Uçak Bileti

Hayvanat bahçeleri insanların bilmediği hayvan türlerini tanıtmak, nesli tükenme tehlikesi taşıyan türlerin korunmasına yardımcı olma amacı taşıyor. Dünyanın farklı coğrafyalarında binlerce hayvan türü insanoğlunun uygulamaları nedeniyle tehlike altında.

Aşırı avlanma, nüfus artışı, doğal afet gibi durumlar gelecek nesillerin birçok hayvan türünü görememesi tehlikesini yaratıyor. Hayvanat bahçeleri ve doğal yaşam parkları her yaştan ziyaretçinin vakit geçirdiği, bulunduğu şehrin en ilgi çeken gezilecek yerleri arasında.

Türkiye’nin En Büyük Hayvanat Bahçeleri

5. Darıca, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı

turkiyenin-en-buyuk-hayvanat-bahceleri

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan, Türkiye’nin bu alanda en profesyonel organizasyonlarından birine sahip.

Kurulduğu 1991 yılında soyu tükenmekte olan kuşları korumak amacıyla yola çıkan merkez, 1993’ten itibaren farklı hayvan ve bitki türlerinin katılımıyla bugünkü haline dönüştü.

Mobil Uygulama

Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliği’ne üye olan hayvanat bahçesi, eşsiz pek çok hayvana ve bitkiye ev sahipliği yapıyor. 80,000 metrekarelik alanda ziyaretçilerini ağırlayan hayvanat bahçesinde 286 türde, 3,600’den fazla hayvan ile 600’ü aşkın bitki türü bulunuyor.

4. Antalya Hayvanat Bahçesi

antalya hayvanat bahçesi

Antalya Hayvanat Bahçesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepezaltı Piknik ve Rekreasyon Projesi içinde, 400,000 metrekarelik bir alanda kurulu. Doğal koşulları ile hayvanların rahat ettiği bir ortam sağlıyor.

Özellikle haftasonları ve resmi tatillerde çevre illerden de konuk ağırlayan hayvanat bahçesi, bitişiğindeki piknik alanları ile birlikte Antalya için önemli bir cazibe merkezi. Burada; Afrika’dan gelmiş olan zebralar bulunuyor ve oldukça da seviliyor.

3. Bursa Hayvanat Bahçesi

3. Bursa Hayvanat Bahçesi

Bursa Hayvanat Bahçesi, Soğanlı Hayvanat Bahçesi olarak da biliniyor. 1998 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan park, 206,000 metrekarelik alan üzerinde kurulu ve hayvanat bahçesinde 67 türden, 600’ü aşkın hayvan bulunuyor.

Her yıl 150,000’i aşkın kişinin ziyaret ettiği merkezde fillerin konaklayacağı, 100,000 metrekarelik özel alanın genişletme çalışmaları sürüyor. Bursa’ya yolunuz düştüğünde görmeye gayret edin. Hafta sonlarını geçirmek için güzel ve yeşillik bir alan arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.

Bursa’ya otobüsle gidecekseniz eğer Bursa otobüs bileti için turna.com sayfasınız ziyaret edin. En uygun Bursa otobüs bileti fiyatlarını yakalamak için en az 3 gün öncesinden biletini satın almanı tavsiye ediyoruz..

2. İzmir Doğal Yaşam Parkı

İzmir Doğal Yaşam Parkı

İzmir Doğal Yaşam Parkı, İzmir’in Çiğli ilçesi Sasalı Mahallesi’nde 2006 yılında ziyarete açıldı. Park 425,000 metrekarelik alanda kurulu.

İçerisinde tel ve kafes bulunmayan alanda, 120 türden 1,500 hayvan, 3,000 kadar ağaç ve 250 farklı bitki türünü görmek mümkün.Filler bu parkın gözdeleri diyebiliriz. Çiğli bölgesinde olan bu parkın ulaşımı 40 dakika sürüyor.

İzmir gezilecek yerler arasında bulunan doğal yaşam parkında dünyaya gelen 2 fil yavrusu Türkiye topraklarında doğan ilk filler olarak kayıtlara geçti.

1. Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Gaziantep Hayvanat Bahçesi, kapladığı 1,000,000 metrekarelik alanla Türkiye’nin en geniş, Avrupa’nın ise ikinci, dünyanın ise dördüncü en büyük hayvanat bahçesi unvanını taşıyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi, yaklaşık 1,5 milyon metrekare yeşil alan üzerinde 400 türden 10 bin hayvana ev sahipliği yapıyor. Gaziantep Hayvanat Bahçesi olarak aynı zamanda kurtarma merkezi olarak da görev yapıyor.

Yaralı veya hasta hayvanlar; Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne getiriliyor ve biz bunların gerekli tedavilerini ve bakımlarını yapılıyor. Merkeze 35 dakikalık bir mesafede olan parka kendi aracınız ile ulaşım sağlamanız çok daha kolay olur.

Gaziantep’e otobüsle gidecekseniz eğer Gaziantep otobüs bileti için turna.com sayfasınız ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletini komisyon ödemeden satın alabilirsin.

Özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği hayvanat bahçeleri, bulundukları şehirlerde gezilecek yerler arasında öne çıkıyor. Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçelerini ziyaret edin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here