Uçak Bileti

Ucuz uçak bileti bulmanın kolaylaşması, farklı hava yolu şirketlerinin alternatif seferleri derken hava yolu ulaşımı hayatımızın tam da merkezinde yer alıyor.

Eskiden otobüs bileti alarak seyahat etmeyi düşündüğümüz yerler için bile telefon ya da bilgisayardan uçak bileti fiyatlarına bakıp seyahat rezervasyonumuzu hazırlıyoruz.

Özellikle uzun mesafeli yerlerde uçakla yolculuk hayat kurtarıcı. Peki, ya çok eşyamız varsa?

Havayolu Şirketleri Fazla Bagaj Uygulamaları

Hava yolu şirketleri fazla uçak bagajı kuralları konusunda oldukça hassaslar. Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda satın alınan uçak biletinin sınıfına göre belirli limitlerde bagaj hakkı tanınıyor.

Mobil Uygulama

Gideceği yere fazla eşya götürmek isteyen yolcular özellikle el bagajını mümkün olduğunca efektif kullanmaya çalışırken havalimanında uçağa binmeden hemen önce yapılan kontrollerde kavgaya varan fazla bagaj tartışmaları yaşanıyor.

1. Limite dikkat edin

Havalimanına gitmeden önce uçak biletinizi aldığınız hava yolu firmasının size tanıdığı bagaj hakkına dikkat edin. Yurt içi uçuşlarda 15 kg olan yolcu bagajı hakkı, el bagajında ise maksimum 8 kg ile sınırlı.

Pegasus Hava Yolları’nın yalnızca el bagajı hakkı veren ekonomik biletini aldıysanız, yanınızda limiti aşacak herhangi bir eşya taşıyamayacağınızı bilmeniz şart.

Türk Hava Yolları da iç hat uçuşlarında kademeli bilet sınıfına geçti. 3 ayrı sınıfta bilet satan hava yolu şirketinde en düşük sınıftan uçak bileti alan yolcular diğer yolculara göre daha sınırlı haklara sahip.

2. Neden bagaj limiti var?

Hava yolu şirketleri hem artan taşıma maliyetlerini karşılamak hem de kar edebilmek için birçok hizmeti parayla satıyor. Bagaj da para kazanılabilecek hizmetler arasında. Business Class bilet alan yolcuyla, ekonomi sınıfı bilet alan yolcu arasında bagaj hakkı açısından da fark var.

3. Avrupa’da nasıl yapılıyor?

Avrupa’da birçok düşük bütçeli hava yolu şirketi bagaj konusunda çok sıkı kurallara sahip. Ryan Air ve Easy Jet gibi firmalar 8-10 euroya uçak bileti satarken havalimanında fazla bagajla kontrole giren yolcudan son dakikada 50 euroya varan bagaj ücreti alabiliyor. Bu yüzden bu tarz uygulamalarla uçak biletinin 2-3 katı ücreti bagaja ödememek için ağırlığınıza göre fazla bagaj satın alabilirsiniz.

4. Türkiye’de fazla bagaj ücretleri

Türkiye’de hava yolu şirketlerinin fazla bagaj ücretleri konusunda farklı fiyat uygulamaları var.

Thy Bagaj Hakkı: Dış hatlarda 32 kg’a kadar 50 euro, ikinci valiz için 70 euro. İç hatlarda kg başına 6 TL.

Pegasus Bagaj Hakkı: İç hatlarda limit 15 kg. Fazla bagaj hakkı internetten alımda kg’a 4 TL, havalimanında ise 8 TL. Dış hatlarda ise kg başına 2-8 euro arasında değişik fiyatlar var.

Sunexpress Bagaj Hakkı: İç hatlarda kg’a 6 TL, dış hatlarda ise 10 euro ödeniyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here