Uçak Bileti

Seyahat etmek, yeni yerleri görmek insanın zihnini açıyor. Farklı kültürlerle tanışmak, farklı yaşamlara tanık olmak, daha önceden tanık olunmayan birçok yeniliği öğretiyor insana.

Bu yüzden her yeni yolculuk insan için yeni şeyler öğrenmek demek. Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan insanların gelenek olarak nitelendirdiği davranışlar bizlere ilginç gelse de gezegenimizin bu farklılıklarla zenginleştiğini hatırlatıyor her defasında.

Dünyanın 5 Farklı Yerinden 5 İlginç Gelenek

1. Rusya

Dünyayı votka ile tanıştıran Rusya’da bu içeceğe büyük saygı duyuluyor. Rusların milli içeceği votka ülke genelinde yüksek oranda tüketilen bir içecek. Herhangi bir ortamda gerçekleştirilen votka ikramını geri çevirmek ülkede saygısızlık olarak kabul ediliyor. Ayrıca ikram edilen votkayı bir dikişte içmek gerekiyor.

Mobil Uygulama

2. Türkiye

Türkiye’nin dört bir yanında resmi kurumlar başta olmak üzere tüm işyeri ve ev ziyaretlerinde ilk akla gelen ikram içeceği çay. Dünyanın en çok çay tüketen ülkelerinden biri olan Türkiye’de, özellikle resmi kurumların neredeyse her katında bir çay ocağı bulunuyor. Sanayi sitesi gibi işyerlerinin yoğun olduğu yerlerde diafonla çay isteniyor.

3. İngiltere

İngiltere’nin başkenti Londra, dünyanın en eski metro ağına sahip şehirleri arasında. Londra’da hayatın tam merkezinde bulunan metro ile ulaşım birçok kuralı da beraberinde getirmiş durumda. Metroya ulaşmak için kullanılan yürüyen merdivenlerde sağ tarafta bekleme yapmak yerleşen kurallardan. Ülkemizde de yavaş yavaş yaygınlaşan bu geleneğe aykırı davrananlar genellikle diğer yolcular tarafından uyarılıyor.

4. İran

Misafirperverlikte ünü sınırlarını aşan bir ülke olan İran, bu konuda oldukça başarılı. Sokakta yürüyen bir yabancı gören İranlılar yemek ısmarlamak için sıraya giriyor. Evine davet eden, taksi kullanan yolcudan para almayan ya da alışverişin karşılığında ücret istemeyen İranlılarla karşılaşmak oldukça sıradan. Yemek konusunda da bir hayli ısrarcı olan İranlılarla başa çıkmak çok zor. İranlılar misafirlerini tıka basa doymadan masadan kaldırmıyor.

5. Japonya

Japonya’da ev ya da kutsal bir mekana girerken ayakkabıları mutlaka çıkarmak gerekiyor. Japonlar ev ve dini mekan ziyaretlerinde ayakkabı çıkarmayanlara saygısız gözüyle bakıyor. Ayrıca bu mekanlarda çorapsız dolaşmak da görgü kurallarına aykırı bir durum. Bu yüzden kapalı mekanlarda çorapla gezmek gerekiyor. Çorabı olmayanların imdadına terlikler yetişiyor.

Dünyayı gezmek eskisinden çok daha kolay. Turna.com web sitesinden ekonomik uçak bileti seçeneklerine göz atın. Yeni seyahatinizi planlayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here