Uçak Bileti

Dünyanın en büyük altıncı ülkesi olmasına rağmen sadece 22 milyon kişinin yaşadığı Avustralya, dünyanın en yaşanabilir ülkelerinden biri. Muhteşem doğası, eşsiz manzaraları ve kültürel zenginliğiyle görenleri büyüleyen bu coğrafya da kendinizi bitmesini istemeyeceğiniz bir rüyada hissedeceksiniz. İşte bu etkileyici ülkede yapabileceğiniz şeylerden bazıları.

Avustralya’da Yapmanız Gereken 5 Şey

1. Kakadu Ulusal Parkı’nda Aborjin ruhunu hissedin

Kakadu Ulusal Parkı, nefes kesici doğal güzelliğe ve kültürel öneme sahip büyük bir alan. Burası 68 memeli, 75 türden fazla sürüngen ve 10,000 türden fazla böceğe ev sahipliği yapıyor. Avustralya’nın bu bölümünde uzun yıllar boyunca Aborjinler yaşamış ve buraya binlerce yıl ev sahipliği yapmış. Siz de bu harika parkı keşfedip Aborjin ruhunu hissedin.

2. Great Barrier Reef’de ilginç hayvan türlerini keşfedin

Eğer yunuslardan, renkli balıklardan ve dev kaplumbağalardan hoşlanıyorsanız Great Barrier Reef size kesinlikle hayal kırıklığına uğratmayacak! Müthiş bir sualtı rengine sahip kaleydoskopta 1500 türden fazla tropik balık ve 400 tür mercan bulunuyor. Denizcilik parkı, Queensland kıyı şeridi boyunca 3000 km uzunluğunda. Çin Seddi’nden bile büyük olan bu yer, uzaydan bakıldığında görülebiliyor.

Mobil Uygulama

3. Sydney sokaklarında kaybolun

Sydney Limanı’ndan feribota binmek büyüleyici bir deneyim ve bu yerlilerin bile asla bıkmadığı bir şey. Sydney Opera House’un kule yelkenleri ve muazzam Harbour Bridge, limanın turkuvaz sularının üzerinde gururla yükselir. Meşhur Bondi Plaj’ını ziyaret etmeyi (ya da burada sörf yapmayı) ve su kenarındaki birçok güzel mekandan birinde bir kahve içmeyi ihmal etmeyin.

4. Uluru (Ayers Rock)’yu görün

Fotoğraflarını görmüş olabilirsiniz ama hiçbir şey size kızıl çölün üzerine doğan güneşin doğuşunu seyretme hissi veremez. Uluru, Kata Tjutu Ulusal Park’ında bulunan büyük kum taşından bir kaya oluşumdur. Kayanın kendisi Anangu halkına aittir ve Avustralya Aborjin mirasının eşsiz bir sembolüdür. Burası büyük bir turizm alanı olduğundan burada sadece siz ve bu kayanın olmasını beklemeyin.

5. Melbourne’ün zengin kültüründen beslenin

Melbourne, Avustralya’nın ikinci en büyük şehri olmasının yanı sıra ülkenin kültür başkenti unvanına da sahip. Şehrin sokak aralarındaki gizli bar ve açık hava kafelerini keşfedip, en iyi restoranlardan birinde yemek yiyebilir ya da tiyatrolardan birine gidebilirsiniz. Bu canlı, kozmopolit şehir yaratıcı sanatların ve iyi yaşamın bir harmanını sunar ve meşhur Ozi Kurallı futbolun ev sahibidir!

Bonus: Tasmanya’da doğanın tadını çıkarın

Tasmanya ya da Ozi’lerin deyişiyle ‘Tassy’ yoğun yeşil vadilerin, çekici, sessiz kasaba ve köylerin ve büyüleyici bakir kıyıların adasıdır. İklim kışın serin, yazın ılık olduğundan bazen kızgın olabilen Avustralya anakara sıcağından kaçış için harika bir yerdir. Ülkenin yapısı çok çeşitli olduğundan göller, yağmur ormanı vadileri ve tablo gibi beyaz kumlu sahillerin hepsini aynı gün içinde görebilirsiniz!

Keyif ve macera dolu bir seyahat için valizinizi hazırlamaya başlayın. Eğer biletlerin yüksek fiyatlarına bakıp vazgeçmeyi düşünüyorsanız Avustralya uçak bileti kampanyalarını takip ederek seyahatinizi ekonomik hale dönüştürebileceğinizi unutmayın.

NOT: Avustralya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here