Uçak Bileti

Vietnam’da insanların ilgisini çekecek çok fazla şey var. Ho Chi Minh şehrinin canlı atmosferi, Hanoi’nin durgun büyüsü, Halong Körfezi’nin göz alıcı görüntüsü ve Nha Trang’da ki efsanevi plajlar, muhteşem sahiller, antik buluntular ve tapınaklar, tarih kokan müzeler, sokak yemekleri ve çılgın şehirler… İşte sizlere Vietnam hakkında neler görüp neler yapabileceğiniz hakkında tavsiyelerimiz.

Vietnam uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Vietnam’da Yapılacak Şeyler

1. Halong Körfezi

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nce arasında yer alan Halong Körfezi 3 binden fazla kalker mağara ve kayalıkları, çivit rengi körfezi ile adeta bir masal diyarı. Halong Körfezi’nde geceyi bir yelkenlide geçirip gündüz de yüzen balıkçı köylerini gezerek değerlendirebilirsiniz. Ufuk çizgisinde yüzen yelkenlilerin görüntüsü körfezin güzelliğine daha da etkileyici bir atmosfer katıyor.

Mobil Uygulama

2. Ho Chi Minh City

Vietnam’ın güney şehri Ho Chi Minh City, hem başkent hem de ekonomik açıdan en güçlü olan yer. Uluslararası bir şehirde olabilecek her şeyi bulabileceğiniz Ho Chi Minh dünya çapında bir turizm şehri olmasının yanında Saygon büyüsünü de en çok hissedebileceğiniz yerlerden biri. Merkezde bulunan District 1 en son trendi yakalamış barlar, kafeler, muhteşem restoranlar, alışveriş merkezleri ve tarihi mekanlarla dolu. 3 günlük Saygon Kültürel turu ile Vespa’ya binip şehri gezebilir, yemek yapmayı öğrenebilir ve şehrin sanata bakış açısını görebilirsiniz.

3. Hue

Hue şehri ülkenin tam kalbinde su kanallarının, menekşe göllerinin ve huzurlu akan Perfume Nehri’nde yer alıyor. İmparatorluk şehri olan Hue, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor ve bir zamanlar Nguyen hanedanlığına ev sahipliği yapıyordu. O dönemin kral ve kraliçeleri de şimdi özenle hazırlanmış kabirlerinde ebedi istirahatlerini gerçekleştiriyor. Bu türbeleri bir rehber eşliğinde gezmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz çünkü başka türlü bu bölgenin gizemli tarihini öğrenme şansınız olamaz.

4. Nha Trang

Nha Trang’da çok fazla sayıda bar, restoran ve gece hayatını dolu dolu yaşayabileceğiniz yerler bulunuyor. Bir yanında dağlar, diğer yanında ise uzun bir sahil kesimi yer alınca manzarası da enfes güzellikte oluyor. Ancak insanların buraya asıl gelme sebeplerinin başında denizin açıklarında bulunan adacıklar. Buralarda ülkenin en güzel mercan resiflerini görebileceğiniz dalış noktaları yer alıyor.

Nha Trang’ın huzurlu atmosferi sayesinde uzun süredir yolda olan gezginler ya da sadece rahatlık, güneş ve sakinlik arayan ziyaretçiler için bulunmaz bir nimet. Vietnam ile Kamboçya’nın tam arasında yer alan konumundan dolayı da ziyaret etmeden geçmenin zor olduğu bir yer diyebiliriz.

5. Hanoi

Vietnam’ın hem politik hem de kültürel başkenti Hanoi, çok enerjik ve canlı bir şehir. Karışık ve çalkantılı tarihini modern enerji ve potansiyeli ile harmanlayan şehir 21. yüzyıl Vietnam’ının eğlenceli ve çekici yüzünü oluşturuyor. Görülmesi gereken en önemli yerler arasında 36 Cadde (Old Quarter) olarak da bilinen eski meydan en başta geliyor. Fransız esintilerini taşıyan bu şehirde hem lüks hayatı hem de nostaljiyi bir arada yaşayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here