Uçak Bileti

Masal diyarlarını andıran Orta Çağ mimarisi, leziz çikolatalarla dolu dükkanları, dantelleri ve huzurlu havası ile büyüleyici bir atmosfere sahip olan Brugge, görenleri kendine aşık ediyor. Batı Flandre Kantonu’nun başkenti Brugge (Brüj), tarihi yapısı iyi korunmuş çok güzel bir Avrupa şehri ve sanki on beşinci yüzyılda kalmış gibi.

Şehrin enfes sokaklarında dolaşırken neden UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne girdiğini hemencecik anlıyorsunuz. Belçika’nın en popüler şehirleri arasında yer alan Brugge, romantik dokusu ile balayı çiftlerinin de gözdesi.

Brugge Seyahatinde Görülmesi Gereken 4 Yer

1. Kanallar

Bruges-Belcika

Tekne turu ile gezme fırsatı bulunan kanalları ile şirin ve romantik bir görünüme sahip olan şehir, bu özelliği ile ‘Kuzeyin Venedik’i’ olarak da anılıyor. Hem şehiriçi ulaşım hem de turistik geziler amacıyla kullanılan bu kanallar, çevresindeki evlerin muhteşem mimarisi ile eşsiz bir manzara oluşturuyor.

Mobil Uygulama

2. Market Place

Market Place

2. Dünya Savaşı’nda hasar almadığı için Orta Çağ mimarisini korumayı başaran Brugge’ün ana meydanı olan Market Place, turistlerin gözde adreslerinden biri. Bu meydan aynı zamanda şehrin eşsiz mimarisini görebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Buradaki evlerin bir kısmı aslı korunarak restore edilmiş olsa da, büyük bölümü ilk günkü dokusunu koruyor.

3. Minnewater Parkı

Minnewater

Şehrin hemen girişinde bulunan Minnewater Parkı, ‘Aşk Gölü’ olarak da anılan gölü ve yeşil alanları ile şehrin en popüler yerlerinden. Ziyaretçileri karşılayan şirin ördekleri ve kuğuları ile etkileyici bir görünüme sahip olan Minnewater içerisinde yer alan kule ise park ve çevresini kuşbakışı izlemek isteyenler için oldukça cazip.

4. Çan Kulesi

Belfry of Brugge

13. yüzyıldan kalma Çan Kulesi (Belfry of Brugge), UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu tarihi şehri kuşbakışı izleyebileceğiniz en güzel yerlerden biri. 366 basamağı tırmanarak kulenin tepesine ulaştıktan sonra bu anı ölümsüzleştirmek isteyenler ise fotoğraf makinelerini yanına almayı unutmamalı.

Brugge şehrine Brüksel tren istasyonundan kolayca ulaşılabiliyor. Yolculuk 1 saat kadar sürüyor ve her yarım saatte bir tren var. Brugge istasyondan ise 10-15 dakika yürüdüğünüzde bu şahane şehrin kalbindesiniz.

Türkiye’den direkt uçuş olmadığı için aktarma yapabileceğiniz en yakın nokta olan Brüksel uçak bileti kampanyalarına göz atarak, bu etkileyici şehrin sokaklarında kaybolanlar arasına karışabilirsiniz.

NOT: Belçika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here