Uçak Bileti

Doğal güzellikleri ve tarihi binalarının yanı sıra adrenalin tutkunlarının vazgeçilmezi olan rafting, kayak, snowboard gibi outdoor sporlarına uygun yapısıyla da ünlenen Erzurum, Türkiye’nin en gözde turizm destinasyonlarından biri. Kültürel ve doğal güzellikleri ile konuklarını kendine hayran bırakan şehir, leziz yemekleriyle de hafızalarda yer etmeyi başarıyor.

Erzurum Yolculuğunda Yapılması Gereken 5 Şey

1. Palandöken, Kayak

Türkiye’nin en önemli kayak tesislerinden biri olan Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum’un en popüler turistik noktalarından. Şehir merkezine yalnızca 7 kilometre uzaklıkta olmasının avantajını da yaşayan tesise ulaşım oldukça kolay. Palandöken’in en tepe noktası 3176, başlangıç yüksekliği ise 2200 metreyi buluyor.

2. Çifte Minareli Medrese

Mobil Uygulama

Yakutiye Medresesi, Üç Kümbetler, Öşvank Kilisesi gibi çok sayıda önemli yapıya ev sahipliği yapan bu görkemli şehrin en gözde adreslerinden biri Çifte Minareli Medrese. Selçuklular döneminde inşa edilen bu medrese günümüzde şehrin sembolü halinde gelmiş durumda.

3. Çoruh Nehri, Rafting

İspir ilçesi yakınlarında bulunan Çoruh Nehri‘nin hırçın sularında hem profesyonel hem de amatör rafting meraklıları için uygun parkurlar bulunuyor. Burada ister günü birlik isterseniz de kampla birleştirilen rafting turlarına dahil olarak, bölgenin eşsiz doğasının tadını çıkarabilirsiniz.

4. Tortum Şelalesi

Şehir merkezine 120 kilometre uzaklıktaki Tortum Şelalesi, yaklaşık 48 metre yükseklikten dökülen suları ile muhteşem bir görünüm oluşturuyor. Heyelan sonucunda Tortum Çayı’nın önünün kapanması ile meydana gelen bu etkileyici şelale, her yıl yüzlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.

5. Erzurum Mutfağı

Doğasıyla olduğu kadar enfes lezzetlere sahip yemekleriyle de adından söz ettiren Erzurum’da, cağ kebabı, ayran çorbası, kadayıf dolması, yumurta pilavı, ekşili dolma ve kesme çorbası gibi yöreye has tatları denemeyi ihmal etmeyin.

Kış döneminde karasal iklimin etkisi ile bembeyaz bir örtü altında gizlenen bu coğrafyayı keşfetmek için Erzurum uçak bileti fırsatlarını inceleyerek, Doğu Bölgesinin en güzel şehirlerinden biri ile tanışma şansı bulabilirsiniz. Detaylı Erzurum gezilecek yerler için https://bujuyollarda.com/erzurumda-gezilecek-yerler/ linkine göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here