Uçak Bileti

Kıyıları boyunca sayısız koy ve plaj barındıran Ege sahilleri, masmavi suları, huzurlu ortamı ve büyüleyici doğası ile tatilcilerin ve seyahat tutkunlarının vazgeçemediği turizm destinasyonlarını oluşturuyor.

Güneşin sıcak yüzünü iyiden iyiye göstermesiyle deniz keyfi yapmak isteyen tatilciler de, Ege Bölgesinin etkileyici plaj ve koyları arasından hangisine gitmeleri gerektiğini planlıyor. El değmemiş doğaları ve ışıl ışıl sularıyla ziyaretçilerini bekleyen bu yerler, yeşili ve maviyi bir araya getiren görünümleriyle göz alıyor.

Ege’de Denize Girilecek En Etkileyici 6 Plaj

1. İztuzu Plajı

Nesli tükenme tehlikesi altında olan Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı olduğu için oldukça değerli bir bölge olan İztuzu Plajı, denizi ve doğasıyla da eşsiz bir tatil cenneti. Muğla Dalyan’da bulunan İztuzu, dünyada bir tarafı tatlı bir tarafı tuzlu su ile çevrili nadir plajlardan.

Mobil Uygulama

2. Ölüdeniz Plajı 

Fethiye’de, Ölüdeniz Tabiat Parkı içerisinde, gölü andıran sakin suları ile kendine hayran bırakan Ölüdeniz Plajı‘nın çevresi ise tam bir doğa harikası. Dalgasız ve başka plajlara göre oldukça sıcak olan Ölüdeniz’de yüzerken, etrafın muhteşem güzelliğine dalıp, suyun birden derinleştiğini unutmamak gerekiyor.

3. Belcekız Plajı

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesinde, Kordon adı verilen sahil yolu boyunca uzanan Belcekız Plajı’nın en dikkat çeken özelliği, suyunun göz alıcı turkuaz rengi. Derin ve biraz da serin olmasına rağmen rengi ile plaja gelenleri büyüleyen Belcekız’da, dalgalar arasında Babadağ’a karşı yüzmenin tadını çıkarın.

4. Sarımsaklı Plajı

8 kilometrelik sahil şeridi yer alan Sarımsaklı Plajının, dünya standartlarında olduğu tescillenen kumları, hem deniz içinde hem de plajda ayaklarınıza dolanıyor. Balıkesir’in ünlü tatil ilçesi Ayvalık’ın en görkemli ve en çok turist çeken noktalarından olan Sarımsaklı, ünlü isimlerin de tatil için tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.

5. Ovabükü Plajı

Datça Yarımadasının en güzel koylarından birinde saklanan ve tatile gelenlere unutamayacakları bir manzara sunan Ovabükü Plajı, Muğla’nın gözde tatil adreslerinden. Pek çok ankette Türkiye’nin en güzel plajları arasında gösterilen Ovabükü Plajının masmavi suları, yeşil tepeler arasında mavi bir boncuk gibi parlıyor.

6. Kabak Plajı

Kamp yapmayı sevenlerin sık sık ziyaret ettiği kıyılardan olan ünlü Kabak Koyunda bulunan Kabak Plajı, el değmemiş doğası ile dikkat çekiyor. Fethiye sınırlarındaki bu güzel plaj, ulaşım bakımından biraz sıkıntılı olsa da ağaçlarla çevrili bu yemyeşil vadiye ulaşıp, kendinizi masmavi sulara bıraktığınızda her şey geride kalıyor.

Türkiye’nin cennet manzaralı plajlarını ziyaret ederek, yeni anılar biriktirmek istiyorsanız, uçak bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here