Uçak Bileti

Parti delileri ve jet-sosyeteler, kaslı erkekler ve bakımlı hoş kadınlar ve zevk tutkunu olanların hepsi Miami’nin sahillerine, trend restoranlarına ve en şık otellerine akın ediyor. Miami muhteşem partilerin kalbi ve gece gündüz insanı memnun etme üzerine kurulu bir Amerika şehri.

Efsanevi gece hayatı, çekici Art Deco mimarisi ve güçlü Latin havasıyla bambaşka bir şehir. Tam okyanusun karşısındaki muhteşem yeri ve tüm yıl boyunca koruduğu ılıman iklimiyle başka hiçbir şehir bu kadar çekici olmamıştır. Kısa bir hafta sonu kaçamağı da olsa, uzun süreli kalıyor da olsanız herkese her zaman yetecek kadar eğlence, manzara, giderek artan sanat ve kültür etkinlikleri ve mükemmel vücutlar bulunuyor.

Miami Yapılacak Şeyler

1. Güney Sahillerinde güneşlenmek

Güney Plajı Miami’nin meşhur parti mekanı ve tarihi Art Deco bölgesinin bulunduğu yer. Coral Gables ise daha zengin ve meşhurların Akdeniz evlerinde yaşadığı ve Florida’nın en iyi restoranlarının bulunduğu yer.

Mobil Uygulama

2. Art Deco caddelerde gezmek

Art Deco Caddesi, plajlardan sonra Miami’nin en güzel yeri. Yüzlerce pastel renklerde binaların bulunduğu, 1920 ve 1930’lardan kalmış gibi görünen ancak ultramodern muhteşem retro binalar. 1001 Ocean Drive üzerinde bulunan Art Deco Welcome Center bu muhteşem binalar ile ilgili her türlü bilgiyi ve haritayı sizlere temin edebiliyor.

3. Little Havana’daki Cache Ocho’da Küba tadını yakalamak

Little Havana ve onun Kübalıların bulunduğu Cache Ocho’sunu da görmek isteyebilirsiniz. Bu bölgede İngilizce ikinci dil olarak konuşuluyor ve gerçekten Küba restoranlarında enfes lezzetler tadabilirsiniz.

4. Villa Vizcaya’da dekoratif sanata tanık olmak

Villa Vizcaya 16.yy’dan 19.yy’a kadar Avrupa’dan antika ve dekoratif sanat eserlerinin bulunduğu 20.yy başlarına ait İtalyan-Rönesans tarzında bir villa. Bir başka görülecek yer ise villanın bahçesindeki bahçesindeki çeşmeler ve havuzlar.

5. Lowe Sanat Müzesi’ne ziyaret

Lowe Sanat Müzesinin en önemli eserleri Roman, Yunan, Mısır antikaları ve Miami Üniversitesinin kampüsünde bulunan bu müze ayrıca büyük bir çok farklı sergiye de ev sahipliği yapmaktadır.

6. The Wolfsonian’ın tarihi tasarımı görmek

The Wolfsonian’da 19.yy’ın sonları ve 20.yy’ın başlarına ait Florida Uluslararası Üniversitesine bağışanan tasarımları görebilirsiniz. Daha önceleri bir ambar olarak kullanılan yerde şu anda mobilya, seramik, resim ve mimari çizimler sergileniyor.

7. Güney Florida’daki Çağdaş görsel sanatlar sergileri

Güney Florida Sanat Merkezi yerel sanatçıların çağdaş görsel sanatlarını sergiledikleri bir galeri. Daha fazla çağdaş sanat için Miami Çağdaş Sanat Müzesine gidebilirsiniz. Birbirinden değerli 350 uluslararası eser sergileniyor.

8. İç burkan soykırım anıtı

Soykırım anıtı, yahudilere uygulanan soykırımda hayatını kaybedenlere adanmış ve üzerinde isimlerin ve fotoğrafların bulunduğu çok etkileyici bir eser.

9. Key West’e bir kaçamak yapmak

Miami’ye gelen ziyaretçilerin çoğu Key West’e de gitmeyi tercih ediyor. Aslına bakılırsa Florida Keys’e gitmediyseniz Florida’ya da gelmemişsiniz demektir. Key West, çok rahat bir hayat tarzı ve muhteşem palmiye ağaçlarıyla dolu caddeleriyle biliniyor. Ernest Hemingway gibi yazar ve sanatçıları yıllarca kendisine çekmeyi başarmıştır.

10. Coral Gables’da ki zengin ve meşhur yaşam tarzları

The Bal Harbour alışveriş merkezi, üst düzey son modayı takip edenlerin alışveriş için geldikleri bir yer ve en kaliteli Amerikan ve Avrupa markalarını burada bulabilirsiniz. Bir zamanlar Amerika’nın en iyi alışveriş merkezi deniliyordu ancak artık daha da popüler olan Aventura Alışveriş Merkezi var. Bal Harbour’dan Güney Plajı’nın sonuna doğru Collins caddesini bulacaksınız. Burası Miami’nin en lüks otel ve resotranlarına ve bir kaç kaliteli mağazaya ev sahipliği yapıyor. Ancak alışverişin kalbi kafe ve mağazalarla dolup taşan, adı bilinmeyen bağımsız markalardan en bilinenlere kadar hepsinin bulunduğu Lincoln Road’da atıyor.

Lincoln Road’un alışverişinden biraz kopup kafelerden birinde soğuk birşeyler içerken insanları seyretmek çok güzel bir duygu. Ardından bedeninize biraz enerji vermesi için Miami’nin meşhur deniz kıyısı restoranlarının birinde bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Miami havalimanı ve ulaşım

Güney Sahilinde kalmıyorsanız plaj havlunuzu elinizden hiç bırakmayın, Miami pek yürünecek bir şehir değil ve toplu taşımaya güvenmek biraz sıkıntı olabilir. Aslına bakarsanız şehir çok geniş bir şekilde dağıldığından çok az ziyaretçi arabasız geziyor.

Miami havalimanı şehir merkezinden ve plajlardan çok uzakta sayılmaz ve otelinize yaklaşık yarım saatte ulaşabilirsiniz. Taksiler ortalama 20-30$ tutuyor ve ekstra olarak %15 bahşiş de buna ekleniyor. Yine de bir araba kiralamanız sizin yararınıza olacaktır. Şehri keşfetmek için Miami uçak bileti fırsatlarına göz atın.

NOT: Amerika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here