Uçak Bileti

Türkiye’nin yüzölçümü en geniş şehirlerinden biri olan Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en gelişmiş yerleşim yerleri arasında. Denizden 1,900 metre yükseklikteki Erzurum, Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Palandöken’e evsahipliği yapıyor.

Tarihin ilk dönemlerinden bu yana sürekli yerleşim yeri olan Erzurum, aynı zamanda İpek Yolu üzerine yer alması nedeniyle kültür, ticaret, sanat ve etkileşimi ile de dikkat çekiyor. Tarihi eserleri, kış spor tesisleri, zengin yemek kültürü, tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile öne çıkan Erzurum, yılın her dönemi yerli ve yabancı turistlerin keşfedebileceği güzellikleri ile ziyaretçilerini bekliyor.

Erzurum-Ucak-Bileti

Anadolu’nun en eski medeniyet merkezlerinden biri olan Erzurum’da tarihi geçmiş, yapılan araştırmalar ve kazılarla yontma taş devrine kadar uzanıyor. Karaz, Pulur, Güzelova ve Sos höyüklerindeki buluntular İlk Tunç Çağı özellikleri taşıyor.

MÖ 4,000’li yıllara kadar uzanan köklü tarihi boyunca Urartular, Kimmerler, İskitler, Hititler, Medler, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Sasaniler, Emeviler, Selçuklular, Moğollar, İlhanlılar, Safeviler, Osmanlıların egemenliğine giren şehirde tüm bu devletlerin izlerine rastlanıyor.

Mobil Uygulama

Şehir zengin kültürel birikiminin yanı sıra doğanın armağanı olan iklimi ve dağları ile turizmde yükselen bir değere dönüşüyor. Çevresi dağlarla çevrili olan Erzurum’da şehir merkezi Palandöken Dağları’nın batı ve güney bölümünün eteklerinde kurulu. Verimli ovaların üzerinde kurulan şehre etkileyici bir manzaradan merhaba diyen Palandöken Dağları, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen Universiade Kış Oyunları ile olimpik kalitede devasa tesislere kavuştu.

Kayak tesisleri, pistler, beş yıldızlı oteller ve telesiyej tesisleri ile modern kayak dünyasının ihtiyaçlarına yanıt veren Palandöken, son yıllarda dünyanın farklı yerlerinden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor.

Erzurum’a Nasıl Gidilir

Erzurum-Palandoken

Doğu Anadolu’nun en önemli kavşaklarından biri olan Erzurum’a İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’den direkt uçak seferleri bulunuyor. Dönemsel olarak Türkiye’nin farklı illeri ve başlıca Avrupa kentlerinden de uçak bağlantısı olan şehre gelmek için Erzurum uçak bileti almak gerekiyor.

Erzurum otobüs bileti seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

Türkiye’nin dört bir yanından şehirlerarası otobüslerle şehre gelmek mümkün. Doğu Ekspresi ile demiryolu aracılığıyla Erzurum’a ulaşmak da seçenekler arasında.

Doğu Anadolu’nun en köklü şehirlerinden Erzurum, ülkemizi keşfetmek için en iyi başlangıçlardan biri.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here