Uçak Bileti

Bremen deyince aklına Grimm Kardeşlerin ünlü ‘Bremen Mızıkacıları’ masalı gelenler, doğru adrestesiniz. Almanya’nın masal tadındaki şehirlerinden biri olan Bremen, ruhunuzu dinlendiren atmosferiyle karşınızda. Yılbaşında ve Noel’de ise bambaşka bir atmosfere bürünen bu şehre gidenler kendini harikalar diyarında hissedebilir.

Bremen’de Ziyaret Edilecek Turistik Noktalar

1. Schnoor

Bremen’in Orta Çağ bölgesi olan Schnoor, taş ve tuğla yapımı evleri ile öne çıkıyor. Bir zamanlar tüccarlar ve balıkçılar tarafından doldurulan bölge, günümüzde ise şık kafeleri, hediyelik eşya dükkanları ve atölyeleri ile dikkat çekiyor. 14. yüzyıldan kalma Gotik mimari eseri Aziz John Kilisesi, Schnoor meydanında bulunuyor. 1630 yılında inşa edilen Schifferhaus ve 1856’da devlet yönetimine ev sahipliği yapan Landherrnamt binası da bu bölgede yer alıyor.

2. Bremen Cathedral (St. Peter)

Şehrin merkezi Marktplatz’da yer alan Bremen Cathedral (St. Peter), 1898 yılında gerçekleştirilen kapsamlı restorasyon çalışmaları ile son halini alıyor. 17. yüzyılda Kraliçe Christina‘nın armağanı olan zengin süslü Barok Kürsüsü ve Bleikeller’de saklanan mumya mezarlar, kiliseyi daha ilgi çekici hale getiriyor. St. Peter Katedrali’nin devasa uzunluktaki ikiz kulelerine çıkarak, şehrin harika manzarasını izleyebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Roland Heykeli

1404 yılında, tahta selefinin başpiskoposun askerleri tarafından parçalanmasının ardından inşa edilen Roland Heykeli (Statue of Roland), ülkenin dört bir yanında bulunan sayısız anıtın en eskisi olma özelliğini koruyor. Kentin özgürlüğünün ve kiliseden bağımsızlığının simgesi olan Statue of Roland; taş kılıç ve çift başlı imparatorluk kartalı taşıyan bir kalkan ile süsleniyor.

4. Marktplatz

Bremen’in tablo güzelliğindeki siluetini gözler önüne seren Marktplatz (Market Square), Almanya’nın en ünlü şövalyesi Roland’ın beş buçuk metre yüksekliğindeki heykeli ve eski Belediye Sarayı da dahil olmak üzere kentin turistik mekanlarının çoğuna ev sahipliği yapıyor.

5. Belediye Binası

Marktplatz bölgesinde bulunan Belediye Binası (Town Hall), UNESCO Dünya Mirası eserleri arasında yer alıyor. 1410 yılında inşa edilen yapı, 1612’de görkemli Rönesans cephesinin eklenmesiyle birlikte daha göz alıcı bir görünüme kavuşuyor. 40 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğinde ve sekiz metre yüksekliğindeki Town Hall’da her perşembe akşamı düzenlenen ücretsiz konserlere katılarak gezinizi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Bonus: Bremen Mızıkacıları Heykeli

Eşek, köpek, kedi ve horozun üst üste sıralandığı Bremen Mızıkacıları Heykeli (Bremen Town Musicians), şehrin en ünlü ve en çok fotoğrafı çekilen eserleri arasında yer alıyor. Bremen Kent Müzisyenleri’ni temsil eden bronz heykel, 1953 yılında Gerhard Marcks tarafından tasarlanıp Verkehrsverein der Freien Hansestadt tarafından şekillendiriliyor. Heykelin en alt bölümünde bulunan eşeğin ön bacaklarına dokunmanın ise şans getireceğine inanılıyor.

Almanya’nın tarihi ve mimari güzelliklerini yerinde görmek isteyenler, Bremen uçak bileti kampanyalarına göz atabilir. Genel itibari ile yağışlı bir havaya sahip olan Almanya’ya giderken, şemsiyenizi ve yağmurluğunuzu almayı da unutmayın.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here