Uçak Bileti

Almanya’nın başkenti olan Berlin, kendine has hareketliliği ve mesafeli duruşu, müzeleri, doğal güzellikleri ve kültür-sanatın nabzını tutan etkinlikleriyle, yıl boyunca pek çok ziyaretçi ağırlayan bir Avrupa metropolü. Bu güzel kente bir seyahat planlıyorsanız, kentin görmeniz gereken belli başlı sembol adreslerini mutlaka not edin.

Berlin’de Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Yer

1. Berliner Mauer

1961’de Batı Almanya Meclisi kararıyla örülen, kırk altı kilometre uzunluğundaki Berliner Mauer, Doğu ile Batı Almanya arasında, yıllarca “Utanç duvarı” olarak anıldı. Berlin Duvarı’nın en büyük kalıntısı olan ve bir kilometre boyunca uzanan Doğu Yakası Galerisi, Friedrichshain’da yer alıyor.

2. Reichstag

Tarihte Reichstag Yangını olarak bilinen olayların yaşandığı, günümüzde de halen Almanya Parlamentosu‘nun bulunduğu ve Adolf Hitler’in Almanya’nın başına geçişine kadar Almanya Parlamentosu’nun toplandığı yerin ismi.

Mobil Uygulama

3. Berliner Dom

İtalyan olgun Rönesans ve Barok stillerinin ön planda olduğu görkemli kubbelere sahip Berliner Dom’daki Katedral Müzesi’ni (Dommuseum) gezebilir, kubbesinden benzersiz Berlin manzarasını izleyebilirsiniz.

4. PotsDamer Platz

Tiergarten Parkı’nın hemen yakınlarında yer alan Berlin’in en ünlü kent meydanı olan Potsdamer Platz, Birleşmeden sonra inşa edilen DaimlerCity, Sony Centre ve Beisheim Centre gibi yirmi birinci yüzyıl mimarisinin en çarpıcı örneklerini barındırıyor.

5. Alexanderplatz

Berlin’in en ünlü meydanı olan Alexanderplatz, Dünya Saati ve Dostluk Çeşmesi gibi sembollere ev sahipliği yapıyor. Mitte sınırları içerisinde yer alan meydan Spree Nehri ile Berlin Katedrali’nin yakınlarında bulunan canlı bir bölge.

6. Brandenburger Tor

Kentin ana şehir sembolü olan ve on iki sütuna, altı giriş kapısına ve altı çıkış kapısına sahip Brandenburger Tor, soğuk savaş boyunca, Batı Berlin’de Reichstag’ın aksine Doğu Berlin’de bulunmuş. Kapı 1961’e, Berlin Duvarı yapılana kadar açılmamış.

7. Berliner Funktrum ve Fernsehturm

Kentin uluslararası fuar merkez alanının içerisinde yer alan Berliner Funkturm, televizyon ve radyo baz istasyonu. Alexanderplatz’a oldukça yakın olan ve kent merkezinde yer alan Fernsehturm ise, 368 metrelik uzunluğuyla, Almanya’nın en uzun yapısı.

8. Pergamonmuseum

Klasik Antik Çağ, Antik Yakın Doğu ve İslam Sanatı bölümlerinden oluşan Pergamonmuseum, Müzeler Adası’nda yer alan ve yılda yaklaşık bir milyon ziyaretçisi bulunan Almanya’nın en değerli sanat müzesi konumunda.

9. Tiergarten

Berlin’in Mitte ilçe sınırlarında bulunan aynı isimli semtte yer alan Tiegarten, 210 hektarlık yüzölçümüyle, ülkenin Münih’teki Englischer Garten’dan sonra ikinci büyük şehir parkı.

10. Haus Am Checkpoint Charlie

Batı ve Doğu Berlin arasındaki geçiş noktası olan Checkpoint Charlie, 1961’de Amerikan ve Sovyet tanklarının karşı karşıya durduğu ve üçüncü ittifak geçiş noktası olarak kullanılan geçiş kapısı. Günümüzde ise o günlerin izleri belge ve objelerle bu noktada sergileniyor.

Berlin’e Nasıl Gidilir?

Türk Hava Yolları’nın haftanın yedi günü direkt düzenlediği uçuş seferleri ile günü Tegel Havalimanı’na; Pegasus Havayolları ile de yine haftanın her günü aktarmasız uçuşları ile Schönefeld Havalimanı’na inebilirsiniz. Yaklaşık üç saatlik bir seyahat sonunda ulaşacağınız Berlin’e hayran kalıp yeni anılar biriktirmeniz için yapmanız gereken tek şey bir Berlin uçak bileti almak!

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here