Uçak Bileti

İtalyan ve Osmanlı kültüründen izler taşıyan mimarisi ve şehir yaşamıyla ünlü bir Balkan ülkesi olan Arnavutluk, 50 yıl komünist rejimle yönetilmiş. Bu süreçte pek çok cami ve dini yapı yıkılmış, ülkeye giriş çıkışlar da yasaklanmış. Uzun süre kapalı bir kutu gibi yaşayan Arnavut halkı, komünist rejimin dağılmasının ardından kapılarını dünyaya açmış. Adriyatik Denizi kıyılarında konumlanan bu ülke, Arnavut kaldırımlı dar sokakları, cana yakın insanları, birçoğu Osmanlı döneminden kalan tarihi yapılarıyla göz alıyor. Her yıl yüz binlerce turist ağırlayan bu ülkeye gitmek isteyen Türklerden vize talep edilmiyor.

Arnavutluk Yolculuğunda Görülmesi Gereken 5 Şehir

1. Tiran

Arnavutluk’un en büyük şehri ve başkenti olan Tiran, ülkenin en popüler turizm destinasyonlarından. 600 bini aşkın nüfusu bulunan şehir, Osmanlı döneminden izler taşıyan tarihi yapılarıyla kültürel gezilerin ilk duraklarından biri oluyor. Tiranda gezilmesi gereken yerler arasında, Tiran Kalesi, Tiran Saat Kulesi, Ethem Bey Camii, Preze Kalesi de yer alıyor.

2. İşkodra

Arnavutluk’un kuzeyinde yer alan İşkodra, ülkenin sanayi ve turizm bakımından gelişmiş şehirlerinden biri. Nüfusu 90 bini bulan bu şirin yerleşim yeri, I. Dünya Savaşı’nda Avusturya-Macaristan, II. Dünya Savaşı’nda ise İtalyanlar tarafından işgal edilmiş. Her iki girişimde başarısız olunca İşkodra Arnavutluk’un toprağı olarak kalmış. Komünist rejimden sonra yıkılmayan tek cami olan Kurşunlu Camii ve dar sokakları süsleyen tarihi evler ise şehirde görülebilecek turistik yerlerden bazıları.

Mobil Uygulama

3. Elbasan

16.yüzyılda Osmanlı himayesine giren, günümüzde ise Osmanlı’dan kalma eserlerle dolu etkileyici bir şehir olan Elbasan, tarihi hamamlarıyla da adından söz ettiriyor. Arnavutluk’la bütünleşen dar sokaklar ve iki katlı evler, ülkenin hemen hemen şehrinde karşınıza çıkabilir. Buram buram tarih kokan bu şehirde, huzur dolu bir haftasonu kaçamağı yapabilirsiniz.

4. Saranda

Ülkeye gelen turistlerin en çok ilgi gösterdiği tatil yerlerinden biri olan Saranda, İyonya Denizi ve muhteşem manzarasıyla ülkenin en gözde şehirlerinden. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Butrin Arkeolojik Kenti de, Saranda’yı oldukça cazip bir turizm destinasyonu haline dönüştürüyor. Saranda bölgesinin başkenti olan bu etkileyici şehir, yerli halkın da popüler ziyaret noktalarından.

5. Berat

Ülkenin mimarisiyle dikkat çeken şehirlerinden biri olan Berat, Mangalem, Gorica ve Kale adlı eski mahalleleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Osmanlı döneminin tipik mimari karakterini yansıtan nadir örnekler arasında bulunan bu eski bölge, şehre gelen turistlerin de en sevdiği tarihi noktalardan.

Siz de, Arnavutluk uçak bileti kampanyalarını takip ederek, kültürel ve tarihi dokusuyla hayranlık uyandıran bu şahane ülkeyi keşfetmeye başlayabilirsiniz.

NOT: Arnavutluk vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here