Uçak Bileti

Avrupa’nın kuzeybatısında yer alan Birleşik Krallık, zümrüt yeşili doğası, masallardan çıkmış gibi duran köyleri, görkemli şatoları, tarihi katedralleri ile hayranlık duyulan bir coğrafya. Tam adı ise Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı. Britanya Krallığı veya Birleşik Krallık olarak anılan krallık Britanya Adası ve İrlanda Adası olmak üzere iki ada ve dört ülkeden oluşuyor.

İngiltere, Galler ve İskoçya Büyük Britanya adasında, Kuzey İrlanda ise daha küçük olan İrlanda Adası’nda yer alıyor. 21. yüzyılın modern şehirciliğini, kentlerin içine yayılmış devasa parkları, dünyanın önde gelen üniversitelerini, göz alıcı Ulusal parkları ve el değmemiş doğal yaşamı görebileceğiniz Birleşik Krallık’ta gezilip görülecek yerler konusunda sayısız seçenek sunuyor.

Her yerden bağımsız ayrı bir kıta gibi duran Birleşik Krallık’ta Londra, Edinburg, Manchester, Cambridge gezilip görülecek popüler şehirlerin yanında daha az bilinen ama keşfetmekten keyif alacağınız az bilinen şehirleri listeledik. Haydi gelin Britanya’nın pek bilinmeyen şehirlerini birlikte keşfedelim!

Birleşik Krallıkta Az Bilinen 5 Yer

1. Nottingham

Nottingham

Nottingham, İngiltere’nin kuzeyinde yer alan iki tepeli bir şehir. Zamanında Robin Hood’un mesken edindiği Nottingham, yemyeşil parkları ve eğlence hayatının renkliliği ile biliniyor. Öyle ki adım başı bar, gece kulübü ve restoranla karşılaşırsınız. Nüfusunun önemli bir bölümünü Hintli, Pakistanlı göçmenler ve öğrencilerden oluşuyor.

Mobil Uygulama

Lancaster Road’daki gökkuşağı gibi boyanmış rengarenk Chepstow Villaları şehre gelenlerin en sevdiği yerler arasında. Antika pazarı Portobello Road Market, Trellick Kulesi, Graffik Galerisi, Markalar Müzesi (Museum of Brands), Cute Mews evleri gibi şehirde keşfetmekten keyif alacağınız pek çok yer var.

ⓘ En uygun Nottingham uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

2. Norwich

Norwich

Norwich, İngiltere’nin güneydoğusunda yer alan, az bilinen şehirlerinden biri. ‘East Anglia’ bölgesindeki Wensum Nehri kenarına kurulmuş olan Norwich, Sanayi Devrimi öncesi Londra’dan sonra İngiltere’nin önemli bir kentiydi. Burası için tam bir Orta Çağ şehri diyebiliriz. Sokakları, tarihi yerleri, kentin genel dokusunu oluşturan her detayı Orta Çağın izleriyle dolu.

Gezmeyi, keşfetmeyi sevenler içi ise sayısız seçenek var Norwich’de. Norwich Katedrali heybetiyle şehre gelir gelmez dikkatinizi en çok çekecek yapı olacak. Şehir manzaralı Norwich Kalesi ve Müzesi, Sainsbury Görsel Sanatlar Merkezi ve renkli ahşap evleriyle, sevimli bir havası olan Elm Tepesi’de gezi listenizde olması gereken adresler.

Türkiye’den Norwich’e maalesef direkt uçuş yok. Türkiye’den Manchester ya da Londra’ya uçup aktarma yaparak Norwech’e ulaşabilirsiniz. Yine Londra’dan trenle de Norwich’e gitmek diğer bir alternatif.

ⓘ En ucuz Norwich uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla ayrıcalık turna.com sayfalarında.

