Uçak Bileti

1- İstanbul- TÜRKİYE

Belki defalarca gittik, belki yolumuz düşmedi, ama hepimiz iyi kötü biliyoruz İstanbul’u. Herkes bilince önemi azaldı, çevremizdekilere İstanbul fotoğrafları göstererek hava atamaz olduk, İstanbul’u ihmal etmeye başladık. Yaşaması zor, belki imkansız da olsa güzelliği inkar edilemez. Boğaz, Adalar, Haliç, Galata, Taksim İstanbul’u iyi kötü bilen herkesin bir çırpıda söyleyebileceği yerler. Gözünüzü kapatıp fotoğraf makinenizi sağa sola doğrultarak rastgele 20 fotoğraf çekseniz Boğaz’a karşı, en az birini gönül rahatlığıyla duvarkağıdı yapabilirsiniz.

2- Rio de Janeiro-BREZİLYA

Mobil Uygulama

Brezilya’nın en büyük 2. şehri olan Rio, özellikle karnaval zamanında görülmeye değer bir hal alıyor. Şehrin ve belki de ülkenin en önemli simgelerinden biri olan Kurtarıcı İsa heykeli ise objektiflerinize yalvarırcasına poz vermiş bir şekilde deklanşörlerinizin sesini bekliyor. Rio her zaman fotoğrafa yakışan Dünya’nın en görkemli şehirlerinden biridir…

3- Cape Town- Güney Afrika Cumhuriyeti

Cape Town, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin 2. Büyük şehri ve 3 başkentinden birisi olmasına rağmen bazı metropoller gibi binalar yığınına dönüşmeyi reddederek doğasını korumayı başarmış. Şehrin panoraması kartpostalı andırıyor ama fotoğraf makinenize sunduğu tek şey bu değil. Birbirinden sevimli penguenler veya heyecan dolu bir safari fotoğraf tutkunlarının ağızlarını sulandırıyor olsa gerek.CapeTown13

4- Amsterdam- HOLLANDA

Amsterdam, Hollanda’nın başkenti ve nüfus bakımından en büyük şehridir. Açıkçası bunu şehre girdiğiniz anda anlamanız gayet olası çünkü Amsterdam tam anlamıyla cıvıl cıvıl bir kent. Akşam olduğunda dünyanın dört bir yanından gelen insanları gördüğünüzde paniğe kapılmayın. Hava karardıktan sonra gece hayatının, güneş batana kadar da doğal güzelliklerin, kanalların tadını çıkarın. Madame Tussauds müzesine gidip ünlülerin balmumu heykelleriyle fotoğraf çekinmeyi de ihmal etmeyin.

amsterdam

5- Prag- ÇEK CUMHURİYETİ

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti ve en kalabalık şehri olan Prag tarihe ve fotoğraflara ilgi duyanlar için harika bir durak. Savaşlara şahit olmasına rağmen hasar almamış olması dünya adına büyük bir şans. Şehrin tarihi dokusu, binaların eşsiz mimarisi sizi büyüleyecek. Buram buram tarih kokan şehir, attığınız her adımda fotoğraf makinenize hediyeler verecek.prag

6- Tokyo- JAPONYA

35 milyonluk nüfusuyla dünyanın en büyük kentlerinden olan Tokyo, aynı zamanda dünyanın en pahalı kenti olarak belirtiliyor. Tokyo size doğal mucizeler veya Japon tarihine dair hatıralar vadetmiyor. Rengarenk, dijital bir dünya gözlerinizin pasını silecek, insanın ve insanlığın dünyaya bıraktığı izleri ağzınız açık izleyeceksiniz. Dünyanın teknoloji başkenti olarak anılan Tokyo’nun hızına ayak uydurabilecek misiniz bakalım?

tokyo_at_night

7- Londra-İNGİLTERE

6 milyonluk nüfusuyla Avrupa’nın önde gelen başkentlerinden olan Londra, yaşam tarzı ve mimarisiyle tüm dünyada adından sıkça söz ettiriyor. Eskiyi ve yeniyi muazzam bir şekilde harmanlayan şehir tarih ve eğlence tutkunlarına eşit sayıda fırsat sunuyor. Şehrin simgelerinden bazıları olan atlı polisler, kırmızı telefon kulübeleri ve otobüslerin bol bol fotoğrafını çekecek, yaşadığınız yere dönüp çevrenize göstermek için sabırsızlanacaksınız. Fakat Gri Şehir’e yaptığınız seyahatin son günlerinde dönmeniz gerektiğini düşündükçe sabırsızlık yerini hüzne bırakabilir.

london1

8- New York- AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

New York, Amerika’nın en kalabalık şehri, dünyanın ilk mega şehri ve günümüzde muhtemelen dünyanın en çok konuşulan şehri olma ünvanlarını elinde bulunduruyor. Bir seyahat tutkununun uygun imkanları yakaladığında gitmesi gereken şehirlerin başında gelen New York kapılarını size açtığında ürkek bir tavşan gibi donakalmanız muhtemel. İlk şoku üzerinizden attıktan sonra şehrin tadını çıkarmaya başlayacaksınız ve fotoğraf makinenizin iştahı kabaracak. Borsanın kalbi olan Wall Street, sanat merkezi Broadway ve meşalesiyle misafirlerini selamlayan özgürlük anıtı kesinlikle uğranılması gereken duraklardan.

New York

Bu gözde şehirlerde en güzel fotoğrafları çekmek için bir uçak bileti yeter!

Otobüs Bileti