Uçak Bileti

Doğduğum şehir, yaşadığım şehir Muğla. Aslen Muğlalı olmayabilirim ama gönülden bağlıyım ben bu şehre. Tüm ilçelerine, beldelerine, köylerine ayrı aşığım. Yüzmediğim bir sahili, kulaçlamadığım tek bir koyu kalmasın istiyorum. 😃 Muğla’yı yalnızca ben bu kadar seviyor olamam elbette. Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından misafirlerini ağırlıyor yıl boyunca bu şehir. O nedenle de Muğla’ya nasıl gidilir ve Muğla’ya ulaşım soruları en sık araştırılan konu başlıkları oluyor.

O halde bu yazıda Muğla’ya gitmenin en iyi yolu nedir onu size detaylıca anlatayım. Muğla’ya havayolu ile ulaşım, karayolu ile ulaşım, Muğla’daki havalimanları hakkında bildiğim her şeyi sizinle paylaşayım. 🙂

Muğla Nerededir ?

Muğla'ya nasıl gidilir

Muğla ilinin Ege Bölgesinde olduğu biliniyor. Fakat bazı ilçeleri Ege’de bazı ilçeleri ise Akdeniz’de yer alıyor. Bu sebeple Muğla için hem Akdeniz Bölgesine hem de Ege Bölgesine ait bir il diyebiliriz. Antalya, Denizli, Burdur, Aydın illeri Muğla’ya komşu illerdir. Ve Muğla ülkemizin en uzun kıyı şeridine sahip.

Muğla’ya Nasıl Gidilir ?

Muğla Türkiye’nin en popüler tatil destinasyonlarından biri olduğu için ulaşım konusunda da oldukça gelişmiş seçenekler olduğunu söyleyebilirim. Muğla’ya nasıl gidilir sorusuna hem karayolu ile ulaşım, hem de havayolu ile ulaşım başlıkları altında cevapları sıralayacağım.

Mobil Uygulama

Muğla’ya Kara Yolu ile Ulaşım

Muğla'ya nasıl gidilir

Muğla’da gezilecek yerler, ilçeler birbirine uzak mesafelerde yer aldığı için eğer gezme amaçlı gidiyorsanız kendi aracınızla gitmek mantıklı bir tercih olacaktır. Üstelik yolculuk esnasında farklı şehirlerden geçmek, buralarda mola vermek de yolculuğunuzu daha keyifli kılabilir. Mesela İstanbul’dan Muğla’ya giderken hangi şehirlerden geçilir bakalım. Bursa, Balıkesir, Akhisar, Manisa, İzmir, Aydın şehirlerinden geçip Muğla’ya ulaşıyorsunuz. Bazı illerden Muğla’ya olan mesafelere de göz atalım.

Muğla – Ankara arası 601 km

Muğla – İstanbul arası 785 km

Muğla – İzmir arası 228 km

Muğla’ya ya da Muğla’nın ilçelerine bulunduğunuz şehirden otobüsle de ulaşabilirsiniz. Muğla otobüs bileti fiyatları için bu bağlantıya mutlaka göz atın. Muğla şehir merkezi otogara gelirseniz Bodrum’a, Marmaris’e, Fethiye’ye gitmek için Muttaş ya da Havaş araçları ile kolaylıkla gidebilirsiniz. Muttaş havalimanı seferlerine de bakabilirsiniz.

Muğla’ya Uçak ile Ulaşım

Muğla’ya nasıl gidilir sorusunun en pratik yanıtı elbette uçak ile oluyor. Muğla’da 2 tane havalimanı bulunuyor. Muğla’ya gitmek için hangi havaalanını seçelim derseniz cevaplara yakından bakalım.

Bu havalimanlarından çevre ilçelere ulaşım için HAVAŞ ve Muğla Belediyesi’nin işlettiği MUTTAŞ firmasına ait otobüsleri kullanabilirsiniz.

Dalaman Havalimanı

Muğla'ya nasıl gidilir

Muğla ilçeleri farklı konumlarda olduğu için şehirde 2 ayrı bölgede 2 havalimanı mevcut. Bunlardan biri Dalaman Havalimanı. Eğer tatilinizi Fethiye, Köyceğiz, Dalyan, Marmaris, Datça bölgelerinden birinde ayarladıysanız Dalaman Havalimanı’na uçmak sizin için doğru seçenek olacak. Havalimanından ilçelere yine Muttaş ile ulaşabilir ya da transfer hizmetinden faydalanabilirsiniz. Dalaman uçak bileti sayfamızdan biletinizi kolaylıkla alabilirsiniz.

  • Dalaman Havalimanı konumu burada.

Bodrum – Milas Havalimanı

Muğla'ya nasıl gidilir

Milas Havalimanı Muğla’ya ulaşım için en sık tercih edilen seçenek. Tatilinizi Bodrum’da yapacaksanız Milas Havalimanı’na uçmanız mantıklı olur. Milas havalimanı – Bodrum arası mesafe 18 km yaklaşık 20 dk. Bodrum uçak bileti fiyatlarına göz atmayı unutmayın.

  • Bodrum – Milas Havalimanı konumu burada.

Muğla’nın İlçeleri

Muğla'ya nasıl gidilir

Muğla’nın 13 ilçesi bulunuyor. İlin toplam nüfusu 1.000.773 kişi. 13 ilçe arasında toplam nüfus bakımından en büyük üç ilçe Bodrum, Fethiye ve Milas. Bu üç ilçe, Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’den daha büyük. Türkiye’de bu özellikte başka bir il bulunmuyor.

Muğla’nın İlçeleri

  1. Menteşe (Merkez ilçe)
  2. Bodrum
  3. Dalaman
  4. Datça
  5. Fethiye
  6. Kavaklıdere
  7. Köyceğiz
  8. Marmaris
  9. Milas
  10. Ortaca
  11. Seydikemer
  12. Ula
  13. Yatağan

Muğla’ya Ne Zaman Gidilir ?

Bu nasıl bir tatil yapmak istediğinizle alakalı aslında. Eğer şezlongumda uzanayım, bol bol yüzeyim, dinleneyim diyorsanız sizin için en uygun mevsim elbette yaz ayları. Ama kültür turizmi de olsun, gelmişken biraz gezelim görelim derseniz kavurucu sıcaklarda gezmenin ne denli zor olduğunu hatırlatmak isterim. Hem hava biraz daha serinken, hem de aşırı kalabalık değilken gezmek için Mayıs ya da Ekim aylarını tercih edebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here