Uçak Bileti

Türkiye’nin en yüksek yolcu trafiğine sahip havalimanlarından biri olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı, İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunuyor. TAV Havalimanları tarafından işletilen Adnan Menderes Havalimanı, iç ve dış hatlar terminallerinin çevreci tasarımı ve ferah atmosferi ile ülkemizin yolcu memnuniyeti en yüksek havalimanları arasında.

İzmir’i dünyaya, dünyayı da İzmir’e bağlayan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan dış hatlarda 29 havayolu ile 27 ülkede 51 destinasyona, iç hatlarda ise 6 havayolu ile 23 destinasyona uçuş bulunuyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı 2017’de yaklaşık 13 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı ve yaklaşık 83 bin uçuşa hizmet verdi.

Manisa-İzmir otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Adnan Menderes Havalimanı’na nasıl gidilir?

1. Belediye otobüsü ile ulaşım

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ESHOT firması İzmir kent merkezi ile havalimanı arasında karşılıklı belediye otobüsü seferleri düzenliyor. 200 numaralı Mavişehir-Havalimanı, 202 numaralı Cumhuriyet Meydanı-Havalimanı ve 204 numaralı Bornova Metro-Havalimanı otobüsleri havalimanına ulaşmak isteyenler için ekonomik bir ulaşım yöntemi.

200 numaralı Mavişehir Aktarma-Havalimanı otobüsü yalnızca gece yarısı ile sabah 5’e kadar hizmet veriyor. Otobüs Mavişehir, Bostanlı, Karşıyaka, Bayraklı, Karabağlar, Gaziemir güzergahını takip ediyor.

202 numaralı Cumhuriyet Meydanı-Havalimanı otobüsü 24 saat karşılıklı sefer yapıyor. Alsancak Swissotel’in yanından hareket eden otobüs, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı boyunca ilerleyerek Göztepe, Güzelyalı ve Üçkuyular’ı geçtikten sonra Çevre Yolu’ndan devam ederek Gaziemir ve Havalimanı’na ulaşıyor.

204 numaralı Bornova Metro-Havalimanı otobüsü de 24 saat çalışan otobüslerden. Bu otobüs Bornova Metro, Otogar, Çevre Yolu, Gaziemir güzergahını kullanıyor.

Otobüslerde İzmirim Kart ya da 35 Kart kullanmak gerekiyor. Şoföre ücret ödeme şansı yok.

İzmir otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

2. HAVAŞ otobüsü ile ulaşım

İzmir ve çevre illerden HAVAŞ otobüsleri ile Adnan Menderes Havalimanı’na düzenli seferler mevcut. İzmir şehir merkezinden havalimanına ve havalimanından şehir merkezine sefer yapan HAVAŞ otobüsü Mavişehir, Bostanlı, Karşıyaka, Alsancak, Karabağlar, Gaziemir rotasını takip ediyor. HAVAŞ otobüsleri 24 saat sefer yapıyor.

Çeşme-Alaçatı, Aydın-Nazilli, Kuşadası-Söke ve Manisa’dan da HAVAŞ otobüsleri ile Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşmak mümkün. Bu otobüsler 24 saat karşılıklı sefere sahip.

3. İZBAN ile ulaşım

İzmir’in banliyö sistemi İZBAN ile Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım çok kolay. Kuzeyde Aliağa’dan güneyde Selçuk’a kadar 136 km’lik bir hatta seferleri bulunan İZBAN trenlerinin Adnan Menderes Havalimanı’nda durağı var. Hat üzerindeki herhangi bir istasyondan İZBAN trenine binerek havalimanına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İZBAN’da İzmirim Kart ya da 35 Kart kullanmak şart. Jeton ya da nakit para vererek biniş mümkün değil.

4. Özel araçla ulaşım

Adnan Menderes Havalimanı, İzmir şehir merkezine 15 km uzaklıkta. Havalimanı şehrin güneyinde Gaziemir ilçesinde konumlanıyor. Havalimanına özel araçla ulaşmak için güneyde Gaziemir, Menderes güzergahında ilerlemek gerekiyor. Karabağlar ya da İzmir-Aydın Otoyolu’nu kullanarak havalimanına ulaşım mümkün.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atarak İzmir seyahatinizi planlayabilir, İzmir ve çevresindeki muhteşem yerleri deneyimleyebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here