Uçak Bileti

Yunan adaları denilince akla ilk gelen yerlerden biri sanırım Mykonos’tur. Mykonos son yıllarda özellikle gece hayatı ve birbirinden güzel plajları ile baya bir ün yaptı. Ada beach partileri ile de oldukça popüler. Mykonos gezilecek yerler ve birbirinden güzel lezzetleri ile keşfedilmesi gereken bir yer.

Mykonos bembeyaz evleri ve bu evlerin arasından çıkan rengârenk çiçekleriyle de oldukça fotojenik bir yer. Ada her açıdan oldukça güzel ve turistik. Instagram’da bolca Mykonos fotoğrafına denk gelmişsinizdir. Adada bolca rüzgar da var. Efil efil esiyor her taraf. Bundan dolayı adaya Rüzgarların Adası da deniliyor. Begonvil ve sardunya kaplı sokaklarıyla Mykonos görülmesi gereken bir cennet.

Yunan mitolojisine göre, Mykonos’un bir hikayesi var. Güçlü Herkül’un acımasız bir savaşta öldürdüğü devler bu adada bulunan Mykonos granitlerinin altında gömülü. Mykonos ismi de “kaya kütlesi” anlamlarına geliyor. Daha sonraki zamanların inanışına göre ise adanın ismi Mykonos adlı bir kahramana dayanıyor.

Mykonos Gezilecek Yerler

Mykonos Gezilecek Yerler

Yunan Adaları’nın en popüleri buna bağlı olarak da en tuzlusu olan Mykonos bir çok otorite tarafından dünyanın en güzel adalarından biri olarak gösteriliyor. Mykonos gezilecek yerleri ve birbirinden güzel plajlarıyla bu durumu hak eden bir yer. Bir zamanlar Osmanlı toprağı olan bu ada 1960’lı yıllardan sonra turizm sayesinde oldukça gelişiyor.

Mobil Uygulama

Mykonos, alan olarak küçük bir ada. Sadece 86 km² yüzölçümünde olan ada Ege Denizi’ndeki Kiklad Adaları’na bağlı. Adada 10bine yakın yerleşik insan var. Tabi yazın bu rakam kat ve kat artıyor. Dünya sosyetesinin en önemli mekanlarından olan Mykonos gezmesi oldukça güzel bir yer.

Mykonos gezilecek yerler listemizde takdir edersiniz ki bol bol plaj ve koy var. Adada araba kullanmak yasak. Dolayısıyla ayaklarınıza kuvvet yürümeniz lazım. Uzak yerler için ise toplu taşıma araçlarını kullanmanız gerekiyor.

Mykonos Gezilecek Yerler Listesi

  1. Mykonos Town (Chora)
  2. Mykonos Little Venice
  3. Mykonos Yel Değirmenleri
  4. Paraportiani Kilisesi
  5. Arkeoloji Müzesi
  6. Super Paradise
  7. Super Paradise
  8. Archaeological Site of Delos

Tüm bu yerleri gezmek görmek isterseniz Mykonos uçak bileti fiyatlarına göz atın.

Mykonos Town (Chora)

Mykonos Town (Chora)

Özgün dokusunu korumayı başarmış bir bölge Chora. Adanın kendine has havasını hissetmek istiyorsanız Mykonos gezilecek yerler listenizin ilk sırasında yer almalı burası.

Mykonos Town için adanın kalbi diyebilirim. Hareketli sokakları, renkli sosyal hayatı olan bölgede bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyin. Ulaşım ağına, konaklama için otellere ev sahipliği yapan Mykonos Town’da yeme-içme, alışveriş gibi ihtiyaçlara yönelik çok sayıda seçenek bulunuyor.

Kiklad mimarisinin en güzel örneklerinden olan evleri bölgedeki ara sokaklarda görebilirsiniz. Özel tasarım butiklere, hediyelik eşya dükkanlarına söz atmadan, Yunan mutfağının leziz yemeklerini tatmadan Chora’dan ayrılmayın.

Mykonos Little Venice

Mykonos Little Venice

Mykonos Little Venice, adının hakkını veren kendinizi Venedik’te hissedeceğiniz çok güzel bir yer. Deniz kenarında bulunan restoran ve barları rengarenk evleri Venedik tarzında inşa edilmiş. Bu adaları bir zamanlar Venedikliler yönettiği için bu benzerlik gayet doğal aslında.

Buraya özellikle akşam üstü gelip, göreceğiniz en güzel gün batımına şahitlik etmeye hazır olun. Gün içinde bölgenin sokaklarında, sanat galerilerinde gezip günü plajda batırmak harika fikir. Buradaki mekanlarda bir şeyler yiyip içmek isterseniz fiyatlara dikkat etmenizi tavsiye ederim. Diğer bölgelere göre daha pahalı olduğunu söyleyebilirim.

