Uçak Bileti

Sürekli yolculuk yapan biriyseniz ve tatil planlarını erkenden yapmayı seviyorsanız uygun uçak bileti yakalamak en büyük arzunuz olsa gerek. Uçak bileti bütçesinden yapılacak her kuruş tasarruf, tatilin daha keyifli geçmesi için harcanabilir ne de olsa.

Peki ucuz uçak bileti almak için hangi adımları izlememiz gerekiyor? Ucuz uçak bileti nasıl bulunur? Hangi günler uçak bileti alınırsa ucuza gelir? Gibi çok sayıda sorular aklınıza geliyordur muhtemelen. Ucuz uçak bileti için rezervasyon zamanını bilmek ve sistemi anlamak gerekiyor öncelikle.

Ucuz Uçak Bileti Bulma İpuçları

1. Erken rezervasyon

Yapılan araştırmalara göre, ucuz uçak bileti almak için en uygun zamanın seyahat gününden 27 hafta öncesi olduğu ortaya konmuş. Bu kadar zaman öncesinden otelimizi erken rezervasyonla ayırmak ve uçak biletini almak gibi davranışlardan biraz uzak olduğumuzdan, bu uygun fiyat dönemlerini genellikle kaçırıyoruz. Erken rezervasyon ile tatil yapmayı öğrenmemiz ve hayatımızı buna adapte etmemiz gerekiyor.

Mobil Uygulama

2. Yurtdışı en ucuz uçak bileti

27 hafta yani 6-7 ay önce alınan uçak biletleri yüzde 14 daha uygun fiyata alınabiliyor. Hava yolu şirketleri, uçuşlarını yıllık planladığından biletlerini de 1 yıl önce satışa çıkarıyor. Özellikle uzun uçuşlar yapılan Uzakdoğu ve Amerika gibi rotalar için, 27 hafta öncesinden büyük indirimlerle bilet yakalamak mümkün.

3. Yurtiçi en ucuz uçak bileti

Hava yolu şirketleri iç hat biletleri için sıkılıkla promosyonlu kampanyalar da düzenliyor. Bu promosyonları yakalayınca hızlı hareket etmeli ve bileti hemen almalı. Aksi halde fırsatlar kaçırılması muhtemel. Ucuz iç hat uçak biletleri 57 gün öncesinden alınabiliyor. İç hat uçuş planları daha kısa süre içerisinde yapıldığı için ucuz uçak bileti bulma imkanınız çok daha fazla.

Yurt dışı uçuşlarında en fazla ilk 10 koltuk kadar promosyonlu olarak satılıyor. Sonrasında, koltukların satılma oranına göre fiyatlar hızla yükselmeye başlıyor. İç ve dış hat uçuşlarında eğer son 1 aya kaldıysanız yüzde 40’a kadar fiyat artışına hazırlıklı olmalısınız.

4. Hangi sezonda uçak bileti daha uygun?

Tatilinizi uçuşların daha düşük olduğu zamanlara göre planlarsanız ucuz uçak bileti bulma şansınız yükselir. Haziran başı ve Ağustos’un son haftası yazın yolculuk yapmak için en ideal zamanlar. Mayıs ve Eylül ayları da yine uygun uçak biletinin bulabileceğiniz aylar olarak öne çıkıyor.

5. Hangi günlerde uçak bileti almalı?

Yapılan araştırmalara göre ucuz uçak bileti bulmak için ilk sırada Pazar günleri uçmak geliyor. Bunu Cumartesi ve Çarşamba günleri takip ediyor. Perşembe gidiş ve Çarşamba dönüş olarak alınan biletler diğer günlere göre yüzde 21 daha ucuza alınabiliyor.

6. Hangi sezonda nereye uçmalı?

Uçak bileti araştırmasına göre ABD ve Almanya’ya gitmek için en uygun ay Şubat olarak belirlenmiş. İspanya için ise Ocak ayında ucuz uçak bileti bulmanız mümkün. Tayland ve İngiltere için en uygun ay Mayıs ayı olarak görülüyor. Bu dönemlerde alınan biletler daha uygun fiyatlı.

7. Bazı havalimanları daha ucuz

Özellikle İstanbul’dan uçuş yapacaklar Atatürk Havalimanı yerine Sabiha Gökçen Havalimanı’nı tercih ederse daha uygun uçak bileti bulma şansı çok daha fazla olabilir.

Güncel kampanyaları ve bilet fiyatlarını takip etmek için Turna.com‘a göz atmayı unutmayın. Yurt içi ya da yurt dışı seyahatine çıkmadan önce Turna’dan ucuz uçak bileti sorgulamaları yaparak gönül rahatlığı ile daha ekonomik bilet fiyatları bulabilirsiniz. Keyifli tatiller.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here