Uçak Bileti

Geçmiş yıllarla kıyaslandığında seyahat etmek oldukça kolaylaştı. Herkes ilk bulduğu fırsatı bir yerlere gitmek için değerlendirmeye başladı. Seyahat etmeyi kolaylaştıran en büyük etkenlerden biri uçak seferlerinin artması, hava yolu şirketleri arasındaki rekabet ve ucuz uçak bileti imkanı.

Sizin de çevrenizde ‘Şuraya 40 TL’ye bilet buldum’, ‘Gidiş-dönüş 200 TL’ye Avrupa’nın şu şehrine bilet yakaladım’ gibi cümleler kuran arkadaşlarınız vardır. Ucuz uçak bileti bulmak sanıldığı kadar zor değil. İşte ekonomik bilet bulmak için en basit 5 öneri.

Ucuz Uçak Bileti Bulmak İçin 5 Öneri

1. Kampanyaları takip edin

Birçok hava yolu şirketi dönemsel kampanyalarla insanların seyahat etmesini kolaylaştırıyor. Özellikle ekonomik bilet satan düşük bütçeli şirketler zaman zaman inanılmaz fiyatlara bilet satabiliyor. Bu yüzden bu firmaların e-posta listelerine kaydolmak, bu kampanyalardan en önce haberdar olmak için gerekli.

Mobil Uygulama

2. Salı ve perşembe uçun

Cuma ve cumartesi günleri uçuşların en yoğun ilgi gördüğü günler arasında. Bu iki gün uçmak isteyenin çok erkenden biletini alması gerekiyor. Aksi takdirde ucuza uçmak tam anlamıyla bir hayal. Haftanın en az ilgi gören iki günü salı ve perşembe. Ucuza yolculuk yapmak için bilet araştırırken bu 2 güne göz atmanız önerilerimizden.

3. Alternatif havalimanlarını kullanın

Şehirlerin en popüler ve en yoğun hava trafiğine sahip havalimanlarını kullanmanın bedeli biraz ağır oluyor bütçe açısından. Alternatif havalimanı seçeneği olan şehirlerde ikinci havalimanlarına yapılan uçuşlara göz atmak ucuz bilet için altın kural. İstanbul Atatürk yerine İstanbul Sabiha Gökçen’e uçmak bunun en basit örneği.

4. El bagajıyla seyahat edin

Birçok hava yolu şirketi bagajı olmayan yolcular için daha ucuza bilet satmaya başladı. Özellikle Avrupa varışlı yolculuklarda çok uygun fiyatlarla, yalnızca el bagajıyla seyahat etmek mümkün. Ağırlıklardan kurtulmak, sizi de özgürleştirir. Bir de böyle deneyin!

5. Yoğun olmayan saatleri tercih edin

Sabah çok erken saatler ile gece yarısına yaklaşan uçuşlar diğer saatlere göre daha uygun olabiliyor. Bu yüzden saat konusunu esneterek çok daha uygun fiyatlarla bir yerden bir yere gidebilirsiniz. Uykuyu uçağa saklayıp, cebinizi düşünerek hareket ederseniz kazançlı çıkmamak için hiçbir neden yok!

Uygun uçak bileti bulmak tam anlamıyla bir sanat. Kodları çözüp, ipuçlarını takip edip, siz de arkadaşlarınıza ucuz uçak bileti bulmanın yollarını anlatın!

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Hızlı olan kazanıyor, gelen maillerde kampanya duyurularındaki en uygun fiyatlar bir bakmışsın kapılmış. Hızlı olan kazanır 🙂

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here