  • Mykonos Little Venice konumu burada.

Mykonos Yel Değirmenleri

Mykonos Yel Değirmenleri

Her ne kadar Little Venice’in manzarasını övmüş olsam da konu gün batımı ise Mykonos’ta ilk akla gelen yer Yel Değirmenleri’nin bulunduğu alan. Chora’nın güneyinde bulunan 7 tane ikonik yel değirmeni gezginlerin akınına uğruyor.

Bu değirmenlerin çoğu, 15. ve 16. yüzyıllarda inşa edilmiş. Bu denli popüler olmasının nedeni ise adaya hakim bir tepede konumlanıyor olışu ve harika manzarası. Burada müzeye dönüştürülmüş olan Boni’nin Yel Değirmeni’ni mutlaka ziyaret edin.

  • Mykonos Yel Değirmenleri konumu burada.

Paraportiani Kilisesi

Paraportiani Kilisesi

Paraportiani Kilisesi (Church of Paraportiani), dört küçük kiliseden oluşan bir yapılar topluluğu. Mykonos Adası’nın en fotoğrafik yerlerinden biri burası. Fransız-İsviçreli mimar Le Corbusier tarafından yapılmış. Kendisinin en güzel mimari eserlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Bu kilisenin bir kısmı 13. yüzyılda, bir kısmı ise 16. ve 17. yüzyılda yapılmış. Meryem Ana’ya adanmış olan Paraportiani Mykonos gezilecek yerler listenize dahil etmeniz gereken bir dini yapı.

  • Paraportiani Kilisesi konumu burada.

Mykonos Arkeoloji Müzesi

Mykonos Arkeoloji Müzesi (Archaeological Museum of Mykonos), 1902’de inşa edilmiş. Aşağıda bahsedeceğim tarihi bir yer olan Delos’tan çıkarılan Helenistik Döneme ait seramikler, takılar gibi eserler sergileniyor müzede.

1898 yılında gerçekleştirilen kazı çalışmalarında gün yüzüne çıkarılan antik eserleri müzede görebilirsiniz. M.Ö. 2. yüzyıldan kalma başsız Herkül heykeli ilginizi çekebilir.

  • Mykonos Arkeoloji Müzesi konumu burada.

Super Paradise

Super Paradise

Super Paradise Beach, Mykonos’un en popüler plajlarına ev sahipliği yapıyor. Çıplaklar plajı ve gayler plajı olarak anılsa da bu durum plajın tamamı için geçerli değil. Super Paradise Beach’in yalnızca bir kısmı nüdist plaj olarak ayrılmış.

Plaj üç kısma ayrılmış; Günü birlikçiler için bir tesis, Divine Resort ve Jackie O Beach Club. Denizi ve kumsalı gerçekten çok güzel. Günübirlik gidip şemsiye şezlong kiralayıp takılmak çok keyifli ancak biraz kalabalık olabiliyor. Plaja ulaşımı kendi aracınız ile ya da Platis Gialos’tan kalkan tekneler ile yapabilirsiniz.

  • Super Paradise Beach konumu burada.

Elia Beach

Elia Beach

Elia Beach, Mykonos’ta denize girebileceğiniz harika plajlardan biri. Beyaz kumları ve turkuaz denizi ile göz kamaştırıyor. Konaklamayı da dilerseniz Elia plajı etrafındaki lüks otellerde yapabilirsiniz. Super Paradise gibi burası da eşcinseller tarafından yoğun ilgi görüyor.

Archaeological Site of Delos

Archaeological Site of Delos

Delos adası, 1990’dan beri UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Mykonos gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazı. Delos, mitolojiye göre Apollon ve Artemis’in doğum yeri. Arkeolojik alan Pazartesi günleri kapalı. Diğer günlerde Mykonos eski limandan kalkan teknelerle buraya ulaşabilirsiniz.

Rehberli turlara da katılabilirsiniz ancak bireysel olarak gideceğiniz fiyatın epey üstünde bir para ödersiniz.

Delos Adası MÖ 7. yüzyılda adaların dini ve siyasi bir idare merkezi olmuş ve Pisistrat zamanında Atina’nın hakimiyetine girmiş. MÖ 454’te Atina buradaki hazineyi zapdetmiş ve mabede el koymuş. MÖ 315’te Delos tekrar bağımsızlığına kavuşmuş.

Günümüzde yerleşim olmayan adayı ziyaret etmenizi ve tarihi tarihi kalıntıları yakından görmenizi tavsiye ederim.

  • Archaeological Site of Delos konumu burada.
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here