Uçak Bileti

Kış mevsiminin beyaz yüzünü göstermesiyle birlikte kayak tatili planları da başladı ve ekipmanlar, kayak elbiseleri, aksesuarlar derken ortaya koca bir bavul çıktı değil mi! Yıllardır kayak sporuyla ilgileniyorsanız bavulunuzda neler olması gerektiğiyle ilgili pek çok fikriniz olabilir; ama aynı şey acemi kayakçılar için geçerli değil. Eğer siz de bavul hazırlama konusunda kararsızlıklar yaşayanlardansanız, kayak tatilinizi keyifli hale dönüştürecek birkaç öneriyi seyahat rehberinize eklemeyi unutmayın.

Kayak Tatili Öncesi Bavul Hazırlama Önerileri

1. Kış güneşi de yakar

Kayak yapmaya gittiğinizde yüzünüzde güneş yanığı oluşabileceğini biliyor musunuz? Bilmiyorsanız da sorun değil! Sonuçta bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Halk arasında ‘kar yanığı’ olarak bilinen bu yanıklardan ve güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için valizinize güneş koruyucu krem koymayı ihmal etmeyin. Kara yansıyan güneş ışınlarının etkisi çok daha fazla olduğu için daha keskin önlemler almakta da yarar var. Siz de kar maskesi ve güneş gözlüğü gibi aksesuarlar kullanarak pancar rengi bir yüze sahip olmaktan kurtulabilirsiniz.

2. Kar ve su geçirmeyen bot farklıdır

Metrelerce kalınlıktaki kar tabakalarının arasında dolaşıp, kayak yapmanın tadını çıkarma hayali kuranlar, zemine sağlam basabilecekleri ve ayaklarını kuru tutacak ayakkabılar temin etmeli. Ayakkabı seçimi sırasında profesyonel kayak malzemeleri satan mağazaları tercih ederseniz aradığınız ürünleri daha hızlı bir şekilde bulabilirsiniz. Ayakkabı satın alırken bu ürünü karda giyeceğinizi belirtmeyi de unutmayın. Zira kar ve suyunun moleküler yapısı farklı olduğu için kar botlarının tasarımı da normal botlardan farklı olmalı.

3. Ekipman kiralayabilirsiniz

Eğer kayak sporuyla profesyonel olarak ilgilenmiyorsanız ya da yanınızda taşımaya üşeniyorsanız ekipman satın almak yerine kayak merkezlerindeki kiralama noktalarını ziyaret edip, uygun niteliklere sahip parçalar kiralayabilirsiniz. Bu sayede hem ağırlık taşımaktan hem de büyük bir masraftan kurtulabilirsiniz. Kayak sırasında ihtiyaç duyacağınız şeylerin neler olduğunu yaşayarak öğrenip, doğru bir alışveriş için fikir sahibi olmak da işin cabası.

Mobil Uygulama

4. Kötü hava yoktur yanlış kıyafet vardır

Bavul hazırlarken; soğuk konusunda ihtisas yapan İskandinav halkının çok sık kullandığı ‘Kötü hava yoktur yanlış kıyafet vardır’ sözünü mihenk taşı edinmelisiniz. Kayak tatilinde bavulunuzda olmazsa olmaz parçalar arasında; kayak montu, pantolonu, termal içlik, atkı, bere, kalın bir çorap, eldiven ve kar botu bulunuyor. Kayak sırasında giyeceğiniz bu kıyafetlerin hızlı kuruyan ve su geçirmez özellikte olmasına özen gösterin. Kalın giysiler nedeniyle bavulunun hızlı dolmasından şikayet edenler ise kar botlarını ayaklarına giyerek az da olsa yer tasarrufu sağlayabilir.

Kayak tatili için bavulda olması gerekenler

  1. Kayak tatiline uygun kıyafetler: Su geçirmez kayak ceketi ve pantolon, termal içlikler, su geçirmez kayak eldivenleri, kalın çoraplar, bere, atkı, kar maskesi ve güneş gözlüğü, kış mevsimine uygun kazak, pantolon gibi günlük giysiler ve pijama.
  2. Kayağa uygun ayakkabılar: Su geçirmez kar botları veya kış spor ayakkabıları
  3. Kayak ekipmanları: Kask, kayak malzemeleri, kayak gözlüğü (bunlar tesislerden kiralanabilir)
  4. Kişisel bakım ürünleri: Güneş koruyucu krem, el, yüz ve vücut içi nemlendirici krem, ilk yardım ürünleri ve temel ilaçlar, diş fırçası ve diş macunu.
  5. Elektronik eşyalar: Şarj aleti, fotoğraf makinesi, kulaklık.
  6. Küçük aksesuarlar: El feneri, kask feneri, su matarası, termos, sıcak su torbası, doğa tatilleri için çok amaçlı gereçler.
  7. Seyahat belgeleri: Pasaport, kimlik, uçak bileti, otel rezervasyonu bilgileri, sağlık sigortası belgeleri
  8. Yiyecek, içecek: Enerji – protein barları, atıştırmalıklar ve su

Kış sporlarına meraklı olanlar uçak bileti seçeneklerine göz atarak, soğuk havanın ve lapa lapa yağan karın tadını çıkarma fırsatı yakalayabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here