Uçak Bileti

İngiltereİskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda ülkelerinin oluşturduğu Birleşik Krallık, muhteşem doğal güzelliklere ve enfes kültürel zenginliklere ev sahipliği yapan bir coğrafya. Kalabalık ama sakin atmosferi, modern şehir görüntüleri, Orta Çağ’dan günümüze dek uzanan tarihi yapıları ve gelenekleriyle hayranlık uyandıran Birleşik Krallık, Avrupa’nın en popüler ve gözde turizm destinasyonlarından biri. İşte bu şahane ülkede görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Birleşik Krallık’ta Görmeniz Gereken 4 Yer 

1. Londra

Yağmurun ne zaman yağacağı belli olmayan Londra, Birleşik Krallık’ın en çok turist çeken yerleşim yerlerinden biri. İngiletere’nin başkentliğini üstlenen bu şehir, moda, sanat, eğitim gibi alanlarda öne çıkıyor. Hareketli sokakları, şehrin sembolü haline gelen kırmızı telefon kulübeleri ve kültürel dokusuyla adından söz ettiren şehirde; Londra Kalesi, Londan Eye, dünyanın en büyük ikinci dört yüzlü saati olan Big Ben ve Buckingham Sarayı’nı görebilirsiniz.

2. İskoçya

Dünyaca ünlü müzik aleti Gayda, erkeklerin etekli geleneksel kıyafetleri ve hemen hemen her şehirde üretilen leziz viskileriyle ünlenen İskoçya, nefes kesen güzellikte manzaralar oluşturan doğasıyla da anılıyor. Doğal güzelliklerinin yanı sıra Orta Çağ atmosferini yaşatan Eski Şehir bölgesi, Royal Mile, Edinburgh Kalesi ve Museum of Scotland (İskoçya Müzesi) gibi kültür ve tarih kokan yerleriyle de dikkat çeken İskoçya’da canavar efsanesiyle anılan bir göl olan Loch Ness’i de mutlaka görmelisiniz.

Mobil Uygulama

3. Oxford

Dünyanin en köklü ve eski üniversitelerinden Oxford Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan Oxford şehri İngiltere’nin güneydoğusunda yer alıyor. Kültürel ve tarihi zenginlikleriyle ülkenin en etkileyici turistik noktalarından biri olarak nitelendirilen bu şehirde; 1987 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Blenheim Sarayı, Avrupa’nın en eski kütüphanelerinden olan Bodleian Kütüphanesi, dingin atmosferiyle huzur veren Thames Path, Oxford University Museum of Natural History ve 1669 yılında açılan Sheldonian Tiyatrosunu gezebilirsiniz.

4. Liverpool

Muhteşem mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan Liverpool şehri, İngiltere’nin sevilen yerleşim yerlerinden. Şehir; dünyaca ünlü Albert Limanı, Beatles hayranlarının gözdesi olan The Beatles Story, Liverpool Katedrali, Merseyside Maritime Museum, şehrin kültürel ve tarihi dokusuna dair etkileyici eserler sergilenen Liverpool Müzesi, Walker Art Gallery ile turistlerin ilgi odağı oluyor. Karmaşadan ve stresten uzak bir seyahat planı yapanlar bu şehre mutlaka uğramalı.

Eğer siz de bu harika coğrafyayı keşfetme hayalleri kuruyorsanız Birleşik Krallık uçak bileti fırsatlarına göz atarak seyahat planlarınız için ilk adımı atabilirsiniz. Şimdi valizinizi toplayıp yola çıkma vakti.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here