Uçak Bileti

Tatilcilerin hayalini süsleyen cennet köşelerden biri olan Alanya, Türkiye’nin güney sahilinde parıldayan bir mücevher gibi duruyor. Bu muhteşem tatil beldesi, sıcacık kumları, turkuaz suları ve tarihi zenginlikleriyle göz kamaştırıyor. Peki, bu güzelliklerle dolu şehre nasıl ulaşabilirsiniz? Endişelenmeyin, “Alanya’ya nasıl gidilir?” sorusunun cevabını bulmak için doğru adrestesiniz. Bu yazıda, size Alanya’ya farklı ve keyifli ulaşım yöntemlerini anlatacağım. Hazır mısınız, haydi birlikte bu unutulmaz yolculuğa çıkalım!

Alanya Nerede?

Alanya Nerede?

Alanya, Antalya iline bağlıdır ve Türkiye’nin güney sahilinde yer almaktadır. Akdeniz’e kıyısı olan bu bölge, turistik bir destinasyon olarak ünlüdür ve güzel plajları, tarihi kalıntıları ve güzel manzaraları ile tanınır. Alanya, tatilciler ve turistler için popüler bir yerdir.

Alanya’nın haritadaki konumu burada.

Alanya’ya Nasıl Gidilir?

Alanya'ya Nasıl Gidilir?

Hava Yolu İle Ulaşım

Alanya kent merkezine 45 km mesafede bulunan Alanya Gazipaşa Havalimanı veya 125 km uzaklıkta yer alan Antalya Havalimanı’nı kullanarak Alanya’ya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerden düzenlenen uçuş seferleriyle Alanya ve Antalya Havalimanlarından, araç kiralama, taksi, havalimanı servisleri ve bazı hava yollarının servisleriyle Alanya’ya ulaşım mümkün.

Mobil Uygulama

Antalya Gazipaşa uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Antalya uçak bileti seçeneklerine göz atın.


Antalya Havalimanından Alanya’ya Nasıl Gidilir?

Antalya havalimanından Alanya’ya direkt otobüs bulunmuyor. Öncelikle Antalya şehirlerarası otobüs terminaline gitmeniz gerek. Havalimanından hareket eden 600 numaralı otobüs Antalya otobüs terminaline kadar gidiyor. Antalya otogardan Alanya Otobüs terminaline her yarım saatte otobüsler hareket ediyor.

Kara Yolu İle Ulaşım

Alanya’ya otobüs ile gelmek isterseniz, birçok şehirden Alanya Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne pek çok otobüs seferi düzenleniyor. Özellikle yaz aylarında, sezonun açılışıyla birlikte otobüs firmalarının koyduğu ek seferler sayesinde, doğrudan Alanya merkeze ulaşım sağlayabilirsiniz.

Alanya otobüs bileti seçeneklerine göz atın.


İstanbul’dan Alanya’ya Nasıl Gidilir?

Özel aracınızla İstanbul’dan Alanya’ya gidecekseniz ve Alanya’ya giderken hangi şehirlerden geçilir diye merak ediyorsanız yolunuzun üzerinde Bursa, Eskişehir, Afyonkarahisar, Burdur olacak.

İstanbul Alanya arası mesafe 816 km.


Ankara’dan Alanya’ya Nasıl Gidilir?

Ankara’dan 6.30 saatlik bir yolculukla Konya üzerinden Alanya’ya ulaşabilirsiniz.

Ankara Alanya arası mesafe 534 km.

Deniz Yolu İle Ulaşım

Uluslararası deniz trafiğine açık Alanya Limanı, şehir merkezinin 7 km uzaklıkta bulunuyor. Ancak Alanya Limanı’na Türkiye limanlarından direkt feribot seferi bulunmuyor. Diğer yandan imkanınıza göre özel yat kiralayarak limana ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda yaz aylarında Alanya ile Kıbrıs (Girne) arasında günübirlik seferler düzenleniyor.

Alanya’ya ulaşım işini hallettiysek Alanya Plajları yazımı okuyarak turkuaz sularda serinlemeye ne dersiniz?

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here