3. Cardiff

Cardiff

Cardiff, Büyük Britanya Adası’ndaki, dört devletten biri olan Galler’in başkenti. Galler’in yönetim ve ticari merkezi olan Cardiff Briyanya Adası’nın güney batı kıyılarına kurulmuş. Uzun yıllar kömür ticaretinin, finansın merkezi olarak bilinen Cardiff son yıllarda kabuk değiştirmeye başladı ve yüzünü turizme çevirdi.

Bir liman şehri olarak tanımlayabileceğimiz Cardiff’i keşfetmek isteyenler hiç zorlanmayacak, çünkü düz bir coğrafya ve ulaşım olanakları çok gelişmiş. Nefis bir manzara sunan Cardiff Kalesi, farklı etkinliklere ev sahipliği yapan Wales Milenyum Center, Cardiff Körfezi, her türlü spor dalına ev sahipliği yapan Cardiff International White Water, gibi turistlerin gezerken keyif alacağı pek çok yere sahip.

Cardiff’e ülkemizden direkt uçuş yok. Paris, Londra ve Dublin’e uçup bu şehirlerden aktarmalı olarak Cardiff’e gidebilirsiniz. Cardiff Havalimanı’ndan şehir merkezine düzenli olarak yapılan otobüs seferleri ile 30 dakika ulaşabilirsiniz.

ⓘ En uygun fiyatlı Cardif uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla ayrıcalık turna.com sayfalarında.

4. Birmingham

birmingham

Birmingham, Londra’dan sonra İngiltere’nin en büyük şehri. Sanayi Devrimi’nin başladığı yer olan Birmingham konum olarak İngiltere’nin tam ortasında yer alıyor. Bir zamanlar ticaret ve sanayi alanında büyük adımların atıldığı şehir sadece Sanayi Devrimi’nde değil öncesinde Orta Çağ’da da önemli bir yerleşim yeriymiş.

Birmingham tıpkı Venedik gibi şehrin içinde pek çok kanala sahip. Suyun kenarında dizilmiş kırmızı tuğlalı yapıları, nehirde ilerleyen kayıkları ile sokaklarında dolaşmaktan keyif alabileceğiniz bir şehir. Tekne turu ile önce kanallarda bir gezintiye çıkın. Birmingham Sanat Galerisi, şehrin ana caddesi New Street, Jwellery Quarter, Birmingham Kütüphanesi, Winterbourne House and Garden görülecek yerlerin başında geliyor.

THY Birmingham’a pazartesi, perşembe, cuma ve hafta sonları karşılıklı seferler düzenleniyor. Diğer bir alternatif de Londra’ya uçup tren yada otobüsle şehre ulaşmak.

ⓘ En ucuz Birmingham uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, kesintisiz iade garantisi ve daha fazlası turna.com sayfalarında.

5. Newcastle

Newcastle

Newcastle, İngiltere’nin kuzeydoğusunda, Tyne Nehri’nin de kuzeyinde yer alıyor. Aslında tam adı Newcastle Upon Tyne ama bu biraz uzun olduğu için kısaca New Castel olarak anılıyor. Orta Çağ’ın sonlarında yün ticareti, sonra kömür madenciliği ile öne çıkan Newcastle ve nihayetinde önemli bir liman şehrine dönüştü.

Newcastle’i gezmesi kolay ve keyifli çünkü şehir küçük. Kırmızı tuğlalı Victorain stilindeki iki katlı evleri çok fotojenik. Northumberrland sahili, Pennine tepeleri, Tyne Nehri, Tyne Köprüsü, Gateshead Millenium Bridge, Grainger Town, Hadrian’s Wall surları, Castel Keep, Central Arcade gibi şehrin en sevilen yerlerini gezilecek yerler listenize ekleyin.

Newcastle’a Türkiye’den direkt uçuş yok. Londra ve Manchester’a direkt uçup buradan iç hat uçuşları ya da demiryolunu kullanarak Newcastle’a ulaşabilirsiniz. THY ve Pegasus ile Londra’ya direkt uçabilirsiniz.

ⓘ En ucuz Newcastle uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi ve daha fazla fırsat turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here