Uçak Bileti

Hava yoluyla seyahat edenlerin sayısının artması, havalimanlarındaki güvenlik uygulamaları, hemen her gün havalimanında uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor.

Hava yoluyla seyahat edenler daha az nasıl beklerim sorusuna yanıt ararken, beklemeyi azaltacak uygulamalardan biri de online check-in.

Online Check-In Nasıl Yapılır?

Online check-in internet bağlantısı olan bilgisayar, tablet, telefon gibi cihazlardan kolaylıkla yapılabiliyor. Havalimanında kuyruğa girmeden ekran başında çok kısa sürede gerçekleştirilen check-in ile gecikme ve bekleme stresi ortadan kayboluyor.

Turna.com üzerinden satın aldığınız biletlerde tüm havayollarının online check-in işlemlerini Turna.com web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Turna kullanıcısı iseniz hesabınıza giriş yapmanız, check-in yapmak istediğiniz biletinizi seçerek “işlemler” bölümünden check-in seçeneğine tıklamanız yeterlidir. Eğer üye değilseniz, rezervasyon kontrol bölümünden biletinizi bulup check-in işleminizi yapabilirisiniz. Turna.com sizin için uçuşu gerçekleştiren havayolunun sitesini otomatik olarak açar ve gerekli bilgileri doldurur. Size sadece bir tuşa basmak kalır. Turna.com ile check-in işlemleri çok kolaydır.

Mobil Uygulama

Turna.com üzerinden biletinizi satın aldıysanız bundan sonraki bölümü okumanız gerekmiyor. Eğer biletinizi farklı bir yerden aldıysanız aşağıda süreci takip etmeniz gerekiyor.

Ülkemizde hava yolu taşımacılığı hizmeti veren Türk Hava Yolları, Pegasus, Anadolu Jet, Atlas Global, Onur Air, SunExpress ve Bora Jet’in online checkin hizmeti bulunuyor.

1. Biletinizi hazırlayın

Online check-in yapabilmek için önceden alınmış bir uçak biletine ihtiyaç var. Hangi hava yolu şirketinden uçak bileti aldıysanız o şirketin web sitesine girmeniz gerekiyor.

 

2. Süreye dikkat edin

Online check-in yapabilmek için asgari süreler belirlenmiş durumda. Bazı hava yolları uçuşa son 24 saat kala bazıları ise 48-72 saat kala sistemlerine online check-in hizmetine açıyor. Belirlenen süreden önce bu işlem yapılamıyor.

 

3. PNR numarası gerekiyor

Hava yolu şirketinin ilgili sayfasındaki kutuya PNR (rezervasyon numarası) ile ad-soyad bilgileri girilerek koltuk seçim menüsü açılıyor. Acil çıkış ya da ön sıralar gibi bazı koltuklar seçime kapalı. Çıkan menüde koltuğu seçip, onay bölümüne geçiliyor.

 

4. Kendinize SMS atın

Onaylanan check-in işleminin son ayağı SMS ya da e-posta gönderimi. Kağıt çıktı ile uğraşmak istemeyenler için mobil biniş kartı da hayat kurtarıyor. Telefonunuza gönderdiğiniz SMS üzerindeki linki tıklayınca telefon ekranınıza kare kodlu bir biniş kartı çıkıyor. Bu biniş kartı ile doğrudan uçağa binmek mümkün.

 

5. Havalimanına gidin

Tüm işlemlerin ardından gönül rahatlığı ile havalimanına gidebilirsiniz. Eğer valizinin varsa ve teslim etmek istiyorsanız online check-in yapan yolculara özel bölümden sıra beklemeden bagajınızı teslim edin. Artık uçağa binmeye hazırsınız.

Online check-in hizmeti sunan bazı hava yolu şirketleri koltuk seçimini parayla yapıyor. Bu bilgiye dikkat etmekte yarar var. Yolculukta zaman tasarrufu sağlayan online check-in hayat kurtarıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here