Uçak Bileti

Amerika Birleşik Devletleri, Amerika kıtasının kuzeyinde yer alıyor. Çok geniş ve etkileyici bir coğrafyaya sahip olan ülke, pek çok kişinin seyahat etmek istediği ülkelerin başında geliyor. Yüksek dağları, sonsuzluğa uzanan vadileri, upuzun nehirleri, ulusal parkları ve çekici şehirleriyle gezilecek pek çok ilgi çekici yere sahip bir ülke.

Yazılı ve görsel basından duyduğumuz popüler şehirlerin dışında daha az bilinen ama keşfedilecek pek çok güzellik sunan harika şehirler var. Bu yazıda Amerika’nın bilmediğimiz farklı rotalarına doğru kısa bir yolculuğa çıkıyoruz.

Batı Amerika’da Gezilecek 7 Alternatif Rota

1. Oakland

Oakland California

Oakland, ABD’nin Kaliforniya eyaletinden Fransisco Körfezinde kıyısı olan küçük bir şehir. Adını bu bölgeye özgü meşe ağaçlarından alıyor. Oakland, şehirde yaşayan Afrikalı-Amerikalı topluluğu ve dünyanın farklı yerlerinden gelen göçmenler ile kozmopolit bir kimliğe sahip.

Sık ağaçlar ve yemyeşil meralarla çevrili Merritt Gölü, dinlendirici bir deniz atmosferine Jack London Square, ilgi çekici sergileri ve kapsamlı kalıcı Oakland Müzesi, Merritt Gölü’nün Lakeside Parkı’nın yakınındaki Children’s Fairyland, el değmemiş sekoya ormanı Redwood Bölge Parkı’na mutlaka uğrayın.

Mobil Uygulama

660’tan fazla yerli ve egzotik türe ev sahipliği yapan Oakland Zoo, yemek ve teknoloji meraklılarının ilgisini çeken Temescal mahallesi Oakland’ın en renkli yerleri. Oakland International Airport’a Avrupa üzerinden aktarmalı olarak uçabilirsiniz. San Fransisco havalimanında indikten sonra sahilden kalkan feribotlarla da şehre ulaşım mümkün.

✈️ En ucuz Oakland uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme ve bir çok avantaj turna.com sayfalarında ✔️

2. Medford

Medford

Medford, Amerika Birleşik Devletleri’nin Oregon eyaletinin batısında yer alan bir şehir. Güney Oregon’daki Rogue Vadisi’nin kalbi olan Medford, zengin bir doğal alan, Rogue Nehri üzerindeki jet botu ve paddlesport maceralarından bölgenin verimli ürünlerinin tadına varmaya kadar çok farklı deneyimleri yaşama fırsatı sunuyor.

Medford şehrinin açık hava cazibesinin bir örnekleri arasında Yukarı ve Aşağı Masa Kayası parkurları, Krater Gölü Ulusal Parkı, Prescott Park, vahşi ve manzaralı Aşağı Rogue Nehri gibi dünyaca ünlü turistik yerler bulunuyor. Alışveriş ve eğlence için Jacksonville kasabası ve Downtown Medford, Aileler için Kid Time Çocuk Müzesi ve Medford Demiryolu Parkı keyifli vakit geçirilecek yerler arasında öne çıkıyor.

Medford’un Rogue Valley Uluslararası Havalimanı (MFR )Los Angeles, Portland, Salt Lake City, San Francisco ve Seattle’a direkt uçuşlar var. Avrupa üzerinden aktarmalı olarak Medford’a uçabilirsiniz.

Uçak biletini ‘Koşulsuz Bilet İptal Hizmeti’ ile satın al, uçuşa 2 saat kalana kadar keyfine göre iptal et seçenekleri Turna.com’da.

3. Salt Lake City

Salt Lake City

Salt Lake City, ABD’nin Utah eyaletinin başkenti ve eyaletin en kalabalık kenti. İsmini hemen yakınında olan Great Salt Lake’den almış olan Salt Lake genç ve dinamik bir şehir. Olimpik Kış Oyunlarına ev sahipliği yapan şehir doğa, tarihi ve dini cazibe merkezleri olarak da öne çıkıyor. Salt Lake City, uzun zamandır öncelikle Mormonların (Son Gün Azizleri) dini merkezi olarak biliniyordu.

Mormonların kutsal yeri olanTapınak Meydanı, soğuk veya yağmurlu bir günde gezmek için iyi bir alternatif olan Utah Doğal Tarih Müzesi, Utah State Capitol, Mormon Tabernacle, Place Heritage Park, şehirden kolayca ulaşılabilecek mesafede olan Park City, Deer Valley, Snowbird, Alta ve Solitude kayak merkezleri şehrin en gözde yerleri arasında.

Salt Lake City International Airport’a Amerika’nın ve Avrupa’nın birçok kentinden aktarmalı ve direkt uçuşlar var. THY ile Chicago’dan tek aktarma yaparak da kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Salt Lake City uçak bileti kampanyaları için turna.com e mail listesine kaydolun. Salt Lake City uçak biletleri ne kadar, sefer saatlerini görmek için de bilgi alabilirsiniz.

4. Phoenix

Phoenix

Phoenix, ABD’nin en büyük 5. şehri ve Arizona eyaletinin en büyük şehri. Phoenix’in ılık ve kuru iklimi, güneş tutkunlarını ve kış aylarında kar ve soğuktan kaçmak isteyenleri kendine çekiyor. Golf, Phoenix’te yapılacak en iyi şeylerden biridir, ancak aynı zamanda yürüyüş, bisiklet, kamp ve tırmanma fırsatları da bulacaksınız.

Sedona, Prescott ve Jerome gibi kasabalar kolayca ulaşılabilecek mesafede. Yaklaşık 200 ülke ve bölgeden 6.800’den fazla enstrümandan oluşan koleksiyonuyla Müzik Enstrümanları Müzesi, Scottsdale’de bulunan ünlü mimar Frank Lloyd Wright’ın evi Taliesin West, Papago Parkı’nda bulunan Çöl Botanik Bahçesi, 1929’dan kalma ünlü Heard Müzesi Phoneix gezilecek yerler listenizde olsun.

Phoenix Sky Harbor Uluslararası Havalimanı (PHX), bölgedeki en büyük havalimanı. THY ile Chicago’dan aktarma yaparak şehre kolayca ulaşabilirsiniz.

Phoenix uçak bileti kampanyaları için turna.com e mail listesine kaydolun. Phoenix uçak biletleri ne kadar, sefer saatlerini görmek için de bilgi alabilirsiniz.

5. Tucson

Tucson

Tucson, ABD’nin güneybatısında Arizona eyaletinini ikinci büyük şehri. 365 gün içinde 340 günden fazlası güneşli. Tuscon, hem hareketli bir iş merkezi hem de bol yürüyüş parkurları ve doğa koruma alanlarıyla rahat bir üniversite ve tatil beldesi.

Kızılderili, İspanyol, Meksika ve Eski Batı temeli üzerine inşa edilmiş olan Tucson’da bu kültürlerin etkisini şehrin mimarisinde, restoranlarında ve samimi, rahat atmosferinde görebilirsiniz.

Hayvanat bahçesi, doğal tarih müzesi ve botanik bahçesinin bir arada sunan Arizona-Sonora Çöl Müzesi, Tucson Museum of Art and Historic Block, kolonyal dönemin Barok mimarisinin güzel örnekleri Mission San Xavier del Bac, kaktüslerle dolu Saguaro Ulusal Parkı, Sonoran Çölü manzarasına bakan Tucson Mountain Parkı Tuscon’da en çok ziyaretçi ağırlayan yerleri.

British Airways ve Lufthansa ile Avrupa üzerinden iki aktarma yaparak Tucson International Airport’a ulaşabilirsiniz. Havalimanı şehir merkezine yaklaşık olarak 8 km uzaklıkta.

En uygun Tucson uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Koşulsuz bilet iptali, online değişiklik, akıllı uçuş ve daha fazlası turna.com’da.

6. Burbank

Burbank

Burbank, ABD’de, Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles yakınlarında bir şehir. Pek çok insan Amerikan film endüstrisini düşündüklerinde aklına Hollywood geliyor, ama aslında aksiyonun çoğu komşu Burbank’ta biraz daha uzakta gerçekleşiyor.

Burbank bir şehir ancak birçok bölge sakini, şehrin kendilerine daha çok kasaba hissi verdiğini söylerler.

Eski tarz filmlerin hayranıysanız ve 1950’lerin bazı kıyafetlerini istiyorsanız, vintage mağazaların olduğu Magnolia Park, Burbank’ta biraz gülmek isteyenler için Flappers Comedy Club, yerel ürünler bulabileceğiniz Burbank Çiftçi Pazarı, filmleri seviyorsanız Warner Brothers Studio, zipline, tenis ve beyzbol gibi çok çeşitli açık hava aktivitelerinin tadını çıkarabileceğiniz Brace Kanyon ParkıBurbank’ın öne çıkan yerlerinden.

British Airways ile Londra ve Dallas aktarması yaparak Burbank Airport’a ulaşabilirsiniz. Ayrıca Lufthansa ve Air Canada da Avrupa üzerinden bağlantılı uçuşlarla ulaşım sağlıyor. En uygun Burbank uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

7. Anchorage, Alaska

Anchorage, Alaska

Anchorage (Ankraj), ABD’de Alaska eyaletinin merkezi güneyinde bulunan bir kent. Keşfetmeyi sevenlere çok şey vadeden bir çekiciliği var, başka hiçbir şehre benzemiyor. Sadece tek bir günde bir geyikle tanışabilir, bir buzula tırmanabilir ve oldukça geniş bir alana yayılan şahane bir milli parta yürüyebilirsiniz.

Nerdeyse tamamı milli parklarla çevrili Anchorage, Dağlar ve körfez arasında zengin bir yaban hayatına da sahip. Üstelik Coğrafyanın tüm bu zenginliklerini şahane bir misafirperverlikle ziyaretçilerine sunuyor.

Anchorage’ta yaşayan 11 farklı yerli grup hakkında ziyaretçilere ayrıntı bilgiler sağlayan Alaska Native Heritage Center; Alaska ve arktik ile ilgili çok çeşitli sanat eserleri ve tarihi öğeler içeren Anchorage Museum at Rasmuson Center’ı gezilecek yerler listenize mutlaka alın.

Anchorage’a ulaşmak çok kolay. Anchorage havaalanına günde 240’dan fazla uçuş var. Avrupa’dan bağlantılı uçuşlarla ABD’nin büyük şehirlerine ve oradan da Anchorage’a gidebilirsiniz. En uygun Anchorage uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Yanınıza kameranızı almayı unutmayın! Çünkü yolculuğunuz nefes kesici olacak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here