsü unvanına sahip.

Siz de, Çin uçak bileti kampanyalarını değerlendirerek bu kalabalık ve etkileyici ülkenin birbirinden güzel şehirlerini keşfe başlayabilirsiniz.

NOT: Çin vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here