Uçak Bileti

Son haftalarda Instagram’da ellerinde kokteylleri, üzerlerinde bikinileri ile Antalya veya Bodrum’da çektikleri selfie’leri paylaşan arkadaşlarımızı da gördük, İstanbul’da havanın 25 dereceleri bulduğu günleri de. Yine de kendimizi kandırmaya gerek yok. Zira sık uğradığımız mağazalardaki çiçek desenli polo yaka t-shirtlerin yerini balıkçı yaka kazakların alması, ince pikelerin gizemli bir şekilde gözden kaybolup yorganların meydana çıkması gibi küçük değişimler bize bir şey söylüyor:

Yaz bitti!

Yukarıdaki cümle her ne kadar kulağa kesin, net ve soğuk gelse de, kendisi neyse ki her yerde geçerli değil. Şöyle ki; dünyanın eğik ekseni ve güneş etrafındaki hareketleri sağolsun, siz bu yazıyı okurken bir kalorifer peteğine minimum uzaklıkta durma ihtiyacı hissederken, Avustralya’daki bir akrabanız e-kitap okuyucusundan güneşlenirken okuyabileceği bir roman seçmekle meşgul olabilir.

Bir yerlerde yaz hala devam ediyor…

Mobil Uygulama

Bu, özellikle de geçtiğimiz yaz tatil yapamamış olanlar için ilk başta biraz moral bozucu bir durum gibi görünse de, aslında çözümü bir uçak biletine bakıyor. Biz de sizi o uçak biletini alıp bu yaz yaşayamadığınız mükemmel tatile doğru yola çıkmaya teşvik etmesi ümidiyle, güzel gezegenimizin hala yaz mevsimini yaşamakta olan belli başlı yerlerinin küçük bir listesini yaptık.

İşte kimi popüler, kimi az bilinen; hepsi buralara kar yağarken gitmek için ideal 6 destinasyon:

Cancun, Meksika

Meksikanın güneydoğusunda bulunan Cancun, iyi bir tatilden beklenebilecek her şeyi bulabileceğiniz bir kent: Görkemli plajlar, hareketli bir gece hayatı, muhteşem yemekler ve keşfedilmeyi bekleyen zengin bir kültür. Bunları keşfetmek için en güzel zamanlar ise aralık – nisan ayları arası.

Boracay Adası, Filipinler

Bembeyaz plajlar, masmavi bir deniz ve onunla yarışan bir gökyüzü… Turizm sezonu eylül – haziran arasına denk gelen Boracay Adası’na gidecek olursanız ilk dikkatinizi çekecek olan şeyler bunlar. Daha sonra da sizi su sporları, tekne turları, ünlü Kelebek Bahçesi’nde yapılacak bir yürüyüş ve -hava karardıktan sonra- çılgın partiler bekliyor.

Marakeş, Fas

“Kızıl Şehir” olarak da bilinen, mistik bir seyahat deneyimi arayanlar için ideal kent olan Marakeş, Berberi dilinde “Tanrı’nın ülkesi” anlamına gelir. Müzisyenler, yılan oynatıcıları, falcılar, sokak satıcıları ve daha fazlası… Eğer baharat kokulu dar sokaklarda zaman kavramını yitirme fikri kulağınıza hoş geliyorsa, nisan – mayısın yanı sıra eylül – ekim de Marakeş’e gitmek için ideal aylardır.

Phuket, Tayland

Her yıl 5 milyon civarında ziyaret alan Phuket, büyük ihtimalle sizin de bildiğiniz gibi dünyadaki en popüler turist destinasyonları arasında yer alıyor. Keşfetmeye doyamayacağınız renkli bir kültür, zengin bir tarih, nefes kesici doğal güzellikler ve tabii ki son derece canlı bir gece hayatının sizi beklediği bu eşsiz yer, kasım – şubat ayları arasında ziyaret etmek için ideal.

Tenerife, Kanarya Adaları, İspanya

Plajlarıyla ünlü olan Tenerife, İspanya’nın Kanarya Adaları’nın en büyüğü ve en kalabalığı. Lavdan oluşmuş kaya havuzlarında yüzebileceğiniz, Teide Dağı’nın zirvesine teleferif ile çıkıp asla unutamayacağınız bir manzara görebileceğiniz, tropik orman yürüyüşleri yapabileceğiniz ve tabii bütün bunları yaparken ömrünüz boyunca keyifle bakacağınız bir fotoğraf albümü oluşturacağınız bu ada, sonbahar aylarında yapılacak bir tatil için son derece uygun.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here