Uçak Bileti

Kuzey Avrupa’da, Baltık Denizi’nin doğusunda yer alan Letonya, kuzeyde Estonya, güneyde Litvanya, doğuda ise Rusya ve Belarus ile sınır komşusu olan ülke. İsveç ile denizden sınırı bulunan ülkenin en büyük kenti ve başkenti Riga.

Ülke topraklarının yarısından fazlasının yemyeşil bir örtüyle kaplı olduğu Letonya, milli parkları, doğa harikası şelaleleri, orta çağ köyleri ve tarihi mimariye sahip kentleriyle Avrupa’da tarihi ve doğal mirasın en iyi korunduğu destinasyonlardan.

Letonya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Baltık Coğrafyasının Kalbi Letonya

Letonya’ya gelen birçok ziyaretçinin ülkeye adım attığı ilk nokta başkent Riga. Baltık devletleri içerisindeki en büyük kent olan Riga, şehrin ortasından geçen Daugava Nehri ile Baltık Denizi’ne bağlanıyor. Letonya’da başkent Riga dışında gezilecek yerler arasında ülkenin eski başkenti Liepaja, tarihi kent Sigulda, bakir doğasıyla Gauja ve Slitere milli parkları bulunuyor.

Mobil Uygulama

Riga: Letonya’nın en popüler şehri, başkent Riga, orta çağ mimarisini andıran tarihi yapılarıyla hoş bir atmosfere sahip eski şehir merkezi ile öne çıkıyor. Kentin büyük bölümünün 1990’larda yeniden inşa edilmesine rağmen, şehir sokaklarında dolaşanlar zamanda yolculuk hissine kapılıyor.

Kenti keşfetmenin en iyi yöntemi yürümek. Şehrin Centrs olarak bilinen bölgesinde 800’den fazla yeni sanat (Art Nouveau) akımından etkilenen tarihi bina bulunuyor. Kentin ve ülkenin tarihine tanık olmak için Letonya Etnografya Açık Hava Müzesi en doğru adres. Müzede yerel kıyafetler ve geleneksel Letonya evlerini görebilirsiniz.

Sigulda: Sigulda, Gauja Vadisi’nde, Riga’nın 52 km kuzeyinde yer alan tarihi bir kent. Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla Letonya’nın İsviçresi olarak adlandırılıyor. Orta çağdan günümüze ulaşan Krimulda Kalesi ve Sigulda Kalesi, kentin en önemli tarihi yapılarından. 19. yüzyılın ortalarında inşa edilen yaz köşkü Krimulda Malikanesi, şaraphanesi, ve bahçesi ile görmeye değer.

Liepaja: Baltık Denizi’nin doğu kıyısında yer alan Liepaja, 1. Dünya Savaşı sırasında Letonya’nın başkentiydi. İki parçalı, bölünmüş bir kent görünümündeki Liepaja’nın güneyi geleneksel şehir merkeziyken, Karosta olarak bilinen kuzey bölge geçmişte gizli bir Rus askeri kentiydi. Temmuz ayında düzenlenen müzik festivaliyle Karosta Plajı, bölgenin tatil merkezi. Vecliepaja ve Dienvidrietumi plajları da tatil için ideal.

Gauja Milli Parkı: Gauja Milli Parkı, Letonya’nın bakir doğasına tanık olabileceğiniz, cennetten bir köşe. Mağaralar, şelaleler, dik uçurumlar ve ilginç kaya oluşumlarının bulunduğu milli park yemyeşil bir bitki örtüsüyle kaplı. Parkın tam ortasından geçen Gauja Nehri, milli parka hayat veriyor. Dağ bisikleti, yürüyüş ve kano gibi alternatif sporlar yapılıyor.

Kuldiga: Letonya’nın Venedik’i olarak anılan Kuldiga’da evlerin arasından akan nehir, kasabada kartpostallık kareler yaratıyor. Kuldiga’nın Letonya’da öne çıkma sebebi ise Avrupa’nın en geniş şelalesi Venta’ya sahip olması. 240 metre genişliğe sahip Venta Şelalesi, şaşırtıcı bir görünümde. Şelale üzerinde, havada balık tutan yerel halkı izlemesi de oldukça keyifli.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here