Uçak Bileti

Japonya’nın başkenti Tokyo aynı zamanda ülkenin en kalabalık şehri. Japon hükümeti ve imparatorluk ailesi ikamet ettiği şehir, ülkenin güney kıyılarında yer alıyor.

Tokyo, dünyanın önemli finans kurumlarının merkezlerine ev sahipliği yapan büyük bir metropol. Şehirde finans kurumlarının yanı sıra çok uluslu şirketler, sigorta şirketleri ve Asya kıtasında önemli güce sahip olan firmaların idari merkezleri bulunuyor.

Tokyo uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Japonya’nın Görkemli Başkenti Tokyo

Ülkenin başkenti ve en kalabalık şehri olmasının yanı sıra Tokyo, önemli bir ekonomi ve kültürel merkez. Ülkenin tarihi olaylarına tanık olan şehir, Japon sanatının da beşiği.

16. yüzyılın sonlarına kadar küçük bir savunma merkezi olan ve Edo ismiyle anılan Tokyo, 1603’te kurulan feodal devletin merkezi olarak önem kazanmaya başladı. 1868’den sonra imparatorluğun merkezinin Kyoto’dan taşınmasıyla doğu ve başkent kelimelerinin birleşmesiyle Tokyo ismini aldı.

Tokyo genel anlamıyla iki bölgeye ayrılıyor. Şitamaçi ve Yamanote bölgeleri Tokyo’yu ziyaret edenlerin mutlaka uğraması gereken, şehri oluşturan bölgeler. Şitamaçi, şehrin daha geleneksel bölümü. Bu bölgede klasik Japon aileleri ve toplum yapısını yansıtan mimari yapılar bulunuyor.

Yamanote ise modern, postmodern, futuristik ya da yeni moda olan ne varsa hepsini bünyesinde barındırıyor. Her yerin gökdelenlerle kaplı olduğu ve tek katlı evlere nadiren rastlanabilen Yamanote bölgesinde yaşam, oldukça hızlı.

İmparatorluk Sarayı

Tokyo’da büyük ve eşsiz bahçeleri ile ayrı bir yaşam alanı olan İmparatorluk Sarayı imparatorluk ailesinin yaşadığı rezidans, arşiv bölümü, müzesi ve idari ofislerden oluşuyor. Edo Kalesi üzerine kurulmuş olan saray, Tokyo’nun merkezinde bulunuyor. 12. yüzyılda güçlü samuray klanı Edo ailesinin yurdu olarak inşa edilen Edo Kalesi bugün İmparatorluk Sarayı ile aynı alanda yer alıyor.

Sarayın karşısında Yasukuni Tapınağı bulunuyor. Bu tapınak, Japonya’da tarih boyunca savaşlarda can verenleri anmak için inşa edilmesi nedeniyle biliniyor. Tapınağın bir diğer amacı ise barışın hüküm sürdüğü bir Japonya’nın oluşturulmasına yardımcı olmak.

Burada savaşla ilgili obje ve araçların yer aldığı bir de müze de bulunuyor. 2. Dünya Savaşı’nda kullanılan tek kişilik bir denizaltı, müzenin ilgi çekici parçalarından. Tapınak duvarlarında bulunan adak levhaları ise Japon kültürünü yansıtan ilginç bir görüntü olarak karşımıza çıkıyor.

Meiji Tapınağı

Modern Japonya’nın ilk imparatoru Meiji adına yapılan Şintonizm tapınağı Meiji Tapınağı, Yoyogi Park ile yan yana bulunuyor. Japonya’da feodal sisteme son veren Meiji Restorasyonu’nun baş karakteri İmparator Meiji ve eşi İmparatoriçe Şoken’e adanmış mabette yıl boyunca pek çok etkinlik ve festival düzenleniyor. Bu yerler hem mimarisi hem de parkın peyzajı ile görülmeye değer.

Tokyo Kulesi

Minato-ku’daki Shiba Parkında yer alan Tokyo Kulesi, 333 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek kendinden destekli çelik kulesi özelliğini taşıyor. Kulenin tasarımının Eiffel Kulesi baz alınarak yapıldığı biliniyor.

Zozoji Tapınağı’nın yanı başında bulunan Tokyo Kulesi, geçmiş ile geleceğin bir arada olduğu Tokyo’nun capcanlı bir örneği. Savaştan sonra 1958 yılında Japonya’nın ekonomik gelişimini temsil eden kule ve radyo ve televizyonlar tarafından alıcı olarak kullanılmasının yanı sıra aynı zamanda önemli bir turistik nokta olmayı da başarmış.

Hie Tapınağı

Tokyo’nun en büyük üç festivalinden biri olan ve çift sayılı yıllarda 10-16 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Sanno Matsurisi’nin ev sahibi olduğu Hie Tapınağı, bir ulusal hazineyi, 14 önemli kültürel mirası, 13 kılıç ve naginatayı bünyesinde barındırıyor. Hie Tapınağı’nda yılın çeşitli günlerinde ilginç dini törenlere rastlamak mümkün.

Tokyo Opera Şehir Sanat Galerisi

Şehrin en önemli sanat galerileri arasında yer alan Tokyo Opera Şehir Sanat Galerisi meraklıların en çok ziyaret ettikleri yerlerden. Japon sanatçıların eserlerinin sergilendiği bu yerde, 2,500 eserlik koleksiyon ile süreli sergileri ziyaret etmek mümkün.

Ghibli Müzesi

Mitaka-shi’de yer alan Ghibli Müzesi, ilk bakışta karikatüristik mimarisi ile göze çarpıyor. Müzenin içindeki sergiler, video gösterimleri ve galeri çok sayıda ziyaretçiyi buraya çekiyor. Taitō-ku’da bulunan Tokyo Ulusal Müzesi, mutlaka görülmesi gereken mükemmel koleksiyonlardan birine sahip.

Burası şehrin ilk ve en önemli sanat merkezi olarak anılıyor. Özellikle Japon ve Asya sanat çalışmalarından örneklerin bulunduğu ve yaklaşık 69,000 çalışmanın sergilendiği bu müzede, Japon kültür hazinesine tanıklık etmek mümkün.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here