Uçak Bileti

Seyahat bütçelerinin en büyük kısmını oluşturan otel konaklama harcamaları, aslında vazgeçilmez olarak görülse de seyahatlerde konaklama için birçok alternatif seçenek bulunuyor. Düşük bütçeli konaklama imkanı sağlayan hosteller bu seçeneklerden sadece birisi.

Konaklamaya yüksek bir bütçe ayırmak istemeyen sırt çantalı gezginler için çok uygun fiyata ranzalı yatak sunan küçük oteller olan hosteller, bütçe dostu olmalarının yanında birçok farklı avantajları da beraberinde sunuyor.

Hostelde Konaklamak İçin 7 Neden

Otel-Hostel-Konaklama

1. Otellerden daha ucuz

Otellerde genellikle ödenen paranın karşılığını almak mümkün olmuyor. Kendinize özel bir odada kalıyorsunuz ancak ödediğiniz ücretin büyük bir kısmı otelin imkanları ve tesis için alınıyor aslında. Kullanmadığınız havuz, sauna, otopark ve hiç yüzünü görmediğiniz personelin dahi ücretini ödüyorsunuz. Oysa eğer keşfetmeye meraklı bir gezginseniz yalnızca geceleri uyumak için uğradığınız mekanlar için gerçekten büyük bir bütçe ayırmak gerekir mi?

Mobil Uygulama

2. Hosteller oldukça renkli

Hostellerde aynı oda içerisinde dünyanın dört bir yanından gelen gezginler kalıyor. Her biri ile tanışıp arkadaş olmak, birlikte gezmediğiniz yerleri keşfetmek ve birçok insandan yeni şeyler öğrenmek mümkün oluyor. Hostelleri sadece ucuz konaklama yeri olarak düşünmeyin. Hostelde tanışacağınız kişilerin deneyimlerin hayatınızı değiştirebilir!

3. Hosteller daha samimidir

Oteller ne kadar resmi ve soğuk ise, hosteller de gezginler için tam tersi sıcak, rahat ve samimi bir ortam sunuyor. Oteller gezip görülebilecek yerler konusundaki bilgileri dahi neredeyse ücret karşılığında verirken, hostellerde çevredeki güzel ve bütçe dostu yerler ile ilgili ücretsiz bilgi almak mümkün. Ücretsiz harita, gezeceğiniz yerler hakkında panolarda detaylı bilgiler ve dahası var. Hostellerin ortak alanlarında hiç tanımadığınız birine selam verdiğinizde, kendinizi onula sabaha kadar sohbet ederken bulabilirsin belki!

4. Dünya mutfağını deneyimleme fırsat

Hostellerde genellikle ücrete dahil olan kahvaltılar, ortak alanlarda diğer gezginlerle birlikte yeniyor ve bu da yeni insanlarla tanışma fırsatı yaratıyor. Çoğu bütçesini keşfetmeye harcamaya daha meraklı olduğundan yemeğini hostelde pişirmeyi ve tasarruf etmeyi düşünür. Burada diğer gezginlerle ortak yemek yapabilir, yemeğini dahi paylaşabilirsin.

Hostelde-Konaklama

5. Gençlerin arasına kaynaşın

Hosteller genelde daha gençler tarafından tercih ediliyor. Bu sayede daha enerjik, daha eğlenceli kişiler ile birlikte vakit geçirmek mümkün. Onların enerjisinden faydalanın. Şehirleri sokak sokak gezen gençler, ayaklı seyahat rehberi gibidir, faydalanın derim. Oteller ise orta yaş ve üstü insanlara daha çok hitap eder.

6. Az eşya ile seyahat etme

Hostellerdeki gezginlerinin çoğu sırtçantalıdır. Valizle seyahat edenlerin de çoğunlukla küçük valizleri vardır. Keşfetmenin, yeni yerler ve insanlarla tanışmayı öncelik edinmiş gezginler daha az eşya taşır. Hafif seyahat etmeyi öğreneceğiniz yerlerden birisidir hosteller.

7. Gerçek arkadaşlıklar edinme fırsatı

Otel çalışanlarıyla samimiyet kurmak genellikle mümkün olmuyor. Ancak hostel çalışanları sizden biri olduğu için daha sıcak ve samimi bir yüzle sizi karşılar. O yüzden gerek hostel çalışanları gerekse de ortak alanlarda veya yatak odalarında diğer gezginler size karşı rahat ve samimi davranırlarsa şaşırmayın. Katılın sohbete! Hostellerin en güzel ve benzersiz yanı budur.

Hostellerde kalarak gerçek anlamda seyahat etmenin tadına varmak mümkün. Daha samimi, daha dolu dolu, daha öğretici geziler ve anılar için otel yerine hostellerde kalmayı deneyin!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here