Uçak Bileti

Dünyanın dört bir yanında bulunan farklı inanç ve kültürlerin kesiştiği yerler insanı etkileyen hisler yaratıyor. Binlerce yıllık birikimin yansımalarının görüldüğü bu yerler, mistik ve etkileyici bir ortamda insanı düşünmeye sevk ediyor.

Seyahatin ruhsal boyutunu hissetmek ve kendinde yeni pencereler açmak isteyenler için dünyanın en güzel kutsal yolculuk yerleri mutlaka gidilmesi gereken rotalar arasında olmalı.

Dünyanın En Mistik Seyahat Yerleri

8. Meksika

Meksika-mistik-yerler

Mezoamerikan uygarlıklarının derin kültürü içinde kaybolun ya da Ixtlan’a, Castaneda’nın Don Juan’ın izinden maceraya katılın.

7. İskoçya

Iskocya-ilginc-mistik

Köklerini Avrupa’da arayanların buluşma noktası: Kayıp medeniyet Skara Brae ve Brodgar’ın yüzüğü, Orkney Adaları.

Mobil Uygulama

6. Nepal

Nepal-mistik

Büyük Budist Stupas’ı, Hindu Pagudas’ı ve kutsal dağları ziyaret edin ve antik kültür hakkında daha fazla bilgiye sahip olun. Nepal aynı zamanda birçok gezginin hayalini kurduğu bir coğrafya. Yüksek dağları ve doğallığını kaybetmeyen yaşamı ile keşfetmeye değer.

En uygun Nepal uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

5. Hindistan

Hindistan-mistik-yerler

Bir ülkeden çok kıta. İnanç yolculuğunuzda Hindistan’ın kültürünü ve güzelliğini yakalayın. Dünyanın binlerce renginin bir arada yaşadığı Hindistan’da farklılıkların hiçbir önemi kalmamış. Önemli olan bir arada yaşamayı başarmak.

Geçmişten günümüze kadar köklü kültürleri ve yeryüzündeki bütün dinleri bir arada tutmasıyla birlikte enteresan gelenekleri beraberinde getiriyor. Eğlence tarzları, gelenekleri, yemek kültürü ve çok bir birine zıt yaşam tarzlarını bir arada barındırmasıyla ilginç bir ülke.

4. Tibet

dunyanin-en-guzel-mistik-yerleri

Gidin ve kar ülkesinin köklerini bulun. Kaybolmak üzere olan Tibet kültürü ve sanatına göz atın. Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC)’ne bağlı eyalet düzeyinde bir özerk bölge olan Tibet, zengin kültürü, kendine has ritüelleri ve ruhani değerlere olan bağlılığıyla yüzyıllardır dünyanın geri kalanı tarafından bir ütopya.

Lhasa, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Tibet Özerk Bölgesi’nin başkenti ve kutsal şehri. Geçmişte Budizm’e inananların ruhani başkanı ile Tibet hükümdarı olan Dalay Lama bu şehirde oturuyordu. Tarihte uzun süre yabancılara kapalı turulan Lhasa “yasak kent” anlamına geliyor. 1904’e kadar Tibetlilerden başka kimse bu kente girememiş.

3. Şili

Atacama-Sili-mistik-yerler

Atacama Çölü’nden Patagonya’ya, farklılığın her türlüsünü yaşayabileceğiniz bir yer. Şili coğrafyası uçsuz bucaksız bir doğallığa sahip. Şili Cumhuriyeti, Güney Amerika’da bir ülkedir.

Doğuda And Dağları ile batıda Büyük Okyanus arasında ince uzun bir şerit halinde uzanıyor. İspanyol hakimiyetine girdiği dönemden bu yana Katolik inancı etkisi altında.

2. Bhutan

Bhutan-mistik-yerler

Yabancı etkilerden uzak kalmayı başarmış ve çok güçlü Budist kültürüne sahip bir ülke olan Bhutan kendinizi sorgulamanız için en iyi adreslerden biri. Butan Krallığı, gezegenimizin çok az yerinde hissedilebilecek güçlü bir maneviyat duygusuyla dolup taşıyor.

Dünyadaki en büyük Buda Heykeli’nin burada Paro kentinde yer alıyor. Paro Vadisi’nin üst kısmında deniz seviyesinde 3120 metre yüksekte inşa edilmiş.

En ucuz Bhutan uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

1. Suudi Arabistan

Kutsal-Yerler-Arabistan

Mekke ve Medine Müslümanların günde 5 vakit yüzlerini çevirip ibadet ettikleri şehirler. İslam’ın doğuşuna şahitlik eden toprakları ve kutsal mekan Kabe’yi görmeye dünyanın her köşesinden yılda milyonlarca insan Hac farizası için gidiyor.

Hz. İbrahim tarafından yapılan ve İslamda beytullah (Allah’ın evi), beyt (ev) veya Beyt-atik (eski ev) diye de anıl Kabe’nin, tam olarak ne zaman yapıldığı ise bilinmiyor. İlk olarak Adem tarafından yapıldığına ancak Nuh tufanında yıkılan Kâbe’den geriye sadece temellerinin kaldığına inanılır.

En uygun Suudi Arabistan uçak bileti için komisyonsuz alışveriş ve kesintisiz iade garantisi için turna.com sayfasını ziyaret edin ✔️ Farklı inanç sistemleri ve kültürlerde kutsal kabul edilen mistik yerleri ziyaret ederek bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here