Uçak Bileti

Türkiye, Akdeniz çanağında yer alan ülkeler arasında plajları ve doğal güzellikleriyle deniz, kum, güneş turizmiyle önde gelen coğrafyalardan.

Kuzey’de Ayvalık’tan başlayan Ege sahil şeridi Datça’ya, Fethiye’den başlayan Akdeniz sahil şeridi ise İskenderun ve Hatay’a kadar uzanıyor. İnsanlık tarihine tanık olan binlerce yıllık antik kentler, yemyeşil orman dokusu ve kristal berrak suyuyla muhteşem kıyıları her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Türkiye’nin en iyi plajları yaz aylarında deniz keyfi yapmak isteyen tatilcileri bekliyor.

Türkiye’nin En İyi Plajları

1. Kaş, Kaputaş Plajı

Ülkemizin uluslararası turizm tanıtımlarında da kullanılan Kaputaş Plajı, dünyanın en güzel manzarasına sahip plajları arasında. Kumlu ve çakıllı sahili, turkuaz mavisi rengiyle birçok kişinin sadece fotoğraf çekimine bile geldiği plajda şezlong, şemsiye ve atıştırmalık bir şeyler alabileceğiniz bir işletme var. Plaj, Antalya’nın Kaş ilçesinde.

Mobil Uygulama

2. Fethiye, Ölüdeniz Plajı

Ölüdeniz Plajı, Muğla’nın Fethiye ilçesinde. 2006’da dünyanın en güzel kumsalı seçilen plaj, özellikle İngiliz turistlerin rotasında. Kuş bakışı yamaç paraşütü ile de izlenebilen plajın kumsalı küçük taneli kumlardan oluşuyor. Çevresi yemyeşil ağaçlar ve lagünle çevrili.

Dalaman uçak bileti seçeneklerine göz atın.

3. Gökçeada, Kefalos Plajı

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde yer alan Kefalos Plajı, 1200 metre uzunluğu ile adanın en popüler kumsalı. Adanın yıl boyunca rüzgarlı oluşu nedeniyle plajda rüzgar sörfü ve kitesurf gibi aktiviteler de yapılıyor.

4. Dalyan, İztuzu Plajı

Caretta caretta kaplumbağalarının dünyadaki en önemli üreme alanlarından biri olan İztuzu Plajı, Muğla’nın Ortaca ilçesi sınırlarında. İnce kumu ve 4.5 kilometreye ulaşan uzunluğu ile bölgenin en popüler plajlarından biri olan İztuzu Plajı’nın çevresinde nehir turları da yapılıyor.

5. Kaş, Patara Plajı

Türkiye’nin en uzun kumsallarından biri olan Patara Plajı, Antalya’nın Kaş ilçesi sınırlarında. Patara Antik Kenti’nin çevrelediği plajda caretta caretta kaplumbağalarının üreme alanı da var. Yıl boyu dalgalı olan Patara Plajı, kampçıların da favori mekanları arasında.

6. Bozcaada, Ayazma Plajı

Çanakkale’nin ilçesi olan Bozcaada, çok sayıda koy ve plajı ile bölgenin en önemli turistik merkezlerinden. Serin suyuyla ün yapan Ayazma Plajı, adayı ziyaret edenlerin mutlaka uğradığı noktalardan. Yazın sıcak aylarında buz gibi suyuyla insanı kendine getiren plaj keyfinin ardından adayı keşfetmek için Bozcaada’nın daracık sokaklarında turlayabilirsiniz.

7. Kemer, Phaselis Plajı

Antik dönemin en önemli liman kentlerinden biri olan Phaselis Antik Kenti’nin yanı başındaki Phaselis Plajı, kuzey, merkez ve güney liman olmak üzere üç farklı plaja sahip. Antik kentin görkemli kalıntılarını gezdikten sonra 3 plajdan birinde denizin tadını çıkarmak mümkün.

8. Çeşme, Altınkum Plajı

İzmir’in Çeşme ilçesi çok sayıda plajı ile yaz aylarının en gözde tatil destinasyonlarından. Çeşme’nin Altınkum Plajı, plaja adını veren ince ve sarı renkli kumu, buz gibi suyuyla tatilciler için tam anlamıyla bir cennet. Çok sayıda ücretli işletmenin bulunduğu Altınkum’da halk plajları da var.

İzmir uçak bileti seçenekleri için tıklayınız.

9. Ayvalık, Sarımsaklı Plajı

Kuzey Ege’nin tatil merkezi Ayvalık’ta bulunan Sarımsaklı Plajı, 8 kilometreyi bulan uzunluğu, incecik kumu ve serin suyuyla ideal bir tatil rotası. Çevresinde çok sayıda işletmenin bulunduğu Sarımsaklı Plajı’nda şemsiye, şezlong, duş ve kafe hizmeti alınacak noktalar var.

10. Antalya, Lara Plajı

Antalya şehir merkezinde ismini sıkça duyuran Lara Plajı, mavi bayraklı, berrak ve kristal renkli suya sahip. Yerli ve yabancı turistlerin şehir merkezindeki uğrak noktası olan plaj sığ sularıyla aileler için de ideal. Plajın uzunluğu iki kilometreye ulaşıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here