Uçak Bileti

Melekler Şehri Los Angeles, New York’tan sonra Amerika Birleşik Devletleri’nin en kalabalık ikinci şehri. Kaliforniya eyaletinin güneyinde yer alan şehir, Büyük Okyanus’un doğu kıyıları boyunca uzanıyor. İsmi İspanyolca’da “Melekler Şehri” anlamına gelen Los Angeles, Amerika’da sanat, kültür ve eğlence denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri.

Ferah okyanus havası, farklı kültürlerin temsilcisi olan halkı, Akdeniz iklimiyle yıl boyunca şehri terk etmeyen güneşi ile Los Angeles, hem tatil hem de yaşamak için ideal şehirlerden. Dünya sinemasının bir numarası Hollywood, renkli ve dinamik yaşamın izlerinin görüldüğü Santa Monica, Oscar ödül törenlerinin yapıldığı Kodak Tiyatrosu, zengin yaşamı ve malikaneleriyle Beverly Hills, bohem kültürün yansımalarının görüldüğü Abbot Kinney, Los Angeles’ın renklerinden.

Los Angeles Gezilecek Yerler

Hollywood-Los-AngelesYılın her dönemi çok sayıda yabancı turistin ziyaret ettiği bir şehir olan Los Angeles gezilecek yerleri ile her türden beklentiye sahip olan kişileri tatmin edebilecek özellikte. Los Angeles’ta mutlaka görülmesi gereken yerler arasında, Universal Film Stüdyoları, Hollywood Ünlüler Bulvarı, Warner Bros Stüdyoları, gece hayatı ile tanınan Sunset Bulvarı, muhteşem manzaraya sahip Santa Monica Plajı, Çağdaş Sanat Müzesi, Getty Müzesi ve Venice Plajı bulunuyor.

Los Angeles denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri Hollywood. Birçok sinema yıldızı ve şarkıcının isminin yazdığı Hollywood Walk of Fame oldukça eğlenceli bir durak. Ayrıca meşhur Hollywood yazısının olduğu tepeye çıkıp, bu tepede fotoğraf çekilmeyi unutmamak gerekiyor.

Büyük Okyanus’un doğu kıyıları boyunca uzanan şehirde birbirinden güzel plajlar deniz keyfi için ideal. Santa Monica tüm plajlar içinde gün batımı manzarasıyla bir adım önde. Ayrıca plajda bulunan dönme dolap eğlenceyi artırabilir. Hareketin hiç bitmediği Santa Monica caddeleri alışveriş için gelen kişileri ağırlıyor.

Mobil Uygulama

Bir tam günlük eğlence düşünenlerin adresi Universal Stüdyoları olmalı. Sinema dünyasının farklı figürleri ve animasyonlarla dolu eğlenceleri stüdyo ziyaretçilerini bekliyor.

Palmiye ağaçlarının sıralandığı, yüksek duvarlı malikânelerin çevresinde dolaşarak Beverly Hills’teki yaşama tanıklık etmek mümkün. Beverly Hills şık kafe, restoran ve mağazalarla ziyaretçilerini etkiliyor.

Los Angeles Rasathane Binası (Griffith Observatory) evreni sorgulamak ve hayal kurmak için farklı bir deneyim sunuyor.

Los Angeles’a Nasıl Gidilir

Los-Angeles-Ucak-BiletiLos Angeles, Türkiye’den tek uçak bileti ile doğrudan ulaşılabilen noktalar arasında. İstanbul Havalimanı’ndan haftanın 7 günü Türk Hava Yolları’nın gerçekleştirdiği seferler ile 15 saat 50 dakikada Los Angeles’a gidilebiliyor. Ayrıca Avrupa’nın farklı şehirlerinden alınabilecek Los Angeles uçak bileti ile aktarmalı bir şekilde Los Angeles seyahati gerçekleştirilebilir. Los Angeles Havalimanı şehir merkezine 30 kilometre mesafede. Taksi ile bu mesafe 50$ tutuyor.

Okyanus havası kokan sokak ve caddeleri, hareketli insanları, farklı kültürlerin izlerini taşıyan mimari yapıları, sanat, kültür ve eğlenceyi doyasıya yaşatan Los Angeles’a gitmek bir uçak bileti uzaklığında.

Otobüs Bileti