Uçak Bileti

Güney Pasifik’te, Fransız denizaşırı toprağı olan Fransız Polinezyası‘nda yer alan Bora Bora, kartpostallık manzaralarıyla büyüleyici bir güzelliğe sahip. Olağanüstü görünümüyle gerçek olamayacak kadar güzel, okyanusun ortasında tropikal bir ada olan Bora Bora, dünyanın en iyi balayı rotaları arasında gösteriliyor.

Zümrüt yeşili rengindeki ormanları, bembeyaz renkli kumsalları, kristal berrak denizi ile ada Hollywood yıldızlarının uğrak tatil destinasyonlarından biri.

Pasifik’in Gözdesi Bora Bora Adaları

Eğer en iyi lüks tatili yapmak, muhteşem manzarası olan bir yerde romantik bir balayı geçirmek istiyorsanız, Pasifik Okyanusu’nda bulunan Bora Bora, sizin için mükemmel bir yer olabilir! Bu çarpıcı plaj, kulübesi ve su üzerindeki yer alan bungalovların daha iyi bir konuma sahip olduğu Dünyada çok az yer var.

Bora Bora adası, kıyılarda görülmeye değer etkileyici lagünler ve bariyer resif ile çevrili. Bu enfes koylara konuşlanmış lüks tatil yerleri ve oteller unutulmaz bir tatil için en iyi adreslerden. Bora Bora; masalsı, gizemli, macera ve huzur dolu bir ada.

Mobil Uygulama

Ada, Tahiti dilindeki orijinal adı ‘ilk doğum’ anlamına gelen ‘Pora Pora’. Volkanik bileşimlerden oluşmuş ada 6 mil uzunluğunda 2.5 mil genişliğinde. Adanın en yüksek noktası ise 727 metre. Dünyanın en gözde tatil beldelerinden biri olan Bora Bora, Tahiti’nin 264 kilometre kuzey batısında yer alıyor.

Bora Bora 7 milyon yıl önce şekillenmiş. Tamamen yemyeşil bitki örtüsü ile kaplı adanın merkezinde yer alan, Pahia Dağı (Mount Pahia) ve Otemanu (Mount Otemanu) sönmüş volkanlarını görebilirsiniz. Dağlar sık sık beyaz bulutlarla kaplı ve bu bulutlu ve sisli görünüm, dağlara gizemli bir hava katıyor.

Adaya Avrupalıların gelişi ise 1722 yılında olmuş. Kaşif James Cook, 1777’de adayı ziyaret etmiş. İngiliz Protestanların 1822’de kilise kurdukları ada 1842’den bu yana Fransız toprağı.

Pahia ve Otemani adlı iki volkanik yanardağın bulunduğu Bora Bora Adası’nın en yüksek noktası 727 metre. Ada, Fransız Polinezyası’nda deniz üzerinde bungalov tesislerinin kurulduğu ilk yerleşim yeri unvanına sahip.

bora bora adası nerede

Bora Bora Inter Continental Resort plaj ve su üstü lüks bungalovları turkuaz denize doğru uzanıyor. Olağanüstü manzara içerisinde, pırıl pırıl su hemen ayaklarınızın altında.

Gökyüzünden bakıldığı zaman Bora Bora, turkuaz renkli deniz içine serpiştirilmiş minik bir zümrüt gibi gözüküyor. James Bond filminin ünlü yıldızı Pierce Brosnan ailesiyle birlikte Bora Bora adalarını sıklıkla ziyaret ediyor.

Bora Bora’nın, etrafını çevreleyen doğal lagün içerisine kurulan oteller nefis bir tatil için uygun seçenek. Bu lagünler, adaları şiddetli rüzgardan ve dalgadan koruduğu gibi aynı zamanda da turkuaz sularıyla bir cennet görüntüsü sağlıyor.

Günümüzde cruise ve balayı turlarının gözde rotalarından olan ada, turkuaz rengin içerisinde zümrüt gibi parlıyor. Bora Bora tropik bir bölge. Buna rağmen muson yağmurları, kasırga ve hortum gibi doğal afetler yok. Tatil için oldukça cazip oldukça güvenli.

Ana dili Fransızca olan adada İngilizce de yaygın olarak kullanılıyor. Adada para birimi olarak Central Pacific Frankı kullanılıyor. Adada Schengen vizesi geçerli değil, Fransız Büyükelçiliği’nden ada vizesi almak gerekiyor.

Fransız Polinezyası Künye

Resmi Din: Hristiyan
Resmi Dil: Fransızca, İngilizce
Para Birimi: Central Pacific Franc
Saat Farkı: Türkiye’ den kışın 10 saat , yazın 12 saat ileri
Elektrik: 220 V
İletişim: Türkiye’yi aramak için ülke çıkış kodu 00, ardından Türkiye’nin kodu 90, şehir kodu ve telefon numarası eklenmesi gerekiyor. GSM hatları çalışıyor
Vize: Vize gerekiyor

Bora Bora’ya ne zaman gidilir

Bora Bora, tropikal iklime sahip. Buna rağmen muson yağmurları, kasırga veya hortum görülmez. Kasım-Mart ayları arası iklim biraz daha nemli ve yağmurlu. Mayıs-Ekim arası ise sezon daha kuru.

En kuru sezonda bile yağmur yağabilir veya en yağmurlu sezonda hava oldukça güneşli olabilir. Ani bastıran muson yağmurları görülse de, kısa süren bu yağmurlar sonrası hava hızlıca eski haline döner. Balayı veya romantik, gözlerden uzak unutulmaz bir tatil için Bora Bora’da daha iyi seçenek oldukça az.

Bora Bora, bembeyaz kumsalları ve mercan gölleriyle büyüleyici bir ada. Temmuz-Ağustos arasında süren meşhur Heiva Festivali ise, renkli ada yaşamını gözler önüne seriyor. Güney Polinezya’dan kalkıp gelenlerle renklenen festival süresince, hemen herkesi şarkı söylerken ve dans ederken görebilirsiniz. Deniz ve güneşe bir gün ara verip bir araç kiralamanızı ve adayı keşfe çıkmanızı tavsiye ederim.

Bora Bora nerede

Güney Pasifik’teki bir Fransız Denizaşırı toprağı olan Bora Bora, Fransız Polinezyası’nda bulunuyor. Fransız Polonezyası’nın 118 adasından biri olan Bora Bora, polonezya’nın en büyük adası olan Tahiti’nin ( Papeete) batısında yer alıyor.

Bora Bora’ya nasıl gidilir

Bora Bora’ya Türkiye’den ulaşım bir hayli zor. Uzun süren çoklu aktarmalı uçuşları kullanmak gerekiyor. Bora Bora Adası’na gitmek için öncelikle Tahiti’nin başkenti Papeete’deki Tahiti Faaa Uluslararası Havalimanı’na ulaşmanız gerekiyor.

İstanbul’dan Paris ve Los Angeles üzerinden 8 saatlik bir uçuşla Tahiti’ye gidiliyor. Bora Bora uçak bileti seçeneklerine göz atın.

New York, Osaka, Tokyo, Sidney ve Auckland gibi şehirlerden de aktarmalı uçuşlar var. Yeni Zelanda’dan 5 saat süren Tahiti yolculuğunun ardından Bora Bora’ya 45 dakikalık uçak yolculuğu ile varılıyor. Tahiti’den Bora Bora’ya feribotla 7-8 saat süren bir yolculuk yapmak gerekiyor. Türkiye-Bora Bora uçuş süresi en az 30 saat sürüyